Altın madenine rastlandı haberine rağmen EREGL almamanın nedeni EREGL PD/DD'sindeki kendi kişisel ölçümlerimdeki son 3,5 yılda oluşan lineer regresyon hattına göre fiyat artışının sınırlarına gelmiş olması idi. Son bir kaç yılda bu hattın işliyor olmasının dikkatimi çekmesinden dolayı bunu takibe almıştım. Bu süre zarfında hattın üstü şimdiye kadar 2 kere ihlal edilmişti. Birincisi Rusya-Ukrayna savaşına giden süreçte HRC fiyatlarının aşırı yüksek fiyatlandığı zamanlarda, ikincisi büyük demir madeni rezervi keşfi haberinden sonraki spekülatif hareket sürecinde.. Belki bu sefer de o tarz bir ihlal söz konusu olabilir. Normal şartlar altında HRC fiyatlarının iyi olmadığı ve marjların pek de iyi görünmediği bu süreçte bu haberin satış ve son zamanlardaki yukarı yönlü hareketin kâr realizasyonu olarak kullanılabileceği ihtimalini düşünmemdi. Yoğun OYAK alımları benim yanılmış olma ihtimalimi masada tutuyor.
Sonuçta bu da benim kişisel spekülasyonum. Bir şeyi speküle edersiniz, doğru çıkar, yanlış çıkar, onu zaman gösterir. Bu hareketin içerisinde yer almaktansa, kendi rutinlerimle devam etmeyi tercih ettim. Pişman mıyım? Evet, daha güzel bir marj yakalama fırsatını tepmiş olduk. Ama sonuçta aldığım kararlar kendi nasibimin bir parçası. Ayrıca her tercihin bir vazgeçiş olduğu hakikati de yanı başımızda duruyor.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Son düzenleme : deva-i dert; 22-07-2024 saat: 12:56.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri