Sayfa 318/760 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. bir şirketin eğer döviz bazlı borcu var ise döviz çıkışlarında o hisse olumsuz etkilenir...yanlız o şirketin satışları da döviz bazlı ise o vakit o borcun olumsuz etkileri sınırlı olur...eğer o şirketin satışlar tamamen tl bazında ise o vakit etkilenme maxsimum olur...eğer satışlarının bir kısmı ihracat ise ve dolaylı yönden döviz bazlı ise diğer kısmı da tl bazında ise o vakit de etkilenme yine sınırlanır...

topiklerde yardımlaşma ve dayanışma gerçekten de çok güzel...bilgilerimizi paylaşarak güzel yardımlaşıyoruz...blcyt ın satışlarının döviz bazında olmuş olması bilgisi bence çok değerli bir bilgi...bu bilgiyi faaliyet raporlarını okuyarak edinmemiz mümkün değil...çünkü hatırladığım kadarıyla bu bilgi yazmıyor...ancak özel olarak telefondan sorularak öğrenilebilecek bilgilerdir..

bana göre bu bilgi bu hisseye biraz güç katacaktır...bu hisse elimde yok ama genel olarak beğendiğim bir hissedir ki geçmişte de kazandığım bir hissedir...umarım bu hisse en kısa sürede toparlanır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. geçmiş aylarda blcyt ile silverline hemen hemen aynı seviyelerde idiler...silverline yanlış hatırlamıyorsam bir miktar bedelsiz verdi..blcyt da verdi ve ileriki tarihte bir miktar daha verecek...şu anda silverline 1,22 fiyat seviyesinde blcyt ise 1,28 seviyesinde....yani aşağı yukarı aynı miktarlarda etkilenmişler...bu iki şirketten silverlinenin cirosunun yarısı ihracattan geliyordu bu durumda blcyt ın cirosunun tamamı ise döviz bazlı oluyor...

bakalım bilançolar geldiğinde ne gibi bir sonuç ile karşılaşacağız ?? dediğim gibi bu hisse bana göre endeksi de gözeterek alınabilecek yerlere inmiş görünüyor...bu hissede önemli bir destek de 1,24 seviyesinde bulunuyor...sonraki ana destek ise 1,15 seviyesinde görünüyor...

neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum.....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. Arkadaslar,onceki donem bilanço ve kur hareketlerine bakarsanız,
    Zaten işi çözersiniz,
    Kur hareketlerinin erkisi hep sinirli olmuş,
    Buda satislarida döviz uzerinden olması,genel olarak çoğu sirket boyle yapmaya başladı,

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by cumba kuka Yazıyı Oku
    Arkadaslar,onceki donem bilanço ve kur hareketlerine bakarsanız,
    Zaten işi çözersiniz,
    Kur hareketlerinin erkisi hep sinirli olmuş,
    Buda satislarida döviz uzerinden olması,genel olarak çoğu sirket boyle yapmaya başladı,

HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    detaylı bir bilgi istedim bu konuyla alakalı, bakalım şirket cevap verecek mi. genelde 3-4 soruda 1 cevap veriyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by donju Yazıyı Oku
    detaylı bir bilgi istedim bu konuyla alakalı, bakalım şirket cevap verecek mi. genelde 3-4 soruda 1 cevap veriyorlar.
    Şunuda sorarmısın. Satış EUr üzerinden faturayı TlL kesiyoruz demişti. Muhtemelen vadeli mal satıyordur. Parayı vadesinde Eur üzerindenmi tahsil ediyor.

YTD.

8.  Alıntı Originally Posted by İNCİKSKA Yazıyı Oku
    yatırımcı ilişkileri ile görüştüm. Yeniden değerleme yapılacakmı diye bilgim yok ama öğrenebilirim dedi Bayramdan sonra arayacağım. Kur riski ne olacak 1 çeyrek karı komple gidecek gibi duruyor dedim. Oda biz satışları Eur üzerinden yapıyoruz para geldiğinde fatura TL kesiliyor. Sadece Usd yatırım kredisi için bu risk var dedi. Satışlarda bir sıkıntı yok güzel bir bilanço açıklayacağız gibi dedi.. Eğer dedikleri doğruysa 8-9 milyon kar açıklayabilirler. Ayrıca geri alımı 4,5 milyona tamamlayacakmısınız dedim şu anda böyle bir şey yok ve yatırımcılar kur riskinden dolayı tedirginler ama Eur üzerinden satış yapıyoruz dedi BTD ( Kendi şirketleri) şirketine. Neden faaliyet raporuna satışlarımız Eur üzerinden demiyorsunuz dedim onu bağımsız denetim bilir. Bende bunu rapora ekletirseniz yatırımcılar bu kadar panik yapmaz dedim. İleteyim dedi. Bilginize

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Harika diyeceğim ama şu unutuluyor. Denmiş ya; satışlarımız EUR üzerinden yapılıyor diye. Peki maliyetler???? Onlar TL değil herhalde. Hammadde maliyetinin yabancı para cinsinden olduğuna adım gibi eminim sormaya bile gerek duymam.
    Bu ülkede neyin maliyeti TL ki zaten.
    Doğru yaklaşmak lazım olaya. Maliyetin de benzer oranda arttı mı arttı. Ondan niye hiç bahsetmemiş. Haa TL'ye çevirdiğinde elbette Faaliyet karında ve ciroda güzel bir tablo görünüyor gibi olacak. Ancaaaak dipteki net kar rakamını ne yapacaklar? Finansal giderlerin boru gibi olacağı ilk çeyrek bilançosundan anlaşılıyor. Ha bu çeyrek bir yerlerden gömü bulup kapattılarsa döviz açık pozisyonlarını bilemem.
    66 milyon TL döviz açık pozisyonu var. Kur %20 yükseldi. 10-12 milyon finansal gider açıklaması matematiğin gerekliliğidir. Tahmin bile değildir. Başka bir şeye bakmaya gerek var mı?

Fakat tarihi satış yapmıştır yabancı para cinsinden satışlarını %50 falan artırmıştır o zaman bu finansal gideri kompanse eder. Öyle bir durumda tarlayı tapanı satıp blcyt'ye çullanır zaten millet.

Sayfa 318/760 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •