Sayfa 319/678 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon
Arama sonucu : 5418 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2. https://www.savunmasanayist.com/nije...ak-aciklamasi/

Nijerya’nın, Türkiye’den 6 adet T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri tedarik edeceği duyurulmuştu.
    T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri sipariş eden üçüncü yabancı ülke olan Nijerya, Filipinler’in ardından ATAK’ın ikinci yurt dışı kullanıcısı olacak.

Şirket harika işler yapıyor ama borsada hala çok gerilerden gidiyor. Sebepleri bence madde madde sıralamak gerekirse:
    1.Devletle yaptığı işlerde parayı zamanında alamıyor ve bence ucuza iş yapıyor.
    2. Devlet bağlarından ötürü kâra odaklanmak yerine devlet çıkarlarına odaklanıyor.
    3. Şirket yönetimi çok pasif, yatırımcıları için gerekli atraksiyonları almıyor.
    4. Düzenli temettü ödemesi yapmıyor, yada yapamıyor.

Bütün bu ve başka sebeplerle şirket harika şeyler üretirken yatırımcısına bu yansımıyor.
    İhracatı yüzde onlar gibi komik rakamlarda olan şirket hızla ihracata ve gelir getiren satuşlara odaklanması bu sayde nakit akışını düzeltebilir. Bayraktar gurubuna ucuz işçilik yapmak yerine kendi ürettiklerini satmalı dünyaya. Düzenli temettü ödemesi ve bedelsiz sermaye artırımları yaparak yatırımcısını memnun etmeli. Bütün bunlar olur mu, tabiki çok zor.
    Şirket devleti veya hükümete yakın özel şirketleri düşündüğü kadar yatırımcısını da düşünmelidir.

4. Bu işin tek çıkar yolu yabancı ortaklik %5 bile olsa yabancı ortak bunlara izin vermez

5.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Bu işin tek çıkar yolu yabancı ortaklik %5 bile olsa yabancı ortak bunlara izin vermez
    Sn temelanaliz, böyle stratejik bir şirkete yabancı ortağı nasıl yakıştırıyorsunuz ? Sizce böyle bir şey mümkün mü ?
    Bu şirketin en büyük ortağı TSKGV.. Onlar yönetime taraf alacaklar hem de yabancı..
    Cumhurbaşkanlığına bağlanması sadece bu sebeple oldu.. (TSKGV yi bir nebze olsun aşabilmek) Siz biraz ders çalışıp bu önerileri yapın. Aselsan ı tanımadığınız belli..
    Son düzenleme : suheyl; 11-12-2022 saat: 19:01.

6.  Alıntı Originally Posted by 1.Yavuzhan Yazıyı Oku
    Şirket harika işler yapıyor ama borsada hala çok gerilerden gidiyor. Sebepleri bence madde madde sıralamak gerekirse:
    1.Devletle yaptığı işlerde parayı zamanında alamıyor ve bence ucuza iş yapıyor.
    2. Devlet bağlarından ötürü kâra odaklanmak yerine devlet çıkarlarına odaklanıyor.
    3. Şirket yönetimi çok pasif, yatırımcıları için gerekli atraksiyonları almıyor.
    4. Düzenli temettü ödemesi yapmıyor, yada yapamıyor.

Bütün bu ve başka sebeplerle şirket harika şeyler üretirken yatırımcısına bu yansımıyor.
    İhracatı yüzde onlar gibi komik rakamlarda olan şirket hızla ihracata ve gelir getiren satuşlara odaklanması bu sayde nakit akışını düzeltebilir. Bayraktar gurubuna ucuz işçilik yapmak yerine kendi ürettiklerini satmalı dünyaya. Düzenli temettü ödemesi ve bedelsiz sermaye artırımları yaparak yatırımcısını memnun etmeli. Bütün bunlar olur mu, tabiki çok zor.
    Şirket devleti veya hükümete yakın özel şirketleri düşündüğü kadar yatırımcısını da düşünmelidir.
    Ben nerdeyse son senelerde genel kurul kaçırmadım diyebilirim hepsine katıldım. En sonuncusunda nihayet bu konu gündeme getirildi ve bundan da burada bahsettim. Bizim de desteklediğimiz eczacı bir paydaş yatırımcının düşünülmesi gerektiği ile ilgili yorum yaptı bir kaç dakika. Divan başkanı Başkan İsmail Demir açıkçası oralı olup bir cevap dahi vermedi ve öylece geçiştirildi.

7. Bu şirket bu kadar büyük misyonları üstlenmeden önce çok büyük paralar kazandırdı. Çünkü beklenti dolu bir hikaye yaratıyor idi. Ayrıca bu hikayeye de gaz veren yabancı yatırımcı idi. %40 gibi yabancı oranları normaldi. Bedelsiz beklentisi bu tür Arge şirketlerinin mazotu oluyordu. Nitekim 2017 de muhteşem bir operasyon yedi ASELS hisseleri. Hatta fetö parmağından dahi bahsedildi doğru yalan bilemem. Operasyon sonrası derin bir sessizliğe gömüldü. Malum CB ye bağlandı, stratejik devlet menfaatleri yönünde muazzam bir büyüme göstermeye başladı. O dönemde yatırımcısını çok üzdü. Bir de üstüne üstlük 3 tane aracı kurumun oyun sahasına dönüştü. KY nin malını topladılar yıllarca.
    Sonuç olarak bu şirketin hikayesi ve büyüme rasyosu çok umut verici. Lakin bu durum iç dengeler gözeterek bir yere kadar başarılıyor. Ne zaman ki ihracat hedefleri gerçekleşmeye başlar, %30-50 bandına hareketlenir o zaman bu kağıt ciddi değer yaratır.
    Aksi takdirde şu an olanlar enflasyon fiyatlamasına uyum sağlaması ve bir nebzede doğru dürüst yatırım enstrümanı kalmadığından ucuz hisselere giriş etkisidir ağırlıkta.
    Bunu da organize eden aracı kurumlar da malumunuz. Burada defalarca yazdım..

Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Ben nerdeyse son senelerde genel kurul kaçırmadım diyebilirim hepsine katıldım. En sonuncusunda nihayet bu konu gündeme getirildi ve bundan da burada bahsettim. Bizim de desteklediğimiz eczacı bir paydaş yatırımcının düşünülmesi gerektiği ile ilgili yorum yaptı bir kaç dakika. Divan başkanı Başkan İsmail Demir açıkçası oralı olup bir cevap dahi vermedi ve öylece geçiştirildi.
    Genel kurul zamanı elimde kalırsa bende katılırım ama sırf bu tavır yüzünden çokmuuzn vadeli taşımıyorum bu hisseyi. Hadi devleti anlarım ama son zamanlarda ASELSAN öz yatırımcısından daha çok hükümete yakın özel şirketleri düşünüyor malesef ve bu tek kelimeyle terbiyesizlik. Lütfen genel kurula tekrar katılırsanız neden hükümete yakın özel şirketleri süşğndüğüniz kadar kendi yatırımcınızı düşünmüyorsunuz sorusunuda yöneltin. Bayraktar gurubunun ihracatta önü açılırken ASELSAN yüzde onlarda kalıyor ne hikmetse.

Sayfa 319/678 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •