Artan

484,00 10 18:10
286,25 9.99 18:10
289,25 9.98 18:10
12,24 9.97 18:10
295,50 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 18:10
39,54 -9.97 18:10
37,04 -9.97 18:10
16,09 -9.96 18:10
229,90 -9.93 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.047.116.287,75 18:10
7.132.495.674,06 18:10
6.016.189.385,14 18:10
5.796.789.847,70 18:10
5.651.868.803,60 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 313/361 İlkİlk ... 213263303311312313314315323 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Washington su idaresi Beyaz Saray’ın suyunu kesmeyi düşünüyormuş abi, yetkililer dünkü toplantıda bu mevzuyu şaka ile karışık dile getirmişler. Trumpçığım cenabet gezmeye başlayacak yıkanacak su bulamayınca...Bunu bilen Pompeo ve Bolton isimli şapşallar arkalarındaki rüzgarla yardırıyorlar resmen...Dün görüşme talebi reddedilince sapsarı oldu...Bu tür durumlarda Erdoğan "her an Trump'la görüşebilirim" diyor, ki Jefryy geldiğinde harbiden -hemde aynı gün- görüşmüştü...En son Mattis hava atmıştı aha böyle sonra komple havasını aldı...

Gayet tabiki bu tür jeoekonomik gelişmeler piyasa yapıcıların ekmeğidir...Bunlar olmasa nasıl para kazanacaklar ?...Siyasetçilerin bizatihi hepsi, hiç istisnasız ticaretçidir...Bak buda benim atasözüm...

2. La bilgisayar kod'u, ben ihtiyar, sen ihtiyar...Bak hangimiz kalırsak bu yazıyı koy bebelerin önüne...Deki bi yetkisiz abimiz vardı, sallamada üstüne yoktu emme bütün salladıkları da gerçekleşti an itibariyle...Fatiha matiha istemem abi, bunu yaz gelir bana...Getirirler...Bence ölüye Fatiha okunmaması lazım abi, ayetlerindeki içeriğe ters...Öyle olsa Kuran'daki son sure olması lazım bilakis ilk sure !...Yok yinede ben gönderecem diyene hayır demeyiz sonuçta...

Teknolojik gelişme deyince...Geçen başka bir başlıkta da geçmişti...Şu hisseyi 10-15 yıllığına neden almayayım gibisine...Şuna inanın, 15-20 yıl sonra şu an işlem gören hisselerin en az yarısı olmayacak bu borsada...İyi okuyun en az yarısı...

3. Berlin polisi Almanya genelinde uyarılarda bulunuyor:

Açıklamalara göre terör örgütü PKK, Alman medya kuruluşlarının binalarına baskınlar düzenleyip, medya oluşumlarını işgal edecekmiş.
    Fransa ve İtalya'nın ardından sıra Almanya'da...Net...Trump'un asıl hedefi AB yani Almanya...Sıkıntı yok valla, yiyin birbirinizi bileğinize kuvvet...Bu işten bize zarar gelmez, bilakis başta Afrika olmak üzere bir çok pazarı ele geçirme şansı yakalarız...Bizim için en tehlikelisi Brexit, çünkü o ekonomik değil; siyasi bir karar...Ve hiç kuşkusuz İngiliz istihbaratı Dünyanın 1 numarasıdır...Gerçi son yıllarda minik Putin epey sarstı bu imajı (Skripal case) ama yine de dikkat etmek lazımdır...

4. Şimdi...Hepinizin bildiği gibi benim adım Niyazi abi...Ailenin alevi tarafı koymuş bu ismi...Bizim orada Niyaz Dede denen bir yatır var...Her sene etkinlikler düzenlenir ve ben "isim babam" diye mutlaka katılırım bu etkinliklere...Neyse, 2007 yılında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığımı duyunca halamın kocası rahmetli eniştem (adımı koyan yani) "ne şehittir ne gazi gitti bok yoluna niyazi" demiş gülerek beni ziyarete geldiğinde...Uyandırmamışlar, duymadım, yoksa gereğini yapardım biliyonuz...Tabikine ben 4,5 ay tam yatalak, kalan 2 ayda da yarı ayakta tedaviyi tamamladım GATA'da ve en nihayetinde eve geldim...Kakara kikiri konuştuk bu mevzuyu her buluştuğumuzda...Ertesi sene rahmetli oldu, mekanı cennet olsun...Tabutun hortum tarafını (Kelam Sunal, ulen ne filmdi yaw) omuzladım ve inceden inceden mesajlarımı gönderdim abi...Şimdi bu mesajlar 1-2 saate kalmaz O'na gidecek, Allah bilir ne diyecek...

na hah hah haaaaa !...

*

Biz burada her zaman ne diyoruz: Kainatta hiç bir şey tesadüf değildir, buna isimleriniz de dahil...Herkeste ticari zeka olmaz mesela; bu biraz da taşıdığınız isimle alakalı...Çünkü size konulan isim üzerinden yapılan her hitap yüce rabbimin yerleştirdiği KOD'lara gönderilmiş ayrı bir sinyal...Birine 40 gün deli dersen deli olur lafı da bu yüzdendir evlatlarım...Velhasılı, kainata yaydığınız sinyaller çok önemlidir, çünkü o sinyaller ayrı bir varlık oluşturuyor an be an bir yerlerde ve o varlıktaki içerikle yaşayacaksınız o mekanda habarınız olsun...

legolas'a sormuştum:

Sn. Legolas,

TKFEN hissedarlarının da ilgileneceği umuduyla...

Bu brexıt nedir.? Anlaşmalı/anlaşmasız ayrılık nedir?

Adamlar ayrılırsa kendilerine ne fayda/zarar olabilir.?

türkiye ingiltere ilişkilerine muhtemel tesirleri nelerdir?

Brexıt sonrası İngiltere dünyada farklı ne tür ticari, siyasi,askeri politikalar v.s. ortaya koyabilir?

Brexıt taraftarlarının bu konudaki görüşleri neler?

cevap yazmış:

sayin 0101, cok derin bir konuya deginmissiniz.

oncelikle soyle basliyayim. isci sinifi dedigimiz ingiliz vatandaslarinin egitim duzeyleri dusuktur. gelirleride dusuktur. filmlerde gordugumuz iyi egitimli ingiliz beyefendiler gibi degillerdir.

brexit (avrupa birliginden ayrilma) icin bir genel oylama yaptilar ve halka sordular, cikalimmi yoksa kalalimmi diye.

oylama oncesinde cok siddetli tartismalar oldu ve bir propaganda yapildi. yalan yanlis haberler/bilgilerde brexit'in ingiltere icin daha iyi olacagi soylendi vs. vs.

oylama yapildi ve %51 ile ayrilma karari cikti.

ancak sonrasi tam komedi. oylama oncesinde soylenenlerin nerdeyse %90 yalan oldugu ortaya cikti ve o donemdeki siyasetciler istifa edip ayrildilar.

yani brexit savunanlar su anda siyasette degiller!

AB ile gorusmeler basladi. AB su ana kadar Ingiltere'ye verdigi yardimlar/destekler icin ciddi bir para istiyor geri.

ayrica yeni ticari ve ekonomik anlasmalar yapilmasi lazim AB ile Ingiltere arasinda.

anlasmali ayrilik = AB ile Ingilterenin bosanma konusunda anlasmasi ve sonrasi icin ortak bir yol haritasi olusturmasi.

anlasmasiz ayrilma = direk bosanma, hicbir ekonomik ve ticari anlasma yapmadan.

Ingiletere icin anlasmasiz ayrilma cok tehlikeli. ciddi bir ekonomik yuk getirir!

yalniz su unutulmamali. Ingilizler devlet planlarini 50 yil, 100 yillik yaparlar. Yine bir cinlik pesinde olduklari asikar.

AB den ayrilma demek, ozgurluk demek, her anlamda. Ingilizler bunu istiyor.

Ocak ayi ortasinda mecliste oylama var. AB nin sundugu anlasma oylanacak. Kabul edilirse anlasmali ayrilik olacak.

AB den cikma kesin. kesinlikle ayrilacaklar.

Benim sahsi dusuncem, AB den ayrildiktan sonra Ingiltere icin cok fazla birseyin degismeyecegi yonunde. Sonucta su anda Isvec, Norvec yada Isvicre de AB uyesi degil. Ancak yaptiklari ticari anlasmalar ile gayet mesut mutlular!

Yalniz Irlanda ve Iskocya sorunlari var. Ikiside AB de kalmak istiyor. Iskocya yakin bir zamanda yeniden bagimsizlik icin konusmalara baslayacaktir.

Londra finans merkezi. bunu kaybetmemek icin herseyi yapacaklardir.

Turkiye ile iliskileri nasil etkilenir? tam emin degilim. ekonomik olarak cozum basit. ikili anlasmalar.

dursun bir kenarda...bea!

miriam... meryem... abem... meryem..

tipkı ١ elif, A alfa gibi..
    bilirsin fenikeliler araptır.
    latin alfabesi diye kullandığımız bu alfabe aslinda arap alfabesi... 🤣

Sayfa 313/361 İlkİlk ... 213263303311312313314315323 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz