Sayfa 32/931 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 249 - 256 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by Aydinlik Yazıyı Oku
    Çok ağır gidiyor maalesef. Hareketli bir kağıt değil, temettü sonrası biraz düştü. Endekse rağmen halen yukarı çevirmedi yönünü.
    Teşekkür ederim yorum için.
    Ben sadece yükseliş açısından sormadım.
    Alımada izin vermiyor. 83-84-83-84
    83 ten de aldım, üç günden beri onada izin vermiyor.
    Temettu sonrası sadece 4 kademe düştü..şimdi ne alima izin veriyor ne satima.
    Tamam bu kağıt temettusu için alınıyor spekulasyon kağıdı değil ama temettüsunu cebimize koymamiz için 15-16 kademe ilerlemesi lazım hemde bu endeks rakamlardayken..yarın endeks düşerse dik durabilecekmi mesele bu.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.Oralet Osman tablonuzu inceledim.emeğinize sağlık.

Ancak 15 yıl boyunca temettu artislarina rağmen (temsili 1 krş.)

Temettu sonrası hisse fiyatı ileriki yıllar için 84 krş.sabit tutulmuş.Burda bir yanlışlık yokmu.

Birde en sol sütunun 1.satırı başlangıç fiyatını ve başlangıç lot sayısını belirtiyor.Bunu anladimda, ileriki yıllarda aynı fiyatın yazmasinin mantığını anlamadım.15 yıl boyunca 84 krş.tan mı işlem görecek.

1 haftadır cezalıydım cevabımı şimdi yazabiliyorum.

Düzeltilmemiş fiyatlara bakınca hisse 10 yıldır yerinde sayıyor fiyat olarak. Aldığınız temettülerle yeniden hisse alınca anlamlı bir ilerleme oluyor sadece. Bu yüzden fiyatı sabit tutmaya çalıştım.

Temettülerde son 7-8 yıldır 12,5-16-18-20 krş olarak değişkenlik göstermiş. Bunları da ortalama sanki her yıl 1 krş artıyormuş gibi bir varsayım yaptım.

Tablo zaten varsayımlar üzerine kurulu. Kesinliği yok takdir edersiniz ki. Temettülerle yeniden hisse alıp 7-8 yıl biriktirmeden kazanç sağlanamıyor pek. Gerçek bir uzun vadeli yatırım hissesi bu.

3. Teşekkür ederim Oralet Osman. (Aynı zamanda geçmiş olsun)
    Bir yukarıdaki mesajımı okumuş sunuzdur umarım..
    Bununla ilgili yorum yaparmisiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim Oralet Osman. (Aynı zamanda geçmiş olsun)
    Bir yukarıdaki mesajımı okumuş sunuzdur umarım..
    Bununla ilgili yorum yaparmisiniz.

Özelden de msj attım.Bir bakarsınız.
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    1 haftadır cezalıydım cevabımı şimdi yazabiliyorum.

Düzeltilmemiş fiyatlara bakınca hisse 10 yıldır yerinde sayıyor fiyat olarak. Aldığınız temettülerle yeniden hisse alınca anlamlı bir ilerleme oluyor sadece. Bu yüzden fiyatı sabit tutmaya çalıştım.

Temettülerde son 7-8 yıldır 12,5-16-18-20 krş olarak değişkenlik göstermiş. Bunları da ortalama sanki her yıl 1 krş artıyormuş gibi bir varsayım yaptım.

Tablo zaten varsayımlar üzerine kurulu. Kesinliği yok takdir edersiniz ki. Temettülerle yeniden hisse alıp 7-8 yıl biriktirmeden kazanç sağlanamıyor pek. Gerçek bir uzun vadeli yatırım hissesi bu.

5.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim yorum için.
    Ben sadece yükseliş açısından sormadım.
    Alımada izin vermiyor. 83-84-83-84
    83 ten de aldım, üç günden beri onada izin vermiyor.
    Temettu sonrası sadece 4 kademe düştü..şimdi ne alima izin veriyor ne satima.
    Tamam bu kağıt temettusu için alınıyor spekulasyon kağıdı değil ama temettüsunu cebimize koymamiz için 15-16 kademe ilerlemesi lazım hemde bu endeks rakamlardayken..yarın endeks düşerse dik durabilecekmi mesele bu.

10 yıldır bu kağıt aynı hareket eder. Ağustos gibi yükselmeye başlar, Mart sonu temettü verene kadar belli fiyata gelir, temettüyü verince hissenin müdavimleri yine hisseden alır diğerleri satar. Marttan Ağustosa kadar yatayda kalır hisse. Bu yatay dönemde para oldukça alır hissenin müdavimleri. Bu döngü yıllardır böyle.

6. Sayın Oralet Osman düzeltilmemiş değilde düzeltilmişlere baksak daha net sonuç vermez mi? Aşağıdaki grafikte durum net görünüyor.

http://finans.mynet.com/borsa/hissel.../hisseayrinti/

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. merhaba arkadaşlar bende düzenli takip ediyorum bu hisseyi. şöyle bi tablo yaptım kendimce. başlangıç olarak 2008 senesinde 5000 dolar ile başlangıç yaptığımızda ve her ay o zmanki senenin asgari ücreti kadar ISYAT hissesi alarak ve her sene alınan temettü ile tekrar hisse alarak oluşan yatırım.

(her seneki dolar kuru alınarak hesap yapılmıştır)

işyat.jpg

8. Arkadaşlar 2008 senesinden sonrasını hesaplamak hiç sağlıklı değil. Hep aynı hatayı yapıyorsunuz. Kriz zamanı borsanın ölü zamanından itibaren hesaplıyorsunuz. Bu bence tabloyu toz pembe görmek istemenizdendir. İşyat bende de var. Sadece biraz daha realist olmanızı tavsiye ederim size. Ytd.

Lenovo A7010a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 32/931 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •