Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 320/783 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon
Arama sonucu : 6264 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    THY forumunu ve hisseyi takip ediyorum. Ama bu sayfaya şu sıralarda yazmıyorum.
    Soruna bilgim ölçüsünde cevap vermeye çalışırım.
    Oncelikle tesekkur ederim . Ucus iptalleri ve gecikmeleri takip ettigim bir site var https://uk.flightaware.com/live/cancelled . Bunun haricinde takip edebilecegim bir site var mi ? Ucus gecikmelerinin havayolu firmalarina parasal acidan zarari oluyor mu , bu konuda bilgin varsa bizi aydinlatirsan sevinirim . Bu aralar thynin ucuslarinda gecikme orani %40 civarinda gosteriyor yukardaki site . Ayrica genel olarak thy ile ilgili goruslerini de paylasirsan sevinirim .

2.  Alıntı Originally Posted by EmirLondon Yazıyı Oku
    Oncelikle tesekkur ederim . Ucus iptalleri ve gecikmeleri takip ettigim bir site var https://uk.flightaware.com/live/cancelled . Bunun haricinde takip edebilecegim bir site var mi ? Ucus gecikmelerinin havayolu firmalarina parasal acidan zarari oluyor mu , bu konuda bilgin varsa bizi aydinlatirsan sevinirim . Bu aralar thynin ucuslarinda gecikme orani %40 civarinda gosteriyor yukardaki site . Ayrica genel olarak thy ile ilgili goruslerini de paylasirsan sevinirim .
    Mesela dun thynin 7 ucus iptali ve 778 ( %48 ) gecikme gorunuyor yukardaki sitede.

3. Gecikme dediğiniz gibi zaman kaybı, zamanda para demek. Uçağın aktif uçma süresi önemli havayolu açısından.
    Gecikme hem meteorolojik, hem havaalanı işletmesinden kaynaklı hem de uçağın teknik bir arızası yada yolcu-bagajlarından da kaynaklı olabilir. Gecikme faturası havaalanı işletmesi ile havayolu aralarında kusurlarına göre paylaşabilirler.
    Uçaklar havaalanında kendilerine ayrılan slot zamanlarında iniş-yolcu indirme-hazırlık ve tekrar kalkış yapıp ana üssüne geri dönmek isteyecektir.
    %40 kavramı uçuş sayısına göre oran olabilir. Bazı uçuşlar 10 dakika bazıları da bir kaç saat gecikme yapabilir. Toplam saat kaybının daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Pratikte de hiç bir zaman sıfır gecikme diye bir hedefe hiçbir havayolu ulaşamaz. Çok farklı faktörler etkileyebiliyor. Havayolları da belli tolerans saatlerinde bu uçuşu gerçekleştiriyorlar.

Uçuş sayısı, yolcu doluluk oranı ve yolcu başına mesafe dataları finansal sonuçları etkilemede bence gecikme den daha önemli.
    https://www.eurocontrol.int/Economic...ation-AOs.html
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

4.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Gecikme dediğiniz gibi zaman kaybı zamanda para demek.Uçağın aktif uçma süresi önemli havayolu açısından.
    Gecikme hem meterolojik, hem havaalanı işletmesinden kaynaklı hem de uçağın teknik bir arızası yada yolcu-bagajlardanda kaynaklı olabilir.Gecikme fatuarası havaalanı işletmesi ile havayolu aralarında kusurlarına göre paylaşabilirler.
    Uçaklar havaalanında kendilerine ayrılan slot zamanlarında iniş-yolcu indirme-hazırlık ve tekrar kalkış yapıp ana üssüne geri dönmek isteyecektir.
    %40 kavramı uçuş sayısına göre oran olabilir. Bazı uçuşlar 10 dakika bazıları da bir kaç saat gecikme yapabilir. Toplam saat kaybı daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Pratiktede hiç bir zaman sıfır gecikme diye bir hedefe hiçbir havayolu ulaşamaz.Çok farklı faktörler etkileyebiliyor.Havayollarıda belli tolerans saatlerinde bu uçuşu gerçekleştiriyorlar.

Uçuş sayısı, yolcu doluluk oranı ve yolcu başına mesafe dataları finansal sonuçları etkilemede bence gecikme den daha önemli.
    https://www.eurocontrol.int/Economic...ation-AOs.html
    Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim bol kazanclar .

5.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Borsa stres borsa insanın sağlığını bozar o yüzden önce sağlık önce sağlık benim için bist bitti.
    Hemen pes etme, sabret, biz ne günler geçirdik. Borsa devamlı yükselmeyeceği gibi devamlı düşmez de. Grafiklerdeki geçmişte günlük, haftalık düşüş ve yükselişlere bakarsan hareketleri anlarsın.

6. Bir çoğumuz huzursuz ve endeksin hareketlerinden bıkkın durumdayız muhtemelen. Ülkedeki belirsizlikler de tuz biber oluyor.

Gene de pes eden, vazgeçen en büyük kaybı yaşar. Havacılık önü en açık sektör ve potansiyelini koruyor. Pandemi öncesi 12-15 TL'den maliyetlenip pandemi düşüşünde psikolojisine yenik düşenler yok pahasına malını satmıştı. Maalesef çok büyük bir ralliyi kaçırdılar ve kazanç fırsatından oldular.

Sektörünüz ve şirketiniz DOĞRUDUR. Az sabır. Sonra üzüntünüz büyük olmasın.

Yazdıklarımı kendime yazıyorum, kimse için yatırım tavsiyesi değildir.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by artukbey Yazıyı Oku
    Hemen pes etme, sabret, biz ne günler geçirdik. Borsa devamlı yükselmeyeceği gibi devamlı düşmez de. Grafiklerdeki geçmişte günlük, haftalık düşüş ve yükselişlere bakarsan hareketleri anlarsın.
    Sayın artukbey borsanın b si halk tarafından kabullenememişken 18 yaşında yatırım hesabı açıp 200 tl ile krdemir d aldım ve her ayın 15 inde bekar olduğum için maaşın yarısını ile hep sağlam şirketler aldım inan tl bazında bile zarardayım. Dolar altın alsa idim en az 150 bin lira karda olacakken zarardayım. Nasipse araba alacağım yarın onun için satmak zorundayım çok ters zamanda satmak zorunda kalıyorum ve birdaha yatırım yapmayı düşünmüyorum ben yoruldum artık.. Sağlığa inanın zararı var..

8. Umutların bittiği yerde borsa başlar...

Sayfa 320/783 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •