Sayfa 315/1000 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    yok aslında 7'de 1 daha az olması anlamına geliyor

hesabı: 1/(1+2/12)-1=-1/7
    3 ayda bir çift maaş alır bankacıalr dolayısıyla yılda 16 maaş alırlar 2 de temettü 18 temettünün 2 sinide vermedilermi 18 de 2 maaşları gider
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    3 ayda bir çift maaş alır bankacıalr dolayısıyla yılda 16 maaş alırlar 2 de temettü 18 temettünün 2 sinide vermedilermi 18 de 2 maaşları gider
    hocam o zaman cevap doğru ama soru yanlış
    yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Deniz Hocanın sayfasında hesabı vardı Tüfe ve usd/ euro bölgesi enflasyon bazlı.Bayağıdır da hesaplamadı yeni adil kur dengesini. En son 5.35-5.98 arasıydı.
    Sn. Tospa, Deniz Hoca'nın en son yaptığı hesabın tarihini hatırlıyor musunuz? Tarihi bilsek biz de güncelleyebiliriz.. Saygılar..
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

4.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    kaca kadar geri cekilir bu altin , terse bi arbitraj daha yapalim..
    5.55 /5.60 araligi ve 224 /225 uygun mu.?

TL ile kafa karıştırmaktansa direkt Gram/USD takibi yapsanız daha sağlıklı olur bence.

günlük

6 aylık
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Sn. Tospa, Deniz Hoca'nın en son yaptığı hesabın tarihini hatırlıyor musunuz? Tarihi bilsek biz de güncelleyebiliriz.. Saygılar..
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...20091&page=170

Abi Deniz Hocanın linkini attığım sayfada son hesaplaması var. Ekim ayı tüfeye göre yapmış. Nasıl hesaplandığını da anlatmış.

6.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Dolar 1,8'den 4,0 geldi..Enflasyon hesabı yaptığımda 3 olması gerekiyordu...Bu sebeple 4-5 aralığında tüm dolar birikimlerimi bozdum sonra acı sonla karşılaştım, faiz inatları yüzünden ters köşe oldum...Şuan diyorum, 2 yıl boyunca yüksek enflasyon ve faizle o geçmişin reel efektif erimesini telafi edilecek...Ama bu sefer de yanılırsam : )...Dolara geçsem geçmiş zararı kabul etmiş olacağım : )...

Atille Yeşilada da diyor bol para olmadan sistem tıkanır...İllaki genişlemeye gidecekler...Bu yolu secerlerse, uzun yıllar enflasyon ve yüksek faiz dönemi gelir...

Umarım 1-2 yıl dişini sıkar, enflasyon belasını tekrar azdırmazlar...Tek başına iktidarlar bunu yapmaları lazım.
    Hükümet sorunu en alt temelinden el alıp çözmeye çalışırsa Enflasyon ve faizle mücadele etmek çokta zor bir iş değil...

Enflasyon düşmediği sürece yüksek faiz oranları ile mücadele etmenin yolu olmadığını hepimiz biliyoruz....

Enflasyonu düşürmek için ise en başta gıda enflasyonunu durdurmak lazım...Enflasyonu tetikliyen ve halkın asıl canını yakan gıda enflasyonudur...

Gıda enflasyonunu durdurabilmek için ise hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarının başarılı olması lazım.....Devasa hibe ve teşviklere rağmen tarım ve hayvancılık sektörü bir türlü toparlanamiyor..Hatta dahada kötüye gitme ihtimalide var..

Yani enflasyon ile mücadelde kalıcı başarı ilk önce MB politikaları ile değil tarlada başlar....kara toprakta başlar...

Buda şahsi bakış açımdır..

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben 1.1.2008 ile 1.3.2019 arasına baktım çok kabaca USD=2.88TL civarı çıkıyor.

Ama mesela 1.1.2008 ile 1.1.2012 arasını ele alırsak tam tersi bir sonuç çıkıyor.

Bu dengesizlik ekonomik çıktının ve gelişme katsayısının dünya ile uyumlu olmadığını gösteriyor.

Yapacak bir şey yok. Piyasaya sürülen para ile Türkiye'nin yarattığı üretim çıktısı örtüşmüyor. Politikacılar da halka yaranabilmek için devamlı parasal sistem ile oynuyorlar.
    Ustadım bi arguman daha var...Asgari ücret yani giderler dolar bazında gerilerse rekabet gücü artar ve ihracat artar diyorlar...

Sizin acıklamalarınızdan anladıgım üzere giderlerin düşmesi ihracatı artırmıcak, bu sebeple patronların fazla zenginleşmesinden bişeye yaramaz devalasyon olması.

8. Tarım Bakan Pakdemirli, ''Gübre yüzde 50, yem yüzde 40 arttı geçen seneye göre. Bunu da bir avantaja çevirmemiz lazım''

dedi.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 315/1000 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •