sn.tasarımcı bilgilendirme için teşekkürler. teknik analiz kullanarak para kazanan varsa da helal olsun ne diyeyim ben beceremem açıkçası.
sn.tasarımcı bilgilendirme için teşekkürler. teknik analiz kullanarak para kazanan varsa da helal olsun ne diyeyim ben beceremem açıkçası.
Hocam ben 4. Ceyrekte daha dusuk bir kâr bekliyorum cunku vesbe nin ana gelir kaynagi ihracat ve dolarin 7.20 den 5.20 ye gelmesi kesin negatif etkileyecek. İc piyasada isler kotu, otv filan gecen seneki etkiyi yapmadi. Ayrica 3.ceyrek beyaz esy acisindan yuksek sezondur, 4.ceyrek ise dusuk sezondur.
Vesbe ihracata tam gaz devam ediyor ama 3.ceyrek rakamini yakalamasi zor, yakalasa da dusuk kur yuzunden 3.ceyregin gerisinde kalir.
Ben 4.ceyrekte 250-300 milyon arasi kâr bekliyorum en fazla, daha alti da olasidir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ustam, borsa kotundan çıkma konusundaki oran konusunda bir duzeltme yapmak gerekiyor sanırım. Aşağıda ki haber 2014 yılına ait . O tarihten sonra yeni bir duzenleleme yapılmadıysa %98 lik oran gerekli sanirim kottan çıkmak için.
https://www.google.com.tr/amp/s/m.ha...kis-zorlasiyor
Borsadan çıkış zorlaşıyor
SPK'nın konuyla ilgili tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
12.11.2014 - 11:10 | Güncelleme:*12.11.2014 - 11:24
[https://im-haberturk-com]PARA
*
*
*
SPK Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti. Borsadan çıkmak için gerekli pay oranı yüzde 95'ten yüzde 98'e çıktı.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği, bugünkü*Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Ortaklıklarda hakim ortağın diğer ortakları, ortaklıktan çıkarma hakkı ile diğer ortakların paylarını hakim ortağa satma hakkının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğ ile herhangi bir şekilde sahip olunan paylara ilişkin oy haklarının, ortaklığın oy haklarının yüzde 98'ine ulaşması veya bu konumda iken ek pay alınması durumunda, hakim ortak açısından diğer pay sahiplerinin tamamını ortaklıktan çıkarma hakkı, diğer ortaklar açısından da paylarını hakim ortağa satma hakkı doğduğu bildirildi.
Ortaklıktan çıkarmada hakların kullanımına ilişkin prosedürlerin belirlendiği tebliğ ile hakların kullanım bedeli ile ilgili düzenlemeler getirildi. Tebliğde payları borsada işlem gören ortaklıklar için; borsada işlem gören paylar için, hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki 30 gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması ve satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedel uygulaması getirildi.
Ortaklıktan çıkarma ve satma haklarının kullanılabilmesi için şart olan yüzde 98’lik oy hakkı oranı, 31/12/2014 tarihine kadar doğmuş olan ve doğacak hakların kullanımında yüzde 95, 31/12/2017 tarihine kadar doğacak hakların kullanımında ise yüzde 97 olarak dikkate alınacak
Tebliğin ilgili maddesinde adil bedel; payların 30 günlük ortalama fiyatlarının aritmetik ortalamasıyla bulunan fiyat, her bir pay grubuna ilişkin fiyatın tespiti amacıyla hazırlanan değerleme raporunda belirlenen bedel, hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki bir yıl içinde, Kanunun 26'ncı maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yapılmış ise bu fiyat ile hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki son altı ay, bir yıl ve beş yıl içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması karşılaştırılarak bulunan en yüksek bedel olarak tanımlandı.
Mevcut başvurulara yeniden değerlendirme için 1 ay süre verildi
Ortaklık paylarının borsada işlem görmeye başlamasından itibaren iki yıl süreyle ortaklıktan çıkarma veya satma hakkının kullanılamayacağı belirlenen tebliğ ile ayrıca, Kurula yapılmış mevcut başvurular için şu düzenleme getirildi:
"Kurula ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılabilmesine yönelik olarak yapılmış başvuruların sonuçlandırılmasında, hakim ortağa ortaklıktan çıkarma hakkını kullanıp kullanmak istemediğini yeniden değerlendirebilmesi için bu tebliğin yayımı tarihinden itibaren bir aylık süre tanınır. Bu sürede satma hakkı kullanılamaz. Hakim ortağın ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmaktan vazgeçtiğini kamuya açıklaması durumunda satma hakkının kullanılmasına başlanılması için hakim ortağın ek pay alması gerekir. Hakim ortağın ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak istediğini kamuya açıklaması durumunda ise, satma hakkının kullanımına ilişkin hak düşürücü süre kamuya yapılan söz konusu açıklama tarihi itibariyle başlar. Hakların kullanım bedelinin hesaplanmasında başlangıç tarihi olarak ise hakim ortağın ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımına ilişkin kamuya yaptığı ilk açıklama tarihi esas alınır."
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.Levobjk kur farkı satış gelirini düşürürken döviz borcundan ve dovizle aldıkları girdileri düşürmesi olumlu etkiler. Mevsimsel etkide haklısın, BESD de zaten son ay iç piyasada beyaz eşya satışını n düştüğünü açıkladı. Ancak Manisa ili ihracat rakamları(geçen paylaşmıştım) ciddi artış gösteriyor. Hulâsa, tabii son çeyrek kârı daha düşük de gelebilir.
Büyük yatırımcı tek buna bakmaz ki, milyon TL leri başka şeyler çeker. Mesela 2014-2018 arası kar marjı son büyük yatırımlar sonucu katlanarak artmış. Çeyrek bilançolar ispatı değil mi? Fiyatlar da 2014-2018 bandını yukarı kırması bunu teyit ediyor. Şahsen tahta yapıcınin piyasaya yedirmeye çalıştığı 12-14tl bantı komik. Koskoca fabrika aç, kâr katlansin... Daha başka Fiyatlara girmemiş bir sürü durum var. Büyük yatırımcıların göreceği günü bekliyorum.
O hesapta son çeyrek kârı, hbk yı sizin istediğiniz rakamı alsak sonuçta ne değişecek ki?
Fiyat baskılama ile bugüne geldik. Sn. Balıkadam referansindaki gibi kottan çıkma durumu oluşursa küçük ortakların mahkeme hakkı vardır. Özellikle fiyat baskılama başta dava konusu olacaktır...
Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.
Oyak ben değilim ama , bir arkadaşımın arkadaşı oradan işlem yapıyordu ... Yani seans sonları hep yukarı çizim yapıyorlardı oradan , muhtemelen yine onlar olabilir....
kottan çıkarma durumu benimde korktuğum durumlardan , yada vestelle birleştirilme senaryoları , bu durumlar benide korkutuyor...
Kottan çıkarma VESBE ye bir şey kazandırmaz , çünkü VESTL halka açık şirket ve kottan çıksa dahi VESTL den dolayı yine denetimlere girmiş olacak.... Yani kottan çıkarma durumu çok düşük olasılık, ben bunun olacağına ihtimal vermiyorum , öyle durum olsa bile azınlık olarak dava açıp şirketin borsa değerini asla tanımayız , maniplatif fiyat olduğunu her türlü ispatlarız !!! Yurtdışı emsalleriyle kıyaslama isteriz , yada bizim elimizdeki hisseleri alcakları fiyattan , VESTL in VESBE yi satışa koymasını , bakalım o fiyattan şirketi satıyormu ********ler ???? VESBE nin satışı söz konusu olsa 30 tl altında bu VESBE yi satmayacağını iddia ediyorum.....
ben bu kalan posizyonları topladıktan sonra borsada 2. defa halka arz yapacaklarını düşünüyorum... bu sayede VESTL e iyi bir nakit akışı sağlıcaklar..... ama bu 2. halka arz borsanın iyi zamanlarında en az 24 tl ve üzerinden gerçekleşecektir hiç şüphenüz olmasın
Hisse fiyatını ezme sebepleride bu ....nasıl olsa zamanları var..... bizi sattırıp , kelepirden almak kalanıda.... adamlar bundan zevk alıyor. paylaşımcı değiller.....
Neyse temettüyü alıp sabırla beklemekden başka yapacak alternatifimiz yok..... yine iddia ediyorum , gayrimenkul piyasası berbat durumda... ev satılmıyor .... yani bir dairem var , şayet satabilseydim VESBE ye dalıcaktım ve bir daha bakmıcaktım . temettüyü alıp yaşamaya devam edicektim. şu anki kira gelirimin 3 katı temettü var !!!!!! böyle fırsat kaçmaz !!!!
yatırım tavsiyesi değildir....
Bir twitter kullanıcısı Manisa ilinin 10 ve 11. ay ihracat rakamlarını paylaşmış. 3. Ceyrekteki rakamların 4. Ceyrekte de yakalanabileceği görünüyor.
[IMG][/IMG]
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada hisse bazı hareketler oluyor suan genel bir yükseliş için faizin düşmesi şart bu yüksek faizlerle ekonomiyide borsayida olumsuz etkiliyor dolar düştü elektirik doğalgaz benzin mazot hatta yüksek zam yapılan gıda maddeleri tüm ürünlerde fiyat düşmesi gerek buna paralel enflasyon ardından faiz düşmesi şart o zaman bu tarz şirketler yani sermayenin 3 kati kar yazan şirketlerin yanlızca ardından seyrederiz ytdr
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri