Sayfa 311/964 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 7712 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: IPEKE - İpek Doğal Enerji

1. Sesli düşünüyorum....Kimseyi etkilemek de istemem.Zira burada beyin fırtınası yapıyoruz....

Bir şirketin ki burada 3 şirket var Kozal, Kozaa ve İpeke, kasasında çok ciddi nakit varsa ve bu nakitin bir kısmının, bir şekilde el değiştirmesi ya da yatırımcıya aktarılmasını istiyorsanız ne yaparsınız ?

Borsada kural bellidir; temettü...

Her üç hissede oransal olarak ciddi maliyetler yapıldı.Kozal 'da 5 milyona yakın, Kozaa'da 30 milyon üzeri ve İpek kızda 20 milyona yakın mal çok kısa vadede alındı.Deniz kardeşim her gün paylaşıyor sağolsun.

Satış ile bir beklenti var zaten ama ben temettü ihtimalini de düşünüyorum...Yabancı temettü almayı çok sever.En son takip ettiğim temettü operasyonu Egeen' de oldu hem sağlam hisse alıp ortak oldular hemde ciddi nakit kazandılar....

Benim ki bir fikir sadece....

Dam üstüne çul serip topladıkları dutları bakalım ne zaman okutacaklar.

Bollingeri 60 dakikalik grafikte patlattılar....
    6.6 dan 7.6 civarına yaptıkları hakekete benzetebilirler....

YTD
    Son düzenleme : Cool76; 07-06-2018 saat: 13:03.

2. derinlik paylaşabilir misiniz?

3. Sayın zaboni takaslara kozalı da eklersen sevinirim

Alıntı Originally Posted by UK99NK Yazıyı Oku
    Raporu bizede gonderme şansın varmı üstad ? Gonderebilirsen seviniriz
    Rapor sanırım bu

KOZA ALTIN - KOZA ANADOLU

İyileşen operasyonel görünüm ve cazip çarpanlar

Koza Altın'ı hisse başı 63.44TL 12-aylık hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile tekrar araştıma kapsamımıza alıyoruz. Uzun süredir beklenen şirket finansallarının açıklanmasının sağladığı vizibiliteye ilave olarak hisse için pozitif görüşümüzün altında yatan temel nedenler; 1) 2017 yılında yasal izinlerle ilgili yaşanan sıkıntılardan ötürü üretimdeki düşüşün 2018'te güçlü toparlanacağı yönündeki beklentimiz (39% yıllık artış), 2) Üretim artışı ve zayıf TL'ye bağlı olarak birim nakit maliyetlerde önemli miktarda düşüş sayesinde FAVÖK'te yıllık c.91% artış tahminimiz, 3) cazip değerleme çarpanları; hisse net aktif değerine göre 8% primli işlem görmekte olup, şirketin büyüme potansiyeli gözününde bulundurulduğunda ki tek başına Söğüt madeni NAD'ı yaklaşık olarak c.30% büyütebilir, benzer ölçekteki uluslararası madencilik şirketlerine göre c.51% iskontoyu işaret eden 6.8x 2019 F/K oranını oldukça cazip buluyoruz; 4) hissedarlık konusu çözüme ulaştığı takdirde hissenin bir defaya mahsus yüksek temettü ödeme potansiyeli (2.1milyar TL geçmiş yıl karı ve 1.8milyarTL net nakit pozisyonu) bulunmaktadır ancak bu potansiyeli tahminlerimize yansıtmadığımızı belirtmekte fayda görüyoruz.

2018 finansallarında güçlü toparlanma öngörüyoruz. Koza Altın için 2018 yılında 38% üretim büyümesi ve birim nakit maliyetlerde $-bazlı yıllık 17% düşme öngörümüz neticesinde FAVÖK'te yıllık 91% artış tahmin ediyoruz. 2019 yılında ise 2%'lik artışla üretimin 292bin onsa ulaşmasını bekliyoruz. Şirketin Kaymaz madeninde iyileşen tenörlere bağlı toparlanma ve Mastra madeninin devreye girmesi üretim artışındaki ana faktörler olarak öne çıkmaktadır. Nakit maliyetlerdeki iyileşmede ise artan üretimle birlikte birim maliyetlerdeki düşüş ve zayıf TL ana faktörlerdir. Şirketin nakit maliyetlerinin yaklaşık 62%'sinin TL-bazlı olması zayıflayan TL ortamında doğal hedge sağlayıp marjlarının iyileşmesine yol açmaktadır.

Şirket için temel risk faktörleri: i. Madenlerde beklenen üretim artışı sırasında ortaya çıkabilecek olumsuz operasyonel gelişmeler, ii. Himmetdede madeninin ÇED raporu ile ilgili yaşanabilecek olumsuz yasal gelişmeler ve iii. Altın fiyatlarında uzun dönemli potansiyel düşüş.

Koza Anadolu'yu 10.19TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile araştırma kapsamımıza yeniden dahil ediyoruz. Koza Anadolu'nun net aktif değerinin %94''ü şirketin Koza Altın'daki %44.6'lık indirekt hissesinden gelmektedir. Şirketin bu iş dışında nakit yaratabilen bir iş kolu olmadığı için hissenin Koza Altın'a göre iskontolu işlem görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hisse şu anki net aktif ve hedef net aktif değerine göre 10% ve 27% iskontolu işlem görmektedir. Hedef fiyatımıza hedef net aktif değere (Koza Altın'ın hedef fiyatını içeren) 10% iskonto uygulamamız sonucu ulasmaktayız. Hisse fiyatı hedef fiyatımıza c.24% getiri potansiyeli sunduğu için KOZAA için önerimiz AL. İki hisse arasında daha fazla tercih ettiğimiz KOZAL.

KOZAL_YKY_Sirket_Guncelleme_Haziran18.pdf -- https://mailing.ykyatirim.com.tr/con..._Haziran18.pdf
    Her Koyun kendi bacağından asılır, bu durumda diğer Koyunların asılana bir faydası olmaz olamaz. Borsa dada bu kanun işler bundandır ki kimsenin tavsiyesine göre hareket etmeyiniz !!
    !! YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR !! Güzel bir Atasözü der ki : Kelin İlacı olsa Başına sürerdi

Keyifler iyi..dün ve bu sabah pastadan net belliydi..ben kozaa sabah çok düşünce dedim yarı kozaya geçeyim..geçene kadar 7.70 den kaptırdım 8.18 den kozaa alıcam diye anca 8 55 de yakaldım tabii iş işten geçti bu sefer yan bastık..[emoji23][emoji23]

6. artık korkulan yerlerdeyiz diye düşünüyorum

7. credit şuursuzca aldı bugüne kadar satmaya başlayınca aynı azgınlıkla stacaktır inşallah o türbülansa denk gelmeyiz.Yoksa vay halimize

8.  Alıntı Originally Posted by çorbacıyım Yazıyı Oku
    artık korkulan yerlerdeyiz diye düşünüyorum
     Alıntı Originally Posted by çorbacıyım Yazıyı Oku
    credit şuursuzca aldı bugüne kadar satmaya başlayınca aynı azgınlıkla stacaktır inşallah o türbülansa denk gelmeyiz.Yoksa vay halimize
    Satalimmi ne dersin ustad..
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

Sayfa 311/964 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •