Sayfa 32/1001 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Viop XLIV

1.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Çok kişi borsaya acayip söver o zaman, mesela akçay ın taktiği çok iyi, borsada kazandığı paraları hemen yılanoğluna yatırıyor, bende gram altına yatırıyorum

Son 1,5 yılda hisse 5 dolardan 1,93 dolara düşmüş.
    Bist 100 - 1,30 dolardan 2 dolara yükselmiş ve nereye kadar gideceği belli değil.
    Küllüm zarar.
    Hedgeci de batmış.

YTD

2. Sabah açıldığı gibi bankalartavana gitti. Haber gelişme yok tek nedeni arbitrajcilar. Genel olarak bakinda arbitrajda hiç risk yok hatta garanti kazanc var ama normal işleyen piyasada.

Arbitrajcilar fena kısıldı ve poz kapamak için sabah direk tavan oldu banka vadelileri. Orası tavan olunca mecbur spotta öyle açıldı çünkü vadeliyi kapayamassa,spotuda tutmak zorunda.

Teorik olarak zarar yomus gibi gozukuyor arbitrajcida fakat vadeli tarafında kaldıraç var ve hisseler taban tavan gidiyor yani her tavanda vadeli tarafa pozisyonları devam ettirmesi için ilk sermaye kadar teminat yatırması gerek. Spotta kazanıyor ama satamiyor. Satmadigi sürece kar cepte değil. T+2 var birde ustune. Spotu satsa t+2 den gelecek nakiti beklese ve o iki günde hisse 2 tavan daha yapsa sermayenin %20-30 u gitti. Hele birde spoku sattı maliyet yapayım diyip shortlari cogaltti, anahtarları bırakır ki kesin olmuştur. Önce vadeliyi kapamak istiyorlar ki bu duruma düşmemek için, direk aciligi gibi tavan oluyor vadeli. Pozu kapayamayinca spotuda satmıyor. Bakalım Kiril ve trse dönüş nasıl ve ne zaman olacak. Tahminim dönüş başladığında bir süre spot ve vadeli arasında çok absürt vade farkı olacak. Ne zamanki arbitrajcilar pozlari zararına belkude batısına bakmadan kapiyacaklar sonrada spotu verip çıkacaklar. Sonra Ruzgar tam tersine.

3.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Portföyünde hissesi olup ta hedge amaçlı short açan kişinin hissesi yükselmiyorsa,hedgecileri de batıracaklar.
    Sanırım bu durumda olan çok yatırımcı vardır.
    Endeksin yükselişi genele yayılmazsa Viop cular asla başaramayacaklar.

YTD
    Demek ki Viopa hedge de dahil bulaşmayın.Asla,asla başaramazsınız

YTD

4. Vakıfbank ve Halkbank satan özel banka alır mı, sanmam. Bir daha borsaya bile uğramayabilir.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Direk bugün para kazanamadım ve hedge oranım %30.

Onu da kapatmayı düşünüyorum kafayı yedi
     Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Demek ki Viopa hedge de dahil bulaşmayın.Asla,asla başaramazsınız

YTD

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    + (Bankalar!) Yurt dışı #muhabir bankalarda yüksek döviz bakiyesi tuttuğunuzu biliyoruz. O dövizleri Türkiye’ye getirin!

Getirebilirler mi? [emoji6]

https://twitter.com/e507/status/1569...6BjnCcxKg&s=19
    Kim çiler yaşar o zaman ...o zaman birikimlerini %100 dolar bazında artirilar....keşke olabilse...yurtdışından gelen doların tamamı kkm Çin'in ceebine gider.....ytd

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Direk bugün para kazanamadım ve hedge oranım %30.

Onu da kapatmayı düşünüyorum kafayı yedi
    Bu topikte bizim gördüğümüz yanılgıları borsa aleminde üstat geçinenlerin çoğu göremez.
    Yanılıyormuyum?

YTD

8. Becerebilen çok konuşmaz
     Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Bu topikte bizim gördüğümüz yanılgıları borsa aleminde üstat geçinenlerin çoğu göremez.
    Yanılıyormuyum?

YTD

Sayfa 32/1001 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •