Buğday diğer emtialar gibi iyi düştü, tam olarak 31 mart bilanço dönemi son günü tarihinde 1000 dolardı, şu an 792 dolar. O gün stok karı yazmıştık sonrasındaki 3 ay boyunca ortalama 1050 dolardan stokları erittik, bu büyük şanstı. Şu an stoklar bitik neredeyse ve biz yeni mahsulu ucuz fiyatlardan topluyoruz. Gerçek kar stok karı değildir işletme sermayesine ihtiyaç duyarsınız özsermayeden yersiniz, gerçek kar 800-900 den topladığın buğdayı 1050 dolardan satmaktır ama ben bu sene çok daha fazla artış bekliyorum, bu da bizim karları katlayacaktır. Bence Rusya Ukrayna buğdayına ihraç izni vermeyecek yani Türkiye %25 iskontolu buğday almayacak, %99 anlaşma bozulacak çünkü. Anlaşma bizim aleyhimize çünkü. Buğday fiyatlarının düşmesine en buyuk neden bu zaten. Eskisi gibi kaçak buğday alıp satacağız bu ulusoy için muthiş karlı olacak. Küreselcilerin oyun planı bu şekilde, farklı bir oyun düşünemiyorum.
Bugün Rusya kendi buğdayını Rubleyle satma kararı aldı, parası daha da değerlensin isterken bir yandan da buğday fiyatlarının düşmesini istemiyor. Ukraynanın buğdayına neden kolaylık sunsun ki? İstanbulda yapılacak anlaşma bence oyalama taktiği ve yakında ortalık kızışacak bu nedenle de anlaşma olmayacak. Olmayınca fiyatlar yine uçacak bu arada uygun fiyatlardan mal depoladıysak ne mutlu bize. Ben asıl karın bir sonraki bilançoda geleceğine inanıyorum. 700 filan gelirse hiç şaşırmayacağım.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri