Sayfa 310/1023 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Günaydın,
    Borsadaki düşüşün şu aşamada sınırlı olacağını sanıyorum, haftayı nasıl kapayacak merak ediyorum ben de hepimizi gibi.
    Dolarda ise 4.70 e doğru gevşeme olacaktır, 24 Temmuzu bekliyordu sanırım piyasalar, dünkü güzel hareketten sonra Temmuzun son haftası ve Ağustos ayında aşağı salacak bana göre. Eylül ve Ekim ayındaki dış borçlar nedeni ile çoğumuz gibi 5 i rahatça geçeceğine eminim neredeyse.

Bir de Ali KOÇ ve FB ile ilgili yazılar okudum. Hatta değerli forumdaşım sadecegrafik "ben bakkal hesabından anlarım, kaç yılda borcu sıfırlayacak?" diye sormuş. Bunu nasıl bilebilir ki? Bunun cevabını kimse bilemez, bu nedenle eleştirine katılmayacağım. 250 Milyon TL yi kulübe HİBE eden bir adamı ahlak ve dürüstlük ile vuramayız, vurmak istiyorsak da zamanı şimdi değil, icraatlarına bakacağız.
    Sevgili forumdaşım, hangi bakkal borcunu kaç yılda sıfırlayacağını ya da da kaç yılda ne kadar para kazanacağını bilebilir mi ayrıca? Geleceği nasıl kestirebilir?
    Önce bunu düşünelim bence.
    Diğer yandan henüz iki ay olmuş bu insan başa geçeli, ne yapmasını bekliyordunuz?
    Gelir gelmez kulübün hesaplarını inceletmesi, kimlerden borç alındığını anlamaya çalışması, FB nin tefecilere bulaştığını ve 36 puanla para satın aldığını çıkartması size göre "dürüstçe ve ahlaklı" bir davranış değil mi? Bu 36 puan şart mıydı? Kimin kasasına gitti bu para? Ali KOÇ neden "hacze gelsinler, bunlara beş kuruş para ödemeyeceğim?" dedi. Bu köprünün altından çok su akacak belli ki.
    Dia lara, RVP lere 6,5 milyon Eurolar acaba kimlerin cebine gitmiş, şu anda bunlar araştırılıyor, yetmez mi en başta?
    Bakın çok net bir şey diyeceğim, mali değil sportif olarak.
    FB yi çok seven biri olarak ilk kez Elifi izledim Feyenord maçında, tepeden tırnağa harika bir futbolcu. Geçen yıl bu çocuk kaç defa şans buldu. Sağ kanatta ise Barış...Atıf da ameliyat olmuşken formayı alır bir daha da bırakmaz, nefis kumaşı var...
    Yani özetle FB iyi yolda, ben takımdan üç yıl şampiyonluk beklemiyorum.
    20 yılda alt yapıdan futbolcu çıkaramayan Azize inat Cocu ve Koç ile FB nin geleceğini parlak görüyorum.
    Son olarak ise FB öyle bir borca batmış ki gözlerime inanamadım,
    Ali KOÇ un verdiği 250.000.000 TL Hibe bile yanlış duymadıysam bu ayki 400.000.000 TL lik BORÇ FAİZİNİ karşılamıyor.

Selamlar sevgiler
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

2.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Birde IMF'e gidilip ne yapılacak ben onu anlamadım. Sorun bu sefer gerçekten devlette değil kişiler ve özel sektör döviz ve toplam borcunda. IMF'den para alınıp özel sektörün ve halkın borcu mu ödenecek.
    Ne yapılabilir ne yapılacak gibi şeylerin fazla cevabı olmasa da. Dil döndüğünce....
    Darbogaz eskaza olursa, para talebi imf den
    Ancak onların verdiği para taahhütlü, şunu şunu yap kredi kapanmazdan once, bunların altına imza at, parayı al tarzı. Fazla hakkaniyetli değil borçlu açısından. Daha doğrusu bu iş aleniyete dökülür ise öyle yoksa gene kreditorun yazısız kuralları şartları yokmu tabi var sadece onları siz ben vb bilmiyoruz
    Asıl sıkıntı ise ondan (imf yada başka kurum vs. den) alıp dediklerinizin borcunun kapatılması değil
    Diyorumki vermedi bu Odeyemiyom diyenlerin borcunu ödemeye sineyi millete gitmekki, bu gerçek manada sıkıntı
    Yani bitakim bi miktar borç var. Ödenecek. Ama imf parası ama başka yerden borç ama Özkaynak. Battım Odeyemiyom demek için askeri siyasi ticari vs vs pek çok alanda güçlü olma lazım. O da bizde malesef yeter miktarda varmı? Bunu bilemiyorum esasen .
    Yani o ihtimal unutulcak düzeyde ufak
    Çünki rakam çerez parası degilki adamlar tamam ya sildik borcu gidin eglenin desin. Hem alacaklida sıkıntıda :-) bu minvalde malum dünya konjonktoru. Trump fed e daha keyfi para bastiramaz.
    Saygılar
    Yatırım tavsiyesi değil

