Sayfa 322/919 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 2,569 - 2,576 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Kron özelinde büyüme beklentileri analizinde Single Connect'ten sonra diğer ürünler analiz edildiğinde;

- Single Monitor : Sn. Lütfi Yenel'in büyük beklentileri olan bir ürün. Röportajlarında şirketlerin pandemi dolayısıyla yatırımlarını ertelediğinden bahsediyordu. Bu durumdan en fazla etkilenen ürünün Single Monitor olduğunu düşünüyorum. Global ekonomik durum temel etken olmak üzere yılın ikinci yarısından itibaren ciroya katkı sağlayabileceğini tahmin ediyorum.

2. - CG Logger, Marta AAA ve Quality Assurance : Birçok sektörde kullanılabilen ürünler olmakla birlikte bu ürünlerin ana müşterisinin telekom şirketleri olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple pandemi ve şirketlerin yatırımlarını azaltmalarından çok fazla etkilenmeyeceğini tahmin ediyorum. Telekom harici sektörlerde kullanımının ise ilave katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.

Bu üç ürün söz konusu olduğunda, Turkcell'e yapılan satıştan da bahsetmek gerekir.

Daha önce, Turkcell'e tek tek hangi ürünlerin satıldığını bilemiyorum ancak bu satış, toplu halde yapılan ilk satış. Satış tutarı da tatmin edici. Yıllara sari olarak, ilk yıl biraz fazla, sonra düşen miktarlarda muhasebeleştirilecek. Anlaşmanın 3 yıllık olması, 3 yıllık satışı garantileme konusunda olumlu, yıllara sari olarak düşmesi ve enflasyon etkisiyle bir miktar olumsuz.

Bilindiği kadarıyla Turkcell haricinde Turk Telekom ve Vodafone Türkiye de Kron'un müşterisi. Ayrıca hala müşteri olup olmadığını ve hangi ürünlerin satıldığını bilmediğimiz Etisalat var. Ayrıca Jazz, MTGS vs. var hatırladıklarımdan. Bir de Gartner Peer Insight'a yeni eklenen yorumlardan Telekom sektöründe olduğu belirtilen küçük müşteriler var.

En azından Türk Telekom ve Vodafone Türkiye'ye, hatta belki de Etisalat'a da benzer satışlar yapılabileceği varsayılırsa ciroya güzel bir katkı da buradan gelebilir.

Yaklaşık Abone Sayıları (mln)

Turkcell 47,9
    Turk Tel. 50,4
    Vodafone Türkiye 25,7

Vodafone Group (Net rakamı bulamadım ancak Vodafone Europe 140 mln ve Vodafone Idea (Hindistan) 300 mln civarında)
    Etisalat 146
    Jazz 64,2
    MTS 84,9

3. Bir diğer ürün ise Secure Cloud Wi-Fi. Bu ürün için Beşiktaş Vodafone Arena, İstanbul Havalimanı gibi güçlü referanslar olsa da Netaş'ın akıllı stadyumlar ve şehir hastaneleri gibi diğer büyük projelerde Kron'u tercih etmemesi nedeniyle ciroya çok fazla katkı yapan bir ürün olduğunu düşünmüyorum.

Bu üründeki en büyük beklenti Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası. Sn.Lütfi Yenel zamanında stad başına 1 milyon dolarlık bir ciro katkısından bahsetmişti. Vodafone Katar'ın bu iş için iddialı olması ve Vodafone Türkiye ile bilgi, tecrübe, personel ve kaynakların paylaşılmasına yönelik yaptığı anlaşma bu konudaki umutları artırmıştı. Şu ana kadar olumlu bir gelişme olmamakla birlikte aşağıdaki habere göre stadyumların Vodafone Giganet 5G ile kaplanması akıllı stadyumlara alternatif bir sistem ya da Kron'un akıllı stadyum işini alamadığına yönelik olarak yorumlanabilir mi bilemiyorum.

4. Genel olarak 2020 bilançosu, pandemi nedeniyle alışık olduğumuz büyüme rakamlarının uzağında olsa da umut vadedi olarak görüyorum.

Kron'un internet sitesini incelediğinizde ise tek ürünün Single Connect, tek sektörün ise telekom operatörleri olduğunu düşündürtüyor. Halbuki birçok ürün tüm sektörlerde kullanılabiliyor. Bu konudaki tavsiyemi şirkete ilettim. Ayrıca uzun bir süre önce; rakiplerinin internet sitelerindeki gibi, en azından müşteri sayılarını ve örneğin dünya'nın en büyük 10 bankasından biri, Forbes 500'de şu kadar müşteri şeklinde yayınlayabileceklerini tavsiye etmiştim. Sonrasında sitede düzenleme yaparak 5 kıtada 80+ müşteri ibaresini eklediler. Dünya'nın en büyük şu kadar telekom/finans/sağlık şirketinden şu kadarı şeklinde bir ekleme yapılamamasını ise henüz dünya çapında büyük müşteri sayısının azlığı sebebiyle olabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca faaliyet raporunda Sn.Mete Şansal tarafından belirtilen şu iki hususun ciroya ciddi katkı sağlayabilecek önemli gelişmeler olduğunu düşünüyorum.

2021’e Bakış
    Kron 2021 yılında,
    - 2020 yılında bulut ve sanallaştırma alanında geliştirdiğimiz teknolojik yeteneklerimizi kullanarak, başta Single Connect ürünümüz olmak üzere mevcut ürünlerimizin SaaS (Software as a Service) olarak müşterilerimize sunulmasını,

- Telekom müşterilerimiz ile yapacağımız ortaklıklar vasıtasıyla Single Connect ürünümüzün Telekom operatörleri aracılığıyla son kullanıcılar için PAM as a Service