Sayfa 311/1195 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

1.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Pazara gittim.
    Herkes söyleniyor.
    Pazarcısı, müşterisi, herkes.
    Satan da şikayetçi, alan da şikayetçi.
    Benim gittiğim pazarlar, AKP ve AKP'ye yama olmuş partilerin avucunu yaladığı, Karşıyaka semt pazarları. (Alaybey, Şemikler, Bostanlı gibi)
    İlk fırsatta şakşakçı pazarlarda nabız yoklamak lazım.
    Oralar Turkiyenin en zengin en elit yerleri artik onlarda soyleniyorsa artik ne diyim

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Kurtulus Savasinda Yunan ordusu Izmire girdiginde aciklarda Yunan savas gemilerinin arkasinda Amerikan gemileri vardi. Amerika Yunanistana lojistik destek sagliyordu.

Yani biz yalnizca Yunanlilarla savasmadik baskalarida vardi arka planda.

Eger Yunanlilar savasi kazansaydi o Amerikan gemileri ne yapacakti bilemiyoruz. Ama biz kazandik gemiler tersine donup gitti.

Lozan Anlasmasinda Amerika tarafsiz kalmis ve Lozan Anlasmasina imza atmamistir. (Burasina tam emin degilim arkadaslar duzeltirse sevinirim)

Bu arada Yunanistandaki solcu gruplar Yunan ordusu Anadoluya girmesin komsuyla savas olmasin Amerikayla isbirligi yapmayalim diye pankart acip gosteriler yapiyordu. Ama polis hepsini dagitti. Yinede gosteriler gunlerce haftalarca surdu.
    Bagimsizliklarini da Rusya/Fransa/Ingiltere sayesinde kazandilar zaten kaybetmisken.

Yunan'in arkasinda her zaman bir babasi vardir. Bu sefer de ABD. Turkiye aleyhine yaptiklari propaganda acayip boyutlarda. 400 sene Turk ... yemekten kalan bir asagilik kompleksi oldugunu dusunuyorum.

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    şimdi de grekolar mı çıktı...
    her hafta şefin yemeği...
    süper sipesyal ne zaman ki ?

kriz 5 yıl da bir olurdu
    3 sene oldu
    1 sene oldu
    6 ay oldu
    3 ay oldu
    artık haftalık oluyor..

endüstriyel kriz devri..
    ABD Yunanistan'i kiskirtiyor devamli. Adalarin silahsizlandirilmasini ele alan 1947 anlasmalarinda ABD'nin de imzasi var.

Daha once koymustum, konu ile ilgili bir Ingilizce guzel yazi: https://braveneweurope.com/craig-mur...ion-and-turkey

Seyhi suclamiyorum bu sefer. Gercekten "dis gucler". Isvec'e de gecirmesine memnun oldum. Hatta keske ekonomik olarak guclu olsaydik da Isvec'i veto etseydi. Gelmelerini cani-gonulden isteyen ABD (Kuresel isinma ile onem kazanacak Arctic gazi icin Finlandiya NATO'ya onemli). ABD'ye de bize yaptiklarina karsi bundan iyi gecirme firsati cikmaz.

Afganistan'da ve Iran'da oldugu gibi 20 sene aliyor virusun bedeni sarmasi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,064
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Kurtulus Savasinda Yunan ordusu Izmire girdiginde aciklarda Yunan savas gemilerinin arkasinda Amerikan gemileri vardi. Amerika Yunanistana lojistik destek sagliyordu.

Yani biz yalnizca Yunanlilarla savasmadik baskalarida vardi arka planda.

Eger Yunanlilar savasi kazansaydi o Amerikan gemileri ne yapacakti bilemiyoruz. Ama biz kazandik gemiler tersine donup gitti.

Lozan Anlasmasinda Amerika tarafsiz kalmis ve Lozan Anlasmasina imza atmamistir. (Burasina tam emin degilim arkadaslar duzeltirse sevinirim)

Bu arada Yunanistandaki solcu gruplar Yunan ordusu Anadoluya girmesin komsuyla savas olmasin Amerikayla isbirligi yapmayalim diye pankart acip gosteriler yapiyordu. Ama polis hepsini dagitti. Yinede gosteriler gunlerce haftalarca surdu.
    Gemimiz yoktu,teknoloji imkankarımız yoktu,her iş zor şartlarda yapıldı kurtuluş savaşında,işin özü o,sebep osmanlının bilime ters düşmesi hanedanlarımız zarar görür diye,osmanlı akdenizi göl haline bu kişilerlen getirdi hepsinide harcadı yanlış bilgiler yüzünden,yoksa Atatürk buraları bırakırmıydı gevurlara,bazı adamlar bile 100 sene geçmiş keşke yunan galip gelse diyor,kurtuluş savaşında gevura sıkılan kurşun ümmeti müslümana sıkılmış sayarızı es geçtim,zaten o gibiler geberdi gitti,ama o gibilerden akıl alanlar o zihniyeti sürdürüyor,guya birşeyler yapılıyor,ama os...teyyare,eşbobluk gürevini kim verdiyse o doğrultuda gidiliyor,eğerki osmanlı akıllı olsaydı,bilime ağırlık verseydi Fatih gibi şimdi konumumuz çok farklı olurdu

Asma al-Assad (L), wife of Syrian President Bashar al-Assad, Qatar's first lady Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned (2nd L), Turkish Prime Minister Tayyip Erdogan's wife Emine Erdogan (2nd R) and Jordan's Queen Rania (R) pose for a photo at the Istanbul Meeting in Support of Gaza in Istanbul January 10, 2009

First ladyler. Soldan Saga.

Suriye
    Katar
    Turkiye
    Urdun

Saka gibi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,064
     Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    adımlar algı stratejisine göre şekillendiriliyor. örneğin; nasıl doları 18'e çıkardıktan sonra, 13-14'lere düşürülmesi "başarı" olarak lanse edilip şov yapıldıysa, akaryakıt başta olmak üzere, suni zamlarla enflasyon oranlarında da çok yüksek rakamlar (zirve) gösterilip, seçime yakın enflasyon düşüşüyle şov yapılacağı kamuoyunda iddia ediliyor.

3600 ek gösterge, eyt, togg, maaşlara büyük zam, belki tekrar vergi affı, tekrar imar affı vb. vatandaşın oyunu cezbedecek tüm adımlar seçime yakın planlanıyor.

eğer güzel adımlardan bazıları seçimden çok önce (6 aydan önce) açıklanırsa, halk bu kıyakları unutur diye düşünüyorlar.

seçime yakın kıyaklarla (seçim rüşvetleriyle) halkın oyunu cezbederiz, nasıl olsa halk balık hafızalı, geçmişteki sözlerin ne kadar süre tutulmadığını, tüm kötü hatıraları unutur diye düşünülüyor.

eğer ola ki seçilemezlerse, bu kıyakların ceremesiyle yeni iktidar uğraşır, seçilirlerse de onu o zaman düşünürüz (gerekirse süper/hiper bono falan çıkarırız) şeklinde bir stratejileri var sanırım. bakalım stratejileri tutacak mı?
    ...Bunu önceden bende belirtmiştim

Sayfa 311/1195 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •