Sayfa 310/340 İlkİlk ... 210260300308309310311312320 ... SonSon
Arama sonucu : 2719 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: TUCLK - Tuğçelik Aluminyum Metal Mamulleri

1. İlk bedelli açıklamasında sehven yapılan hata,hisse fiyatini epey düşürdü. Ben de tam o dönem yatırıma başladım. Ustine de eski spk yönetimini onay vermekte gecikmesi tuzu biberi oldu. Eski spk yönetimi ile ilgili söylentileri biliyorsunuzdur. İkinci bedelli açıklaması olacağı âşikardi,bunu ben de yazdim. Patron kendi üzerine düşen kısmı,bedelliyi geri çekmesine rağmen şirkette tuttu,sermaye avansı bölümünde vardi bu rakam,62 milyon civarı. Bir milyar teşvik alan şirkete SPK neden onay vermesin ki,zira açıklamalar net. Ayrıca bilmeyenler olabilir, teşvik ile şirkete para girişi olmuyor, şirket, ödemek zorunda olduğu vergi harç gibi unsurlardan ilgili rakama kadar muaf tutuluyor.

FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Şirket ilk halka açıldığında,halka açıklık oranı sanırım %30 lar civarı imiş. Sonra yeniden yapılanma sürecinde gerekli nakiti hisse paylarını düşürerek elde edebilmisler. Şu an oran %54 gibi. Böylesi sığ bir tahta da hakimiyeti kaybetmek çok kolay olabilir. Yönetim imtiyazını o yüzden almış olmalilar. Zaten deva gibi temettü imtiyazı yok.

3. 2.46 milyon lot açıklamak zorunda olduğu için açıklıyor. Peki açıklayanların kendi hesabında, eşinde dostunda,private müşterilerinde kaç lot var? %5 altı olduğu sürece açıklama zorunluluğu yok.

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Syn minikyatırımcı çok şey yazmışsınız ama sonuç ne merak ettim gerçekten, bu şirket için olumlumusunuz yoksa olumsuz mu?

Yazinizdan bir sonuç cikarmak zor.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    ben olumluyum.. adamların amacı sürekli olumsuz haberle bizi dökmek çok net.. hatta bu çeyrek bilançoyu da çok çok kötü çekecektir.. son dökülenleri toplamak için..

ankaralının kafasında ne dönüyor bilmek tahmin etmek çok çok zor.. son dönemde çok güçlendi.. fona mal emirle aldırılmışa benziyor..
    tmsn örneği çıkabilir burdan..

5.  Alıntı Originally Posted by Pejo Yazıyı Oku
    İlgili fon'un bu kadar mal almasına rağmen ne kuşlu sitede,ne de YouTube yayınlarında hiç bahsetmemiş olmaları benim de dikkatimi çekmişti. Hisse de benim de uzun vadeli pozisyonum var,belki o yüzden iyimser düşünüyor olabilirim, şöyle ki, istedikleri malı henüz toplayamadılar, küçük yatırımcı 'nın hisseye ilgi gosterip fiyatın artmasını istemiyor olabilirler.

toplama aşaması sert geçiyor.. fake bedelliler, olumsuz haberler, ilişkili taraf işlemleri ve en sonda çok berbat bir bilanço bekliyorum..

6.  Alıntı Originally Posted by Pejo Yazıyı Oku
    2.46 milyon lot açıklamak zorunda olduğu için açıklıyor. Peki açıklayanların kendi hesabında, eşinde dostunda,private müşterilerinde kaç lot var? %5 altı olduğu sürece açıklama zorunluluğu yok.

aynen öyle.. %5i geçince açıklama yükümlülüğü var.. yancılar ve emanet hesaplar ne kadar mal çekti bilmiyoruz haklısınız

7.  Alıntı Originally Posted by Pejo Yazıyı Oku
    Şirket ilk halka açıldığında,halka açıklık oranı sanırım %30 lar civarı imiş. Sonra yeniden yapılanma sürecinde gerekli nakiti hisse paylarını düşürerek elde edebilmisler. Şu an oran %54 gibi. Böylesi sığ bir tahta da hakimiyeti kaybetmek çok kolay olabilir. Yönetim imtiyazını o yüzden almış olmalilar. Zaten deva gibi temettü imtiyazı yok.

bu grubun halka kapalı bir şirketi daha var.. oraya odaklandılar.. yalovada çok büyük bir arazi aldıklarını duydum bu halka kapalı şirkete.. umarım burdan oraya bir aktarım olmaz

8.  Alıntı Originally Posted by Pejo Yazıyı Oku
    Şirket ilk halka açıldığında,halka açıklık oranı sanırım %30 lar civarı imiş. Sonra yeniden yapılanma sürecinde gerekli nakiti hisse paylarını düşürerek elde edebilmisler. Şu an oran %54 gibi. Böylesi sığ bir tahta da hakimiyeti kaybetmek çok kolay olabilir. Yönetim imtiyazını o yüzden almış olmalilar. Zaten deva gibi temettü imtiyazı yok.

yönetim imtiyazı var evet.. oy hakkında imtiyaz da var.. bedelli oranı çok dikkat çekici.. imtiyazlı paylar karşılığı adi pay ihraç edecekler.. onu da muhtemelen satacaklar piyasada..

işte hikayede burda başlıyor.. patron o adi payları satmak için hikaye yazmalı.. teşvik cebinde, ankaralıyla da anlaşmış görünüyor fon ve yavrularının alımına bakılırsa.. o vakit bize düşen izlemek

Sayfa 310/340 İlkİlk ... 210260300308309310311312320 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •