Originally Posted by
Muhammedsaid
Borcuna baktınmı kardeş.

Originally Posted by
mustican
ZOREN
Piyasa değeri :4 milyar 250 milyon TL (Kuru ort.13 TL alırsak DOLAR olarak piy. değeri:326 milyon USD)
Net Borç: 16 milyar 220 milyon TL (Kuru ort.13 TL alırsak DOLAR olarak piy. değeri:1 Milyar 248 milyon USD)
Ödenmiş sermeye: 2,5 milyar TL
Özkaynaklar :2,3 milyar TL (Özkaynakları her yıl düzenli olarak artmaktadır. Sadece 10 yıl önce yani 2011 de özkaynakları eksi -135 milyonTL)
2021 yılı 9 aylık bilançosuna baktığım zaman,
Net faaliyet karı: 1 milyar 700 milyon TL görünüyor.(2021 yılı topl. tahminim 2 milyar 300 milyon TL.
Finansal giderler ise 1 Milyar 780 milyon TL civarında.
Yani kısaca aslında ettiği kar süper. Fakat bugün için finansal giderleri oldukça yüksek.
Şirket sürekli olarak Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da yatırım yapıyor. Çok akıllıca bir şey daha yapıyor ve genelde ülkemizde yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını yapmış.
Yukarında Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ 360 milyon dolarlık yatırım yapılmış, yani kısaca bir iştiraki için yapılan yatırım bile Zorlu Enerji'nin bugün ki piyasa değerinden daha fazla.
Bir yatırımcı olarak burada karar vermek lazım, uzun vadede bu hisse nereler gidebilir.
Yaklaşık 10 yıl önce hisse fiyatı 1 dolar iken şimdi 0,1 dolar olması yani dolar bazında fiyatın onda bire düşmesi bir avantaj mı? Yoksa bir süre daha beklenip kar etmesi mi beklenmeli mi?
Borç durumunu daha önce 25.12.2021 tarihinde değerlendirmiştim.
Şirketin artıları genelde yatırımlar tamamlanmış olup, karına olumlu etki etmektedir.
Bugün için finansal giderlerinden dolayı net kar çıkmamaktadır.
Bir kaç yıl içerisinde borçlardaki azalma , borsadaki fiyatına da yansıyacaktır.
2021 yılı ciro tahminim 10 milyar TL
2022 YILI ciro tahminim ise 20 milyar TL dir.
2022 yılı faaliyet kar beklentim 4,5 milyar TL' dir.
Zoren enerji alanında bana göre sektörün devlerinden birdir.
Son düzenleme : mustican; 14-01-2022 saat: 12:47.
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yer İmleri