3. Baklavacılar bugün eve simit bile götüremeyecek gibi. Eee şeker zararlı değil mi.

4. Tabiki stand-by anlaşması yapmadan IMF para vermiyor ama şu anda buradaki şartlar değil önemli olan. Zaten eğer bir program uygulacaksanız zaten sizin biran önce bu şartları kendinizin hayata geçirmesi gerekiyor. En baştada fatura direkt halka çıkmasın diye kamusal tasarruf yapılmalı, harcamalar artık gelir getirici üretime yönelik olmalı, dengeli ve verimli bir vergi reformu yapılmalı vs. Bunun ötesinde özel sektörün borcunu kimse ödemek zorunda değil alan razı almış veren razı vermiş devleti ilgilendirmez. Firma çok strateji ve önemli firmadır devletleştirirsin ödersin bunun ötesinde herkes başının çaresine bakacak. Kredilerle lüks arabalara, yatlara binmek iyiydi, sıkıntıya girince devlet bize bakmıyor.

5. acaba venezuelalılarda bizim mevduat başlığında dönen "uzun vadede bütün yatırımlar birbirine yakınsar" saçmalığını birbirlerini telkin etmek için yapıyolarmıdır allah akıl fikir vere

6. Atilla Yeşilada'nın İran ve ABD ile pazarlıklara ilişkin yazısı linkte olup benden farklı olarak ABD ile işbirliği yapılmaması ihtimaline ağırlık vermiş,ters bakış açısı.

Atilla Bey'in ekonomik öngörüsünün aksine siyaset ve uluslararası ilişkiler öngörüleri/düşünceleri sağlıklı olmayabiliyor, twitter'da kendisine bu konuda mesaj attığımda sağolsun eğlenceli üslubu ile cevap vermişti.

K.Kore olayında olduğu gibi keskin bir dönüş olmazsa (düşük ihtimal gibi) yeni rejim oyuncuları tekrar büyük şansın kapılarını çaldığını düşünüyor olmalılar.

Durun, TCMB en kötü haber değil

www.paraanaliz.com/2018/genel/durun-tcmb-en-kotu-haber-degil-24850/

Alıntı Originally Posted by ni.ko Yazıyı Oku
    Mevcut seviye faiz artışının fiyatlanmaya başlamadan önceki durumuna yakın, yani yaklaşık 2 hafta öncesine döndük.
    Fakat bu fiyatın içinde "faizin artmayacağı " varsayımı yok.

Ha bana göre doğrusu yapıldı, piyasa kucak kucak derken bunlar daha erken dedi.
    diğer türlü piyasa kucakladığında bi daha bırakmazdı.

ABD ile pazarlıkları takip etmek lazım.
    Tr de bu yeni rejim batılılar tarafından kabullenilmiş durumda, bir diyet var ama bunu şimdilik ödetmezler.
    Öncelik ekonomi veya geçim değil, büyük osmanlı.
    İran olayında yeniden hayallere kapılmış olabilirler, bunlar akıllanmaz-ders almaz.

Bahadır Özgür'ün yerinde tesbitindeki gibi, alınan tedbirler krize ilişkin değil kriz sonrasına yönelik.
    Son düzenleme : ni.ko; 25-07-2018 saat: 11:06. Sebep: Link düzeltildi
    homo sum humani nihil a me alienum puto

7. Jöleli TTKOM yönetim kuruluna Mayıs 2014 te atandı. TTKOM 2015 2016 2017 2018 yıllarında temettü dağıttı mı?

http://m.radikal.com.tr/ekonomi/yigi...ikladi-1191218

OGER 22 MİLYAR TEMETTÜ ALDI

http://www.telekomculardernegi.org.t...ettu-aldi.html

Sayfa 310/1023 İlkİlk ... 210260300308309310311312320360410810 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •