Sayfa 320/872 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon
Arama sonucu : 6973 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. bilançolar gelinceye kadar çık-inler yapacaktır ama daha sonra güzel bilanço gelecek olursa güzel bir trend ile çıkacaktır...şu anda kimse bilançonun nasıl geleceğini bilmediği için kalıcı olarak tutmuyor en azından trade ediyor...buda hissenin zamanla gevşemesine neden oluyor...yoksa daha bir kaç hafta önce banviti izlerken insan 24 civarlarından almamak için kendini zor tutuyordu...

bilançolara az kaldı dostlar buraları banvit için önemli diplerdendir...en diptir demiyorum çünkü en dip en son 19,70 te oluşmuş idi...ama şu anki davranışları bu hissede artık pek de aşağı düşme isteğinin olmadığını dolayısı ile yeni bir dip olduğunu işaret ediyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. kasım aylarında tavuk fiyatları 5,5-6,00 tl civarlarına çekildiğini hatırlıyorum...daha sonraları topikte fiyatın tekrardan 8,5 tl lere çıktığı söylendi...aralık ayında genel itibari ile yüksek fiyattan satışlar oldu...işte bu durum bazı kişilerin kafasında bilançolar ile ilgili biraz çekince oluşturmuş olabilir...

banvit sonuçta iyi ihracat yapan bir şirket ...yurtiçindeki bir daralmayı ihracat ile rahatlıkla aşabilecek bir kapasitededir...o yüzden de şahsen ben son çeyrekte 70 milyon tl den aşağı bir kar beklemiyorum....genel anlamı ile son çeyrekte tekrardan 100 milyon tl civarı bir kar çok şık olacaktır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. banvitin temel verilerini hatırlamak adına tekrardan gözden geçirelim...

2017 birinci çeyrekteki cirosu 570 milyon ikinci çeyrek 674 milyon üçüncü çeyrek 642 milyon
    karı ise sırası ile 32 milyon ,75 milyon ve 111 milyon tl olmuştur...

normalde banvitte en yüksek ciro ve karlılık ikinci çeyreklerde oluyordu..nitekim de ciro öyle olmuş ama asıl karı üçüncü çeyrekte yapmıştır...bunun nedenlerinden birisi yurtdışı satışlarıdır...

yurtdışı satışları birinci çeyrekte 60 milyon,ikincide 75 milyon,üçüncü çeyrekte ise tam 95 milyon tl olmuştur...görüldüğü gibi sürekli artan bir trend var..

yurtiçi satışları ise sırası ile 540 milyon , 630 milyon ve 576 milyon tl olmuştur...görüldüğü üzere üçüncü çeyrekte ikinciye göre bir miktar azalma olmasına rağmen yaptığı ihracatlar ile ikinci çeyrekten tam 37 milyon tl daha fazla kar yapmıştır..

finansman giderleri birinci ve ikinci çeyreklerde 18 milyon tl iken üçüncü çeyrekte bu miktar 14 milyon tl ye inmiştir..

yine dönem başındaki döviz açığı 60 milyon tl iken üçüncü çeyrekte bu miktar 45 milyon tl ye inmiştir..

4. banvit satılmadan önceki cirolarında en iyi ciroyu ikinci ve üçüncü çeyreklerde yaparken en kötü ciroyu son çeyreklerde yapıyordu...ama satıldıktan sonra son çeyreklerde de iyi cirolar yapmaya başlamış..bunu ihracata borçlu görünüyor...sürekli artan ihracat döviz gelirlerini olumlu etkilliyor...

banvitin 45 milyon tl döviz açığı var görünüyordu son çeyrekte artan %6-7 civarı döviz 2-3 milyon tl lik bir olumsuzluk oluşturuyor..ama öte yandan 95 milyon ve üstü bir miktardaki ihracat bu olumsuzluğu artıya çevirecek görünüyor..bir de düşen finansman giderleri şirketi son çeyrekte de olumlu etkilemesini bekliyorum...

kısacası artan ihracat vede artan döviz fiyatlarının banviti olumlu etkilemesini bekliyorum...son çeyrekte 70 milyon ve üstü kar güzel olacaktır ama özelikle 100 milyon civarı bir kar bu hisseye can suyu verecektir...o vakit çok ilginç vede güzel hareketler görebileceğiz...

5. Biri 21 e kadar satıp rahatladı.....
    SPK nın ilgili maddeleri gereğince yazılarım yatırım tavsiyesi niteliği taşıyamaz.
    Hiç kimseye hiçbir şey öğretemem; yalnızca düşünmelerini sağlayabilirim.

6. 2014 ve 2015 yıllarındaki son çeyrek cirosunun oransal payı tüm ciroda %22 ye denk geliyormuş...

tabi o vakitler ihracatı bu kadar iyi değilmiş...buna göre bir hesap yaptığımızda 2017 nin ilk üç çeyreklerini topladığımızda 570+674+642=1 886 milyon tl oluyor..o halde bu miktar tüm cironun %78 i ise (100-22=78 ) son çeyrekte 532 milyonluk bir ciro ortaya çıkıyor...ihracatı son çeyrekte biraz daha artırmış olsun kabaca ciroyu 550 milyon tl olarak tahmin ediyorum...

7. Banvitin bilanço erken mi gelir?
    Yazdıklarım sesli düşüncelerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırım kararını verirken kendi hür iradesiyle verir.

8. böylece 2017 cirolarının şöyle sıralanmasını bekliyorum..570 674 642 550 milyon...toplamda 2 436 milyon..

üçüncü çeyrekteki net kar marjı %17 imiş...bunu ciro ile oranlarsak 93,5 milyon net kar ortaya çıkar...yok bu kadar kar marjı olmaz dersek ve ikinci çeyreğin %11 lik kar marjını kabul edersek o vakit de 60 milyon tl kar oluşur...

2017 nin net kar marjları çok ilginç olmuş...birinci çeyreğin %5,6, ikinci çeyrek %11 , üçüncü çeyrek ise %17 olmuş....çok ilginç şekilde sürekli artan bir kar marjı var...

ama biz ikinci ve üçüncü çeyreklerin ortalama kar marjını alırsak o vakit de %14 lük net kar marjı olur..bunu tahmini ciroya oranlarsak 77 milyon net son çeyrek karı oluşur...

bakalım gerçekten nasıl bir kar gelir...?????

Sayfa 320/872 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •