Sayfa 320/436 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon
Arama sonucu : 3484 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    bilanço stresi var sanki hissede...şu bilanço gelsede rahatlasak anlaşılan tekrar zarar yazmaya başladı...biz bu hisseyi satana kadar zarar mı açıklayacak bu şirket anlamadım saçma sapan işler oluyor...yönetmeyi beceremeyen yöneticiler ile yola neden devam ediliyor zavallı mühendisler çalışsın dursun sonuç zarar olacak iş değil...
    Hareketler onu gösteriyor, artılı endekste %2.5 eksi, finansman zımbırtısı ile kar ederse zaten bu fiyatlarda olmazdı.
    Şirket büyümeyi hep borçla yapmaya çalıştı ve o yatırımlardan gelen para şimdi o borçları kapatamıyor, faizler yükseldikçe zarar da artıyor, en son Daiichi yatırımı için mecburen bedelli yaptı, keşke daha öceleri de öyle yapsaydı azaltsaydı borçları.
    Eskiden pozum çoktu ama bu finansman sorununu çözemedikleri için ve mühendislerin geri planda bırakılmasından dolayı azalttım, iyi işaretler görürsem fiyata bakmam artırırım.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. gönderiyorlar.Daichii küçük işler yapan Çinde üretim tesisi kurmuş bir firma.Doğan ın Karel e katma değeri yüksek işler yapabilecek teknolojiye erişimi sağlayacak ARGE olanaklarını saplaması gerekir.Ancak Doğan üretime geçmişte girmedi, k/y soğüşlemeyi tercih etti.Şimdi de şirket alma,halka açma,bedelli sermaye arttırma gibi yöntemler ile benzer yol izlemeye çalışıyor.Haa,belli şirketler dışındaki şirketler farklı mı davranıyor,o da ayrı konu.Halka açılımlardaki ayak oyunları malum

3. asels 73 milyar ciro yaparak 260 milyar piyasa değerine sahip......karel 9,5 milyar satışla 12,5 milyar piyasa değerine sahip...aynı sektör değil ama bu kadar piyasa değeri farkı normal değil....ben kareli bu anlamda ucuz buluyorum ve piyasa değerinide komik buluyorum...karel tabi ki asels değil ama masa sandalye şirketide değil....şirket 4 yıl önce 1 milyar ciro yapıyormuş şuan 10 milyara dayanmış durumda....hisse gitmiyor diye şirketi hafife almayalım...

4. [IMG]

[/IMG]

[IMG][/IMG]

5. kötünün iyisi bir bilanço diye yorumluyorum daha kötü olabilirdi....kurumsal faaliyetlerde zarar etmeleri ilginç geldi...

6.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    kötünün iyisi bir bilanço diye yorumluyorum daha kötü olabilirdi....kurumsal faaliyetlerde zarar etmeleri ilginç geldi...
    Boşuna para kazanılmayan faaliyetleri derhal çıkmalı demiyoruz, elektronik kart işindeki zarar ise sanırım yangın kaynaklıdır, üretim durmuştu çünkü, yangın olmasaydı kar yazardı.
    Finansman kabusu tam gaz devam ediyor, bugünkü düşüş her zamanki gibi çok manidar, bu şartlarda kimse pek kar beklemiyordu zaten.

7. bawer ortak biz bu hisseyi satana kadar herhalde hiç kar göremeyeceğiz....

8.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Boşuna para kazanılmayan faaliyetleri derhal çıkmalı demiyoruz, elektronik kart işindeki zarar ise sanırım yangın kaynaklıdır, üretim durmuştu çünkü, yangın olmasaydı kar yazardı.
    Finansman kabusu tam gaz devam ediyor, bugünkü düşüş her zamanki gibi çok manidar, bu şartlarda kimse pek kar beklemiyordu zaten.
    5g işi olursa kurumsal faaliyet olacak ama...çok rekabet var işi alayım derken ne yaptıklarını bilmiyorlar sanırım....

Sayfa 320/436 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •