Sayfa 321/676 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421 ... SonSon
Arama sonucu : 5406 madde; 2,561 - 2,568 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Size 2014 ten önce sorsak aselsanda bilgi çıkmıyor derdiniz ama şimdi feto temizlendi şimdi bilgi çıkmıyor diyorsunuz ama hala aselsanda temizlik olduğunu bilmiyorsunuz ve bitmeyeceğini de bilmiyorsunuz. Bana aselsanin dünyaya kattığı en büyük icadı yazabilir misiniz benden çok daha önce bu hisseyi araştıran sayın Süheyl bey.
    Sayın temelanalizci, ben 14 senedir bu hissedeyim ve ciddi bir lot sahibiyim. Ben genel kurul düzeyinde katılım sağlıyorum. Biliyorsunuz değil mi belli bir lot üstü oy kullanabiliyor. Bu işler şansa bırakılmaz para kaybettirir. Temizlik tüm Türkiye de devam ediyor ve edecek. Ama Aselsan da kilit noktalar temizlendi ve kalanlar da temizlenecek. Taaki gizli servisler düzeyinde olağan casusluk faaliyetleri oluşana kadar. Şu anda MİT çok başarılı çalışıyor.
    Dünya ya kattığı ne olabilir mesela atom bombası gibi filan mı? Bu silah sektörü. Ne kadar kime ne vereceğini şirketler ulusal menfaat ve güvenlik politikaları gereği kararlaştırır. Elektromanyetik top mesela bir katkı değil mi sizce ?? Buna minval binlerce ürün yelpazesi var.. Ülkenin ihtiyacına göre.. Açın bakın web sitesinde ürünler sekmesinde var günlerce çıkamazsınız içinden. Bu küçümsenecek bir durum değil..

2. Sayın suheyl faaliyet raporunda yazılanları okudum urun gamı oldukça geniş ben aselsani asla kucumsemiyorum tabi ki aselsanin faaliyet raporunda yazmayan gizil silahları üretiminde vardır her ülkenin gizil silahlari olduğu gibi.

2. Dünya savaşı üzerine bir çok makale ve yazı okudum orada şöyle yazılar okudum 2. Dünya savasinda bir çok yeni silah kullanıldı yazar bulunduğu tarihler değil o silahların ilk kullanıldıgi tarihler yazar. Makinalı tüfekler son model el bombaları zeblinle havadan Londra semalarina bırakılan bombalar atom bombasi vs. Hepsi aslında 1. Dünya savasi bitiminde icat edilse bile ...

Mit konusunda ise eniştemiz kadar olmasada inşallah gerekli çalışmaları yaptıklarını düşünmekten başka çaremiz yok.

3. 2. Dünya savaşı ile hemde bahsettiğimiz konu ile de ilgili bir cikarimimida paylaşayım burada.

2. Dünya savaşını tam manasıyla bitiren şey olan atom bombasınin yapılmasında ABD adına katkı sağlayan albert Einstein almanyada doğmuş bir yahudiydi. Eğer yahudi diye ülkesinde dislanmasa belki o silahı Almanya menfaatine kullanıp savaşı Almanyanin kazanmasını saglayabilirdi. Yeteneklerimize sahip çıkma yurt dışına tersine beyin göçü olmasi dileğiyle...

4. https://www.aselsan.com.tr/tr/urun-listesi

Link biraz geç yükleniyor bekleyiniz..

Gerçekten günlerce inceleseniz bitmez. Bu şirket illaki bir gün gerçek değerini bulacak....

5. Üretim konusunda hiç bir sıkıntı yok, gördüğüm kadarı ile pazar konusunda sıkıntılar var bence bize stratejik bir ortak lazım ama tabi dediğim gibi bu "bence", eğer yetkililer buna hayır gizlilik vs diyorsa benim diyecek bir sözüm elbette olamaz.

Bu pazar aselsana yokta bayraktara, Otokara vb şirketlere nasıl var acaba? Olay üretimde yada satışda değil asla. Devlet ASELSANa ARGE yaptırıyor iş yaptırıyor parayı ödemeyi öteliyor, şirketin ihracat yapmasına müsade etmiyor bence. Çünkü ihracatı devlet desteğini himayesini sağladığı özel şirketlere yaptırıyor, hemde pazarı devletin kendisi ayarlayarak. Kaymağı özel şirketler yerken argeyi ameleliği devlet kuruluşu ASELSAN yapıyor malesef. Para kime gidiyor peki ? Tabiki hükümetin seçtiği bu güzide(!) özel şirketlere. Bu yüzden yönetim kurulu başkanı yatırımcı neden korunmuyor sorusunu yuvarlıyor es geçiyor işte. Bu şu an ki hükümet veya muhalefetle de değişmez. A hükümeti kendine yakın özel güzide şirketi yanlar seçimde kaybederse B hükümeti gelir ve oda kendi güzide(!) şirketlerini yanlar malesef. Eğer küçük yatırımcıyı devlet veya çokta etkisinin olmadığını düşündüğüm yönetim kurulu düşünse çok basit hamlelerle bunu sağlarlar. Ama dediğim gibi güzide(!) özel şirketlerden asla sıradan halka sıra gelmez. Bu Türkiye de de böyle bütün dünyadada. Yönetim kuruluna katılırsam bunları açıkça dile getirmeyi düşünüyorum ama işe yarayacağına zerre kadar da inanmıyorum )

7. Sayın 1. Yavuzhan herhalde bu problemler siz 16 Kasımda satana kadar yoktu ondan sonra ortaya çıktı.

Bu yazdıklarınızda % 100 yanlışsınız.İyi ki bu bir şey dememiş haliniz bir de deseniz neler diyecektiniz acaba... Herkesin birbirinin yanlışını kolladığı bu zamanlarda bu dedikleriniz olacak iş değil.

Hayır dışarıdan yazılarınız böyle algılanır bilesiniz diye yazdım.Bir dost.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 321/676 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •