Sayfa 318/672 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

1. Kiralama tarafinda ise 56.3 mio tl beklentim var icinde ust hakki geliri yaratan marmara park dahil..
    Bu kiralamaya 2018 yili icinde eger ki kiarci kaybi olmaz ise potansiyel ilave kiralama gorebilecegimiz yerler soyle >

iskule Istanbul kalan katlarinin yillik getirisi kiraya verilebilirse +16.8 mio Tl civarinda, bu parcali olarak ceyreksel dagitilabilir, kiralama sozkonusu olursa ...
    56.3 mio icinde lodge otelden bir katki yok, ilave 240k-360k arasi yillik bir katki da buradan gelebeilir.
    ege perla avm de ise doluluk %70 ler seviyesinde burada 1.061 mio tl/ay kira geliri ekspertiz edi;lmis durumda son ceyrek ulasilan kira geliri 714k tl/ay seklindeydi, yil icinde burada ilave kiralama ile ilk ceyrek dahil olmak iuzere bir artis sozkonusu olabilir, %100 e ulasilmasi durumunda 4.7 mio yilllik okatkisi olur.

potansiyel kiralama manzara adalar ofis tarafi var hasilat paylasimi Tecim ile olasi, lakin tum bolklarin kiralanmasi halinde ise buradan gelecek kira geliri yillik 16 mio tl civarinda potansiyeldir.

ilk ceyrek beklentim icinde 56.3 mio egeperla ilave kiralama yok , lodge otel yok, manzara adalar yok, ve iskule yok..

Diger bir durumda insaat seviyesi %30 un ustune cikmis olan ifm projesi, halkgyo atasehir kule sozlesmesini halkbank ile yalnizca 1 yil uzatti, ifm tarafinda bir hizlanma olabilir.. a=cari bitmesi durumunda buradan yaratilacak kira geliri ise +48 mio tl dir..bu da unutulmamali ..

2. IFM projesini Iskule binasinin boslamasi anlamina da gelecek tabii..

Bugunku verilerle iskule dahil tum yatirim amacli gmenkullerin %100 doluluga yakin kiralanmasi durumunda +310 mio tl nin biray ustunde portfoyun kira geliri ortaya cikmakta...

Yaratilan kiralama gelirinin yaklasik %20 si satislarin maliyetini olusturuyor.. %15 I de genel yonetim ve pazarlama satis
    Buradan bakilirsa kira gelirinin %35 I finansman haric masraflara gidiyor. bu yil yaratabilinecek kiralama beklentim 226.7 mio tl nette 147.5 mio gibi bir getiri anlamina gelir,
    burada eldeki devam eden proje ve arsa stoklarinin borclari kapatacagi varsayimi ile 147.5 mio tl kar yaratan bir sirket var, gayrimenkul tarafindan bakilirsa %5 getiri menkullun degerini vermeil bu da 2.95 mio tl civarinda bir buyukluk yaratiyor...
    bu acidan fiyat 3.00 TL dir... ki pd/dd oraninini 0.78 lere tasir, bakisa gore iskontoludur.

Burada gelecek projeler ve finansmani ve yaratilacak nakit akimi ile borclanmanin ne kadar azalacagi onemli eldeki banka krdileri yaninda 400 mio tl lik bir tahvil cikarildi biliyorsunuz, ilave 50 mio daha ve sanirim bi 100 mio daha geldi... bu kadar borclanmak neden soru isareti, eldeki 3 onemli menkulun isbankasi fonuna satilmasi bir digger soru isareti
    kadikoy otel ve manzara adalarin isbnakasi emeklilik Tecim ile yapilmasi =buradaki organic ortaklik ayri bir soru isareti,
    Tuzla arsasi var, Uskudar keza buralarda durum nasil olacak, borclanmanin inistanbuldan gelen kaynakla azaltilmasi lazim, yoneyim tavri koca bir soru isareti.. TSGZO birlesmesinde yaptiklari gibi harketler bunlar, hos degil, halkaacik kismin ortkalrini degil Tecim I Tsgyo u yada ucuza verdikleri Isbanaksi fonunu on planda dusunmeleri ana sorun kisaca ..

Burada %5 I ni piyasadan alan yatirimciyi sikistirmak istemeleri onemli bor gosterge arkasindan gelen Tsgyo davasi ki mahkeminin hisseye bictigi fiyat 3 tl nin ustunde idi... Herneyse ozetle tum bu nedenler ile bu yil icin en onemli risk, 2917 de oldugu gibi, enflasyonun cok cok altinda acikladiklari degerleme raporlari, eldeki portfoyun degerini dusurerek sirketi degersiylestirme cabalari var
    digger bir ornek ise yilda 8 mio kira aldiklari hypermarket binasini 13.75 yil amortisman degeri ile 110 mio na peskes cekmeleri var.. bunu Alana arkadas yarin piyasa ciksa yeni istanbulun gobeginde 20 yildan assagi amortisman degeri ile satmaz...Turkiyede birakin Istanbul-u Anadoluda kaldi mi 13-14 yil amortisman ile degerlenen bir ticari gmenkul

Burada digger gyo larda gordugunuz gibi birilerinin liderligi ile hissenin kopus sansida yok denecek kadar az, cunku karsinda isbnakasi var

3. menkul kiymet alim satiminda yonetim 3 kusur mio kar yazmis, sizing isiniz hisse ile trade etmek mi gmenkulleri yonetmek mi..
    Denilecek ki ne guzel 3 mio kar, ancak piyasa yapici icin girmemek icin neden , bir hamle yapsa buyuk abi veriyor aliyor... bu da ayri bir problem...

Ankara iskule kiralamasi beklentiinin cok cok cok altinda bu yilsonu yada 6 ay sonu degerleme raporlarinda bir azalis yaratabilir, digger bir azailisda manzara ada ofis tarafinda olabilir, ortlamada bu yil %10 bir degerleme artisi bekliyorum, bilancoya nette katkisi 380 mio tl civarinda bu 2017 sonu itibariyle 80 mio kadardi... Buradada calisilan degerleme sirketlerinin baski altinda oldugu acik ve net, digger sirketlerin farkli degerleme sirketleri ile ve piyasa rakamlari ile karsilastirildiginda %12-13 artis verilen yerlerde bu rakadaslar % lik bir degerleme artisi ongormus, pd/dd 0.36 yi baska turlu aciklayamazlar malesef...

Yani ozetle, degerleme 383 mio katkisi ile, 226 mio kira ile ve satislarda gelecek 150 mio ustu gelir ile cok iyi bir yil olma olsailigi yuksek mimimum %10 temettu verebilecegi bir bilanco bizi bekliyor olabilir.. Fiyatlamami bunun uzerinden yapiyorum. Ilk ceyrek beklentim bir surpriz yapmazlarsa, insitanbul Lokal yansirsa +140 mio kar, yil sonu ise 633 mio tl dir (degerleme tum portfoyde %10 artarsa)

958.750 mio lot olacak bu ay sonu , %10 temettu 95.875 mio tl nakit temettu anlamina gelir, yillik %5 getiri karsiliginda eldeki malin degerini benim gozumde 1.917 mio tl , hisse basina da 2.00 TL demek olur.. 3.00 Tl hedef zotr olsada yil sicinde tum olumlu senaryolar isiginda 2.00 tl hedef olasidir, bu 2019 degerlemsi haric pd/dd oranini 0.48 lere getirir, 2 tl fiyatda siritmaz kanimca digger gyo larin pd/dd lerini gorunce ...

4. gectigimiz yil iicnde sanirim 0.35 - 0.42 pd/dd oarani olusmus...

0.42 defter degeri ilk ceyrek sonu , yaklasik 3.4 mia ozsermaye ile 1.428 mio piyasa degeri, 958.75 mio sermaye ile 1.49 Tl anlamina gelir, cari fiyatlar ile bolunme sonrasi 1.21 tl ler yaklasik %23 luk artis...

ozetle ilk hedef 1.49 , sonrasi 2.00 olurda mucize olursa 3.00 tl dir benim icin...
    ve digger cazip tarafi %7.5 -10 arasi bir nakit temettu alinabilecek olunmasi

Sevgiler, cok yazdim umarim Can SIKICI olamamistr

yanildigim cok yer olailir, katkisi olan paylasirsa duzeltme icin bir neden olur en azindan

5. 4/04/2018 17:58:47 ***ISGYO*** İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim

***ISGYO*** İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim )

Özet Bilgi Bedelsiz sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararı
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır

Yönetim Kurulu Karar Tarihi 04.04.2018
    Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 2.000.000.000
    Mevcut Sermaye (TL) 913.750.000
    Ulaşılacak Sermaye (TL) 958.750.000

Bedelsiz Sermaye Artırımı
    Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi
    A Grubu, İşlem Görmüyor, TREISGY00019 1.305.357,105 64.285,713 4,92476 A Grubu A Grubu, İşlem Görmüyor, TREISGY00019 Nâma
    B Grubu, ISGYO, TRAISGYO91Q3 912.444.642,895 44.935.714,287 4,92476 B Grubu B Grubu, ISGYO, TRAISGYO91Q3 Nâma

Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
    TOPLAM 913.750.000 45.000.000,000 4,92476

Ek Açıklamalar
    Yönetim Kurulumuzun 04.04.2018 tarihinde yapılan toplantısında 21 Mart 2018 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında 2017 yılı safi karından 45.000.000 TL'nin pay biçiminde kar payı olarak dağıtılmasına ilişkin alınan karar doğrultusunda mevcut 913.750.000 TL olan çıkarılmış sermayemizin 2.000.000.000 TL'lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak ve 2017 yılı kar payından karşılanmak üzere 45.000.000 TL artırılarak 958.750.000 TL'ye yükseltilmesine, söz konusu bedelsiz sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların mevcut pay sahiplerine Şirketimiz sermayesine iştirakleri oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına ve gerekli işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına karar verildi.

6. N'oluyo la

7. 1,40 yazdıkya hemen basar aşağı
    Bu forumda yazdıklarım tamamen şahsi düşüncelerimdir,yazdıklarımdan kesinlikle etkilenmeyiniz,yatırım tavsiyesi olarak düşünmeyiniz

8. Takas analizini gorebilen varmi. Kim aldi bu kadar hisseyi. ?

Sayfa 318/672 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •