Sayfa 318/582 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Merhaba,
    2002 yılından önce;
    Ülkemde 3 tane sosyal güvenlik kuruluşu vardı.
    1-Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü (Devlet memurlarının emeklilik ve tedavi giderleri için)
    2-Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü (Kamuda ve özel söktörde işçi statüsünde çalışanların emekli ve tedavi giderleri için)
    3-Bag-kur Genel Müdürlüğü ( Esnaf ve kendi adına işletmesi olanların emekli ve tedavi giderleri için)

Hepsinin de kendine göre emeklilik şartları vardı.
    Örneğin, memurlar için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıllık hizmet süresi.. işçilerde 5000 gün prim ödenme sayısı.. Bağkurda da yanılmıyorsam 3600 gün prim ödeme gün sayısı vardı...
    Ama hiç birinde yaş sınırı yoktu.

2002 den sonra herşey değişti..

Memurlarda hizmet süresi değişmedi, ama yaş sınırı getirildi..
    İşçilerde hem prim ödeme gün sayısı arttırıldı hem de yaş sınırı getirildi...

Gele gele bu günlere geldik...
    yaş şartı kademeli olarak 8 eylül 1999 daki yasa ile geldi ... onun öncesi yaş şartı yoktu , aynı yasa ile yaş şartı ile berbaer sgk lı olanların gün sayısı da kademeli olarak 5.900 e kadar arttırıldı ...

2002 yılındaki yasa ile tüm her şey sgk çatısında birleşti ve ssk 4a , bağ kur 4 b ve emekli sandığı 4c olarak adları değişti ... aynı dönemde aylık bağlanma oranları da değiştirildi , aylık bağlanma oranları sonra 2008 de bir daha değiştirildi ...

kaynak soran arkadaşlar , yıllarca olması gerekenin de üstünde fazla fazla prim ödendi , bu paraları doğru şekilde devlet değerlendirdi yada değerlendirmedi bu hakkı elinden alınan kişilerin problemi değil diye düşünüyorum ...

geçen bir yorumcunun çok güzel bir yorumu oldu , eyt bu iktidara seçimi kazandırmaz ama yanlış çıkacak bir eyt düzenlemesi seçimi kaybettirir diye ... bence çok doğru bir tespit ...

2. Paylaşımlar güzel..
    Aydınlatıcı..
    Geçmişi bilmeden, geleceği öngöremeyiz...

3. Herkese Günaydın
    İlk defa gece seansı bu kadar yükseldi Abd’de %1,55.
    Bize bu kadar düşük karlar nasıl gelecek hala anlamıyorum, Resesyon oldu ve kimseye üretim yapıp mal satamadıysak demir çelik kullanan sanayi şirketleri nasıl üretim yapıp kar ediyor?

4.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Herkese Günaydın
    İlk defa gece seansı bu kadar yükseldi Abd’de %1,55.
    Bize bu kadar düşük karlar nasıl gelecek hala anlamıyorum, Resesyon oldu ve kimseye üretim yapıp mal satamadıysak demir çelik kullanan sanayi şirketleri nasıl üretim yapıp kar ediyor?
    Rusya dan yassı Çelik ithalatı rekor kırmış ağustos da , oradan alıyorlar olmasın ?

https://haberrus.ru/economics/2022/10/13/rusya-turkiyeye-celik-satisini-iki-katina-cikardi.html

https://www.yeniakit.com.tr/haber/ruslar-bile-sasti-kaldi-turkiye-tonlarca-siparis-verdi-1698950.html

Batı’nın yeni yaptırımları sonrası Rusya-Türkiye ticaret hacmindeki artış sürüyor. Rusya’nın Türkiye’ye yassı çelik ürünleri ihracatında ağustos ayında yüzde 93 artış oldu.

BKS Mir İnvestitsii şirketinin verilerine göre, Rusya’dan Türkiye’ye, inşaat ve makine imalatında kullanılan haddelenmiş çelik ihracatı 176 bin tona yükseldi.

Alfa-Bank analisti Boris Krasnojenov, Rusya’nın ağustos ayı boyunca 358 bin 500 ton sıcak haddelenmiş yassı çelik ürünü ihraç ettiğini aktardı.

Bu ürünün Rusya’dan Türkiye’ye ihracat hacmi Ocak-Ağustos 2022 döneminde 735 bin 970 tonu buldu.

Rusya’dan yassı çelik ürün ithal eden işletmelerin başında boru üreticileri geliyor.

Rusya’nın Ukrayna'da askeri operasyon başlatmasının ardından Avrupa pazarlarına erişimlerini kaybeden Rus üreticiler için Türkiye "gözde pazar" durumuna geldi

5. Klasik Türk insanı bakışı: Ben emekli olup maaşımı alayım isterse ülke batsın. Benden sonrakiler 65 yaşında emekli olsun hiçbir önemi yok, sadece ben emekli olayım..Bu kadar bencillik çok fazla ve yazılanları gördükçe bu ülkeye ve insanına olan inancım kayboluyor.

6. Günaydın,

Ben 34 yaşındayım. 10 yıl daha çalışınca günü dolduruyorum. Ki staj gibi uzun günlerimi saymıyorlar. Sonrasında 60 yaşını bekleyeceğim emekli olmak için. Bu şartlarda ilerde ben de eyt olmuyor muyum?

Bu eyt olayı iktidar için bir seçim kozundan başka bir şey değil. Yapması gereken bu insanlara iş bulacak ortamı yaratması.

Aynı durum vergi barışı, ceza afları gibi konularda hep yaşanıyor. Bir kısım vatandaşın özellikle de gençlerin hep hakkı yeniyor.

Tabiki herkesi mutlu edemezsin ama bu hesaplamalar değil iş lazım.
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by aktauboy Yazıyı Oku
    Klasik Türk insanı bakışı: Ben emekli olup maaşımı alayım isterse ülke batsın. Benden sonrakiler 65 yaşında emekli olsun hiçbir önemi yok, sadece ben emekli olayım..Bu kadar bencillik çok fazla ve yazılanları gördükçe bu ülkeye ve insanına olan inancım kayboluyor.
    Dostum, buradaki insanların bir çoğu, elini değil boynunu taşın altına koymuş insanlardır eminim... Şu an bu ülkede sadece muhalif olarak burada siyasi şeyler yazarak bile kellemiz koltukta geziyoruz. Yarın çat tüm mal varlığına fet..sünn p.. lisin diyerek el koyarlar. O derece yani, bak sosyal medya yasası da geçti...

Kusura bakma ama çok yanlış bir tespit... Bugün bu ülkede muhalif olan herkes bir bedel ödüyor. Ne yazdık buralarda, kaç kere ceza aldık Ereğli sayfasında siyaset yazıyrouz diye, niye yazıyoruz? Bizim tuzumuz kuru halbuki... Ülkenin geleceği olsun diye...

Çok yersiz bir tespit olmuş ama cevap vermeden duramadım, eminim siz de ülkesini seven bir kişisiniz... Ben eyt çıksada çıkmasada bu hükümete oy vermeyeceğim ama o olsun bu olsun, konut olsun vs diye, kendi düşüncesinden taviz veren insanlar ve hatta milyonlar olacak...

8. Ben 32 sene 10300 gün çalıştım, yaş 50, valla aynı fikirdeyim, beni de emekli etmesinler. Beklerim daha 3 yıl. Ama bu sistemin bir şekilde emekli maaşı veremeyeceğini 10 yıldır düşünür dururdum ve bu yüzden önlem aldım, finansal özgürlük yolunda.

Pandemide daha sakin bir işde çalışıyordum, 2-3 aydır daha tempolu bir yerde çalışıyorum, daha doğrusu eski iş yerim, 11 yıl çalıştığım işime tekrar döndüm. Şimdilik memnunum, her şey bıraktığım gibi olmasa da memnunum.

Ancak yaşı 50-55 arası olup çalışamayacak durumda olanları da biliyorum. Bu işde orta yol bulmak zor.

Sayfa 318/582 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •