AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Bugünkü Kap Haberi - detaylar 1.09.2020 15:36
II. SERMAYE KAYNAKLARI
§5
Esas Sermaye
(1) Kuruluşun esas sermaye tutarı 19.488.000,-- Avrodur.
(2) Esas sermaye, oy hakkına sahip hamile yazılı 9.744.000 adet hisseye bölünmüştür.
(3) Yönetim kurulu, esas sözleşmede yapılan bu değişikliğin ticaret sicile kaydedildiği tarihten sonra beş yıl süreyle,
a) Anonim Şirketler Kanununun 169. maddesi uyarınca halihazırdaki nominal değeri 19.488.000,-- Avro tutarında olan esas sermayeyi, gözetim kurulunun onayı ile nakit ve/veya ayni sermaye karşılığında gerekirse birden fazla dilimler halinde - 1.000.000 adede kadar yeni ve hamiline yazılı adi hisse senedi (nominal değeri olmayan hisse senedi) çıkartmak suretiyle, 2.000.000,00 Avro daha artırma ve satış fiyatını, satış koşullarını ve sermaye artırımı uygulamasının diğer ayrıntılarını gözetim kurulu onayı ile tespit etmekle;
b) yeni hisse senetlerinin, c şıkkı uyarınca satın alma hakkının hariç kılınması koşuluyla, gerekli olması halinde Anonim Şirketler Kanununun 153. maddesi 6. fıkrası uyarınca dolaylı satın alma hakkı yöntemiyle diğer hissedarlara satın almak üzere teklif etmekle,
c) gözetim kurulunun onayı ile hissedarların
(i) şayet sermaye artırımı, işletmelerin ve işletme birimlerinin veya bir
bölümünün, veya yurtiçinde ve yurtdışında bulunan bir veya birden fazla ortaklığa ait sermaye paylarının satın alınması amacıyla ayni sermaye karşılığında gerçekleşiyorsa veya
(ii) hissedarların alım haklarından küsuratlı meblağları hariç kılmak amacıyla veya
(iii) ihraç bankalarına tanınan ek satış hakkını karşılamak amacıyla yapılıyorsa,
hissedarların satın alma haklarının hariç kılınması kararı almıştır.
[2018 kayıtlı sermaye]
(4) Ortaklığın esas sermayesi, Anonim Şirketler Yasasının 159. maddesi 2. fıkrası 1. satırına göre, 10 Temmuz 2008 ve 4 Temmuz 2013 tarihli Genel Kurul kararları gereğince finansal araçların alacaklılarına dağıtmak üzere nominal değeri olmayan 3.897.600 adet yeni ve hamiline yazılı hisse senedi (bireysel hisse senedi) çıkarttırılmak suretiyle 7.795.200 Avroya kadar artırılacaktır. Sermaye artırımı, finansal araç alacaklılarının ortaklığa ait hisse senetlerini satın alma ve/veya değiştirme haklarından
yararlanabilecekleri boyutta gerçekleştirilebilir. Emisyon meblağı ve değiştirme oranı, finans matematiğine ilişkin kabul edilen yöntemler ve ortaklığa ait hisse senedi rayicinin ölçüsüne göre, kabul edilen bir fiyat değerlendirme çalışması içerisinde bulunmalıdır. Koşullu sermaye artırımı ile ilgili çıkartılan yeni hisse senetleri, borsada dolaşımda bulunan hisse senetlerinin çıkartıldığı tarihe tekabül eden, kardan pay alma hakkına sahiptir. Yönetim kurulu, Gözetim Kurulunun onayı ile koşullu sermaye artırımının gerçekleştirilmesi için diğer ayrıntıları tespit etme yetkisine sahiptir. Gözetim Kurulu esas sözleşmede, koşullu sermayeden hisse senetlerinin emisyonu vasıtasıyla ortaya çıkan değişikliklerin yapılması kararını almakla yetkilidir. [Koşullu sermaye 2008/2013]
(5) Yönetim kurulu, esas sözleşmede yapılan bu değişikliğin ticaret sicile kaydedildiği tarihten sonra beş yıl süreyle,
a) Anonim Şirketler Kanununun 169. maddesi uyarınca halihazırdaki nominal değeri 19.488.000,-- Avro tutarında olan esas sermayeyi, gözetim kurulunun onayı ile nakit ve/veya ayni sermaye karşılığında gerekirse birden fazla dilimler halinde 974.400 adede kadar yeni ve hamiline yazılı hisse senedi (nominal değere sahip olmayan hisse senedi) çıkartmak suretiyle 1.948.800,- Avro daha artırma ve satış fiyatını, satış koşullarını ve sermaye artırımı uygulamasının diğer ayrıntılarını gözetim kurulu onayı ile tespit etmekle;
b) yeni hisse senetlerinin, c şıkkı uyarınca satın alma hakkının hariç kılınması koşuluyla, gerekli olması halinde Anonim Şirketler Kanununun 153. maddesi 6. fıkrası uyarınca dolaylı satın alma hakkı yöntemiyle diğer hissedarlara satın almak üzere teklif etmekle,
c) gözetim kurulunun onayı ile hissedarların
(i) şayet sermaye artırımı, bir veya birden fazla dilimler halinde nakit
sermaye karşılığında gerçekleştiriliyorsa ve yeni hisse senetleri tahsisli satış kapsamında bir veya birden fazla kurumsal yatırımcıya teklif ediliyorsa ve satın alma hakkının hariç kılınması suretiyle çıkartılan hisse senetleri, esas sözleşmede yapılan işbu değişik tarihinde şirketin ticaret
sicilinde tescilli esas sermayesinin %10unu (yüzde on) aşmıyorsa;
(ii) şayet sermaye artırımı, işletmelerin ve işletme birimlerinin veya bir bölümünün, veya yurtiçinde ve yurtdışında bulunan bir veya birden fazla ortaklığa ait sermaye paylarının satın alınması amacıyla ayni sermaye
karşılığında gerçekleşiyorsa veya
(iii) hissedarların alım haklarından küsuratlı meblağları hariç kılmak amacıyla veya
iv) ihraç bankalarına tanınan ek satış hakkını karşılamak amacıyla yapılıyorsa, hissedarların satın alma haklarının hariç kılınması kararı almıştır.
Gözetim Kurulu, esas sözleşemede kayıtlı sermayeden hisse senetlerinin çıkartılması suretiyle meydana gelen değişiklikleri kararlaştırmakla yetkili kılınmıştır. [2020 kayıtlı sermaye]
§6 Hisseler
Gelecekte yapılacak sermaye artırımı nedeniyle çıkartılacak hisseler hamile yazılıdır.
§7 Hisse Senetleri
(1) Hisse senetlerinin (global hisse senetlerinin), şeklini ve içeriğini yönetim kurulu tespit eder;
(2) Hamile yazılı hisse senetlerinin tek, gerekirse birden fazla global hisse senedi halinde ihdas edilmeleri ve Mevduat Yasasının 1. maddesi 3. fıkrasına göre bir menkul kıymetler bankasına veya yurtdışında eşdeğer bir kuruluşa emaneten tevdi edilmesi gerekmektedir
devamı burada >>>> >>>> https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...744995530e4cbd
Bedelli mi geliyor
Oğlun güder,hatun sağarsa koyun olur...Türk atasözü
bir umut ile müjde bekliyoruz patron yap 1 tl rüçhanlar ile %300 bedelli şirketine para verecere dünya kadar insan var
AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Bedelli olmaz sanırım.
%10 bedelsiz sermaye artırımı olabilir.
Bu 2 defada yapılabilir.
Yani
YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Burada paylaştıklarımdan dolayı trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.
Avrupa havacılık hisseleri yükseliyor.....Almanya havayolu şirketi yuzde 4,5 artıda onun etkisi galiba .....
Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.
Yer İmleri