Belki verilmiþtir ama Özbekistana'da katýlcaðýmýz fuar. 16-18 mayýs 2018
http://www.ite-uzbekistan.uz/power/e...EMENT_ID=27495
ulusoy exh1.jpg
YTD
Belki verilmiþtir ama Özbekistana'da katýlcaðýmýz fuar. 16-18 mayýs 2018
http://www.ite-uzbekistan.uz/power/e...EMENT_ID=27495
ulusoy exh1.jpg
YTD
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Emeðine saðlýk ortaðým. Ben 13 lerden beri takip ediyorum hisseyi ve forumu yeni almak kýsmet oldu. Borsada ticaret ve karlýlýk konusunda ender hisselerden birisi bu þekilde çalýþmaya devam ederlerse dahada deðerlenmesini bekliyorum.
HUAWEI CAN-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydýn arkadaþlar. Biraz hissemizle ilgili faaliyet raporu üzerinden deðerlendirme yapalým bugun.Öncelikle KV olan yatýrýmcýnýn okumasýna gerek yok , siz fiyat üzerinden gidebilirsiniz. UV için açýklamalarda bulunacaðým.
Faaliyet raporunu okumuþ yorumlamýþsýnýzdýr diye düþünüyorum ama son fiyat hareketliliði ve düþüþ yatýrýmcýyý tedirgen edebilir.
Yönetim kurulu mesajýndan
'' 2017’de hasýlatýmýzý geçtiðimiz yýla oranla yaklaþýk iki katýna çýkardýk. FAVÖK ve net kâr rakamlarýmýzý ise iki katýndan da fazla artýrdýk. Bu sonuçlara paralel olarak hisse performansýmýz Borsa Ýstanbul’da iþlem gören diðer hisse senetlerinden pozitif olarak ayrýþmayý baþardý. Bu yýlýn Eylül ayýnda gerçekleþtirdiðimiz kurumsal yabancý yatýrýmcýlara hisse satýþý ile hissemiz üzerindeki likidite ve derinlik sorunlarý bir nebze olsun aþýlýrken; hissemizdeki yabancý payýnýn artmýþ olmasý da hisse performansýmýza olumlu katkýda bulundu.''
Burada iþ yatýrým raporlarýna bakarsak 08.03.2017 de %5,41 olan yabancý oraný , 09.01.2018 de %34,25 oranýnda gerçekleþmiþ.
30.03.2018 tarihi itibari ile bu oran %28,38 ( https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ULUSE) bakabilirsiniz.
Twitterdan (ç) alýntý yaptýðým aylýk alan-satan görebilirsiniz. ( bilginin hýrsýzlýgý olmaz )
DZmg7nbW0AA6tnS.jpg large.jpg
Yabancý oranýnýn azalmasý hiçbir hissede hoþ karþýlanmaz ama bu nedenle UV yatýrýmcý için yazdýðýmý söyledim.
''2017 Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarý kullanýmý açýsýndan oldukça parlak bir yýldý. Bu yýl içerisinde 1,79 Gigawatt’a ulaþan güneþ enerjisi kapasitesi içerisinde kurulan santrallerin þebekeye baðlantý noktasýnda yine en çok tercih edilen firma konumudaydýk. Trafo fabrikamýzda verimlilik ve kapasite hýzlý bir þekilde artmaya devam etti ve geçtiðimiz yýla oranla üretimini 2 katýndan fazlasýna
çýkardý. ''
Güneþ enerjisi sistemi , Türkiye ve dünya'da yayýlan bir sistem. Bu nedenle þirketin yeni çalýþmalarý , yeni ürün gruplarý ile ARGE çalýþmalarýyla bu sistemi daha etkin ve dinamik olmasýna yoðunlaþmasý lazým. Zaten trafo gabrikasýnda verimlilik ve kapasite hýzlý artmýþ.Yine KAP ta belirtilen yeni yatýrýmla birlikte daha fazla etkin rol alýnabilir.
''Uzun zamandýr beklenen Endonezya Elektrik Ýdaresi onayýný aldýk ve ülkedeki ilk ihalemizi kazandýk.Önümüzdeki dönemde Endonezya’daki satýþlarýn artarak devam edeceðini öngörüyoruz. Ayrýca Ürdün, Tunus ve Irak gibi birçok bölgede elektrik idareleri ile uzun dönemli satýþ kontratlarý imzaladýk. Bunlarýn sonuçlarýný 2018’de göreceðimizi umut ediyor ve 2018’i þirketimiz
için ihracatta yeni bir sýçrama yapacaðý yýl olarak deðerlendiriyoruz. ''
Yukarýda sayýlan ülkeler dýþýnda , Yakýn zamanda özbekistan'da 2017 de ispanya,almanya gibi ülkelerde fuarlara katýlmýþ ve dünyanýn farklý bölgelerinde ihracat yapabilecek düzeyde bir þirketimiz var.
'' AR-GE merkezimiz çok farklý ihtiyaç ve taleplere dönük yeni ürünler ve ürün geliþtirme projeleri tamamladý. Yine 2017 yýlý içerisinde kurmuþ olduðumuz Ulusoy Üretim Sistemi (UPS) ile verimlilik, kalite ve kapasite artýþýna dönük üst düzey endüstri mühendisliði çalýþmalarýný tamamladýk. ''
Arge geliþen Türkiye'de yeniden alevleniyor Savunma sanayi ile ayakta kalmasýna raðmen özel þirketler teknolojiye ayak uydurmak için saðlam paralar harcýyorlar. Bu nedenle daha önce bahsettiðimiz gibi Devlet tarafýndan ARGE teþvikleri ve destekleri var. Açýkcasý Ulusoy bu destekten faydalanýyor mu bilmiyorum ama eðer ARGE yatýrýmý yapýyorsa ki yapýyor bu desteklerden faydalanýyordur diye düþünüyorum.
Þirketin , Türkiye ve Endonezya'da fabrikasý bulunuyor. Bunlar dýþýnda Cezayir, Almanya ve Azerbaycan'da ofisleri var.
Bunuda aþaðýdaki resimde görebilirsiniz.
har.jpg
Þirketin 2016 ve 2017 arasýnda ki insan personel sayýsýnda %20,68 lik bir artýþ var. Yeni istihdam teþvikleri ve benzeri teþviklerden yararlanýyor mu bilmiyorum.
31 Aralýk 2017 tarihi itibarýyla toplam çalýþan sayýmýz 706 kiþidir. ( 31 Aralýk 2016: 585)
'' Mali performans ve faaliyet sonuçlarýmýz mevsimselliðin etkilerine tabidir. Ürünlerimizin ana kullaným alanlarý, elektrik daðýtým sistemleri ile alt ve üst yapý inþaat yatýrýmlarýndan oluþmaktadýr. Söz konusu yatýrýmlar ile ilgili ürünlere olan talebin mevsimsel nedenlerle yýlýn ikinci yarýsýnda daha yüksek olmasý sebebiyle bu dönemde daha yüksek gelir elde edilirken, maliyetlerin büyük bir kýsmý ise yýl içinde dengeli bir þekilde daðýlmaktadýr. Sonuç olarak, yýlýn ilk yarýsýnda genellikle daha az gelir elde edilmekte ve mali yýlýn ikinci yarýsýna göre daha düþük faaliyet sonuçlarýna ulaþýlmaktadýr. Yüksek operasyonel performans gösterilen sezonda faaliyetlerde yaþanacak uzun süreli bir kesilmenin mali durum ve faaliyet sonuçlarý üzerindeki olumsuz etkisi olabilecektir. ''
Bu arada anlatýlmak istenen , Yurtiçi ve yurtdýþý satýþlarýnda mevsimsellik , sizde tahmin edersiniz ki bahar ve Yaz aylarýnda daha çok iþ yapýlmakta ve kýþýn getirmiþ olduðu olumsuz hava koþularýnýn etkisinin azaltýlmasý durumudur. 1Ç ve genelde kýþ gibi düþünülür.
2Ç iþlerin baþlama aþamasý 3Ç ve 4Ç genelde iþlerin sonlandýrýldýðý yoðun sezondur.Bu nedenle asýl kar ve marj meblalarý 3Ç ve 4Ç de gelir. Tabi 2017 den kalan sipariþlerin 2018 de teslim edilmesi durumlarýndan kaynaklanan mali giriþlerde 1Ç ve 2Ç ye yansýyacaðýný düþünüyorum.
Birazda parasal konuþmak gerekirse;
''31 Aralýk 2017 tarihi itibarýyla Grup’un muhtelif bankalarda Ocak 2018 vadeli, %6 ile %14,8 faiz aralýðýnda
toplam 25.500.000 TL vadeli mevduatý bulunmaktadýr.
31 Aralýk 2016 tarihi itibarýyla Grup’un muhtelif bankalarda Ocak 2017 vadeli, %6,75 ile %11,60 faiz
aralýðýnda toplam 12.180.000 TL vadeli mevduatý bulunmaktadýr. '' þeklinde bir not var.Okumuþsunuzdur.
Kardaki artýþ büyümüþ ama net borç ta büyümüþ bunuda akýlda tutmak lazým.
nk.jpg
nb.jpg
Bu arada yazmayý unutmuþum. Dünyanýn en büyük fonu olan Norveç varlýk fonu %2,09 ile Ulusoy Elektrikte pay sahibi gözükmektedir.Bu adamlarýn boþuna yatýrým yaptýðýný görmedim.
Onuda þurdan görebilirsiniz.
https://www.nbim.no/en/the-fund/hold...?fullsize=true
YTD.
Son düzenleme : Yýldýz Tozu; 31-03-2018 saat: 13:02.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Görüþ yazan yok mu?
Sn. Antispek takas paylasmaniz mumkun mu? Tesekkurler
LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gedik hedef verip satýþa geçmiþ günlükte. Ýlginç geldi bana.
Eðer varsa 22.03.2018 ile 03.04.2018 arasý takas alabilir miyiz? Gedik'in harketini çözmek açýsýndan yararlý olabilir.
Credit Suisse satýþý yabancý oranýný düþürüyor.
Þu anda Yabancý Oraný (%) 27,94 oldu.
Temelden bir haber, ihale ve satýþ haberi ile yukarý yönlü bir hareket çizebilir.
Bedelsiz konusunda SPK dan onayý bu hafta yada gelecek hafta çözülür , 17.04 de zaten GK var.
Beklemedeyiz bakalým.Umarým hepimize bol kazanç saðlar.
YTD
genel alýcý kurumlar / satýcý kurumlar
ilk 5 kurum genel
![]()
Yer Ýmleri