Sayfa 32/467 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 3731 madde; 249 - 256 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1. Şu tahtayı yapan gruptan hem nefret ediyorum (gerçekten çok kalitesiz tipler) hemde bir yönlerini takdir ediyorum.12 senedir eze eze toplamışlar ama bu dayak sürecindede ky yi öyle güzel şartlandırmışlarki .''Biraz yukarı gidince satmazsan bir on sene daha beklersin ''.Buna çok güzel inandırmışlar insanları.Bak işte sakın bu kağıda bulaşma yanarsın falan filan tarzı bir psikoloji yaratmışlar.bir diğeride ufak bir kar görünce sat yoksa senelerce zararda beklersin.Tam istedikleri ortam.o kadar sene malı eze eze toplamışlar ky nin elinde az bir miktar kalmış onuda bu psikolojiyle aynı mantıkla toplamaya çalışıyorlar. Bana göre 2.70 sadece tahtayı sınamak için koydukları sahte bir direnç noktası.Bu direnci geçsin 3 tl de burada kimse kalmaz.Birkaç kişi dışında tabii.Buda bunların tam planlayıp istedikleri ortam zaten.Gördüğümüz fiyatlar ne reel ne Temel nede Teknik fiyat değil psikolojik fiyat seviyesinden ibaret , görebilen görür (al satçıların dışında tabii)Y.T.D

2.  Alıntı Originally Posted by Yüce2000 Yazıyı Oku
    Ben 10 sene beklemem ya ama 3 4 ay fln olabilir odur yani daha yeni aldım ztn bilanço açıklayacakmış ondan soraki bilançoyuda görüp satarım hemen inmem tirenden. Siz şimdi max 3 mü olur diosunuz bu hisseye? Sorasını bekleme mi diyosunuz?
    Genç kardeşim hoşgeldin, para kazanmana sevindim gençlerin moralini yüksek tutması lazım, rüzgarını kesenler kesmeye çalışanlar olacaktır hemen kırılma, daha önce diğer genç arkadaşa tavsiyelerde bulunmuştum onları okursun aynıları senin için de geçerli.

Bu işi toto oynar gibi yapma ama analiz yap araştırma yap oku mutlaka teknik analiz öğren ayrıca bilanço okumayı çok iyi öğren ondan sonra zaten kimseden tavsiye almak zorunda kalmazsın.

Takoz formasyonu 2.25te tamamlanır, ondan sonraki hedefi sonra koyacağım, bilanço için 30-40 milyon cıvarı beklentim var, bakalım.
    Ayrıca hissenin tarihi zirvesi 4.24 dolardır, sayın Hakanna34 e sonuna kadar katılıyorum 3 tl diye psikolojik bir bariyer yoktur.
    Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.

3. Şirket yönetimine gelince orada kalite yoksunluğu ve soygunculuk tavan yapmış neden derseniz .2009 senesinde iki defa bedelli sermaye arttırımı yapmışlar (aynı sene içinde 2 defa) bu bedellilerin toplamı 2.5288 tl yapıyor.bunu 2009 daki ortalama dolar kurunu 1.5 tl kabul edip bölerseniz 2.588 /1.50 = yaklaşık 1.69 dolar yapar .Senedin şu andaki dolar bazlı fiyatı 0.37 dolar.Bilanço oyunlarıylada ( şişirilmiş giderler ,lisans bedeli vs bir sürü hırsızlık) büyük ihtimalle kendi yatırdıkları bedelli parasınıda geri çekmişler ve sanırım fabrikayı alırken ödedikleri dolarların büyük kısmınıda ky den çekip bedavaya yada çok ekonomik fiyatlara sektörün lider şirketine sahip olmuşlar.Bunların adına ülkemizde yabancı yatırımcı deniyor maalesef.Soyguncu demek hafif kalır yani.Şimdide utanmadan yatırımcıya 1.69 dolara verdikleri 2.5288 hisseyi ( hisse başına 1.69 / 2.5288 = 0.6327 dolar düşer) 0.37 dolardan yani yaklaşık yarı fiyatına ve 10 senedirde millete bedavadan taşıtıp geri almaya çalışıyorlar.Bunlara At hırsızı demek bence daha uygun.Bundan sonra aynı numaralarına devam edebilecek ve bu planlarında başarılı olabileceklermi sanmıyorum.Kendi adıma hayvan terli.Y.T.D.

4.  Alıntı Originally Posted by mls35 Yazıyı Oku
    Bak kardeşim, Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer, ben nerden bileyim, o kadar bilgim olsa burda işim ne ki,

Bak sen en iyisi çok tecrübeli olan birilerini bul, bize güvenirsen tirene binemeden yaya kalırsın. Bak Biletini almışsın ineceğin yeri bilemiyorsan makinist falan bulursun, raylardan geçerken de dikkat et. Tire bu ezeeeeer geçer.

Uyarmadı deme yarına da dikkat et, erken teşekkür de etme.. Bence yine diyorum tire bu ,ters köşe yapabilir.

Sağlıcakla kal kardeş.

ytd.
    Yazdıklarımı iyi oku ve iyi niyetli yatırımcıları uyarmaya devam et olurmu kardeşim kolay gelsin sana.Y.T.D.

5.  Alıntı Originally Posted by Yüce2000 Yazıyı Oku
    Entrika abi tşk ederim sana güvendim hemende kar ettim valla
    Ders 1 : Hisseni sattın mı? Hissede olduğun sürece kar veya zarar ettiğin söylenemez ancak realize ettiğinde yatırdığın paranın fazlası hesabına geçerse kar/zarar dan bahsedilir. Burası Borsa....

6.  Alıntı Originally Posted by hakanna34 Yazıyı Oku
    Yazdıklarımı iyi oku ve iyi niyetli yatırımcıları uyarmaya devam et olurmu kardeşim kolay gelsin sana.Y.T.D.
    Bir de şu var, şirketin defter değeri 245milyon tl gözüküyor, ama sırf son 4 senede kağıt ve karton hatlarına ve fabrikalarına vb. Toplam 220.7 milyon tl Yatırım yaptığını raporlamış. Bu şirketin arsaları, fabrika binaları hiç mi değerlenmedi 2008den beri onca senede, unutulmamalı ki Tire 75.5 milyon kar beyan etti ama 2018 de 7 milyon tl kağıt 61.3 milyon tl de kutu üretimine yatırım yapmış bir şirket kısaca 75.5 milyon kar buzdağının görünen kısmı. Bilançoda aslında çok şey saklı, kendinize Sayın Entrika nın sorduğu soruyu sorun bugün Mondi kendi hisselerini 2.18 tl den satar mı? 3 tl den satar mı? Bilançolar bağırıyor, satmaz satmaz diye. O yüzden kendi hedefinizi kendiniz belirleyin 2.70-3-5-7-9 farketmez, Mondi hisselerini kaçtan satar sorusuna kendiniz cevap verin o zamana kadar sabredin. 2.70 derseniz de orada satın ardınıza bakmayın bir daha.
    Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.

Alıntı Originally Posted by hakanna34 Yazıyı Oku
    Şirket yönetimine gelince orada kalite yoksunluğu ve soygunculuk tavan yapmış neden derseniz .2009 senesinde iki defa bedelli sermaye arttırımı yapmışlar (aynı sene içinde 2 defa) bu bedellilerin toplamı 2.5288 tl yapıyor.bunu 2009 daki ortalama dolar kurunu 1.5 tl kabul edip bölerseniz 2.588 /1.50 = yaklaşık 1.69 dolar yapar .Senedin şu andaki dolar bazlı fiyatı 0.37 dolar.Bilanço oyunlarıylada ( şişirilmiş giderler ,lisans bedeli vs bir sürü hırsızlık) büyük ihtimalle kendi yatırdıkları bedelli parasınıda geri çekmişler ve sanırım fabrikayı alırken ödedikleri dolarların büyük kısmınıda ky den çekip bedavaya yada çok ekonomik fiyatlara sektörün lider şirketine sahip olmuşlar.Bunların adına ülkemizde yabancı yatırımcı deniyor maalesef.Soyguncu demek hafif kalır yani.Şimdide utanmadan yatırımcıya 1.69 dolara verdikleri 2.5288 hisseyi ( hisse başına 1.69 / 2.5288 = 0.6327 dolar düşer) 0.37 dolardan yani yaklaşık yarı fiyatına ve 10 senedirde millete bedavadan taşıtıp geri almaya çalışıyorlar.Bunlara At hırsızı demek bence daha uygun.Bundan sonra aynı numaralarına devam edebilecek ve bu planlarında başarılı olabileceklermi sanmıyorum.Kendi adıma hayvan terli.Y.T.D.
    Teşekkürler kardeşim aynen katılıyorum size 👏👏

8. 2.05 den hatırı sayılır lotum var çok değil %150 kazndırsın bir dakika durmam burda.

Sayfa 32/467 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •