-
"Mezarlikta bir agac gibi yasiyordu. Gun dogarken kargalari ugurluyor ve evlerine donen yarasalari agirliyordu. Vardiyalar arasinda, yuksek dallarindaki akbabalarin hayaletleriyle hasbihal ediyordu. Pencelerinin usulca kavrayisiniı kesilmis bir uzvun sizisi gibi hissediyordu. Izin isteyip hikayeden ayrildiklari icin cok da mutsuz olmadiklarini sezebiliyordu.
Oraya ilk tasindiginda gelisiguzel hoyratliklara bir agac gibi, gozunu kirpmadan aylarca tahammul etti. Hangi kucuk oglan cocugunun ona tas attigini gormek icin donup bakmadi, kabuguna kazinan hakaretleri okumak icin boynunu uzatmadi. Insanlar ona lakap taktiklarinda sizisini bir yel gibi dallari arasindan esip gecmeye birakti ve hisirdayan yapraklarinin nagmesini, acisini dindirmek icin yarasina merhem yapti." Arundhati Roy, Mutlak Mutluluk Bakanligi

"She lived in the graveyard like a tree. At dawn she saw the crows off and welcomed the bats home. At dusk she did the opposite. Between shifts she conferred with the ghosts of vultures that loomed in her high branches. She felt the gentle grip of their talons like an ache in an amputated limb. She gathered they weren't altogether unhappy at having excused themselves and exited from the story.
When she first moved in, she endured months of casual cruelty like a tree would - without flinching. She didn't turn to see which small boy had thrown a stone at her, didn't crane her neck to read the insults scratched into her bark. When people called her names -clown without a circus, queen without a palace - she let the hurt blow through her branches like a breeze and used the music of her rustling leaves as balm to ease the pain."

"Viveva nel cimitero come un albero. All'alba assisteva alla partenza dei corvi e dava il benvenuto ai pipistrelli. Al crepuscolo faceva il contrario. Tra un turno e l'altro conferiva con i fantasmi degli avvoltoi che incombevano dai suoi rami più alti. Percepiva la stretta delicata dei loro artigli come una fitta di dolore in un arto amputato. Tutto sommato, immaginava, non dovevano essere troppo dispiaciuti di aver preso educatamente congedo dalla storia.
Quando si era trasferita lì, aveva sopportato mesi di ripetute cattiverie come avrebbe fatto un albero: senza battere ciglio. Non si girava a guardare quale bambino le avesse scagliato addosso una pietra, non allungava il collo per leggere le ingiurie incise nella sua corteccia. Quando qualcuno la insultava -pagliaccio senza circo, regina senza palazzo - lasciava che l'offesa le soffiasse tra i rami come una brezza leggera e usava la musica del proprio stormire come un balsamo per alleviare il dolore."
-
-
Home Alone'un (Evde Tek Basina) babasi Peter McAllister rolunu oynayan aktor John Heard, Palo Alto, Kaliforniya'da bir otel odasinda olu olarak bulundu.
Heard, sirtindan bir operasyon gecirip iyilesmisti. Olum sebebi henuz bilinmiyor.

http://variety.com/2017/film/news/jo...ne-1202503566/
-
Sessiz sinemanin onemli aktorlerinden Alman Emil Jannings'in dogum yil donumu (23 Temmuz 1884)

-
Amerikali roman yazari ve senarist Raymond Thornton Chandler'n dogum yil donumu (23 Temmuz 1888)

"Lisansli ozel dedektifim, uzun bir suredir bu isi yapiyorum. Orta yasa merdiven dayamis, evlenmemis yalniz bir kurdum, zengin degilim. Birkac kez hapse dustum, boşanma vakalarina bakmam. Ickiyi, kadinlari, satranci ve birkac seyi daha severim. Aynasizlar benden pek hoslanmaz, ama iyi anlasabildigim bir-iki tanesi var. Buralarin yerlisiyim, Santa Rosa'da dogdum. Kardesim yok, bizim meslekte herkese olabilecegi gibi, eger bir gun arka sokaklarin birinde zimbalanirsam, kimse hayatinin temel direginin coktugunu falan hissetmeyecek." Uzun Veda

"I'm a licensed private investigator and have been for quite a while. I'm a lone wolf, unmarried, getting middle-aged, and not rich. I've been in jail more than once and I don't do divorce business. I like liquor and women and chess and a few other things. The cops don't like me too well, but I know a couple I get along with. I'm a native son, born in Santa Rosa, both parents dead, no brothers or sisters, and when I get knocked off in a dark alley sometime, if it happens, as it could to anyone in my business, nobody will feel that the bottom has dropped out of his or her life."
-
Italyan roman yazari Elio Vittorini’nin dogum yil donumu (23 Temmuz 1908)
Taptaze bir vicdani olmasini istiyordu -kendisi boyle diyordu: Taptaze, oyle bir vicdan ki her zaman yerine getirmekte oldugu gorevlerinin disinda baska sorumluluklar, insanlara karsi yeni, daha yuce odevler yuklensin. Cunku her zaman yerine getirilen odevler insanin icini rahatlatmaz olmustu. Insan hicbir sey basaramamis gibi oluyordu bu durumlarda. Kisi kendi kendisini hosnutsuzluk ve hayal kirikligi icinde birakiyordu.
"Ben, insanligin yeni bir seye hazir olduguna inaniyorum"dedi. "Yalniz hirsizlik etmemeye, adam oldurmemeye, iyi bir vatandas olmaya degil... Bunun otesinde baska bir seye. Yeni ve baska odevleri yuklenmeye hazir olduguna inaniyorum insanligin. Bizim icimizde duydugumuz da bu, saniyorum, baska odevler yuklenme istegi, yeni isler basarma istegi. Yeni bir duyarlikla vicdanimizin bize gosterdigi yeni isler basarma istegi." Elio Vittorini, Sicilya Konusmalari

Avrebbe voluto avere una coscienza fresca, così disse, fresca, e che gli chiedesse di compiere altri doveri, non i soliti, altri, dei nuovi doveri, e più alti, verso gli uomini, perché a compiere i soliti non c'era soddisfazione e si restava come se non si fosse fatto nulla, scontenti di sé, delusi.
"Credo che l'uomo sia maturo per altro,-disse. "Non soltanto per non rubare, non uccidere, eccetera, e per essere buon cittadino... Credo che sia maturo per altro, per nuovi, per altri doveri. È questo che si sente, io credo, la mancanza di altri doveri, altre cose, da compiere... Cose da fare per la nostra coscienza in un senso nuovo."
-
Italyan yonetmen, yazar, aktor ve senarist Damiano Damiani'nin dogum yil donumu (23 Temmuz 1922)

-
Italyan sarkici, soz yazari ve Armonika sanatcisi Edoardo Bennato'nun dogum gunu (23 Temmuz 1946)

https://www.youtube.com/watch?v=qsvs01Fc8EQ
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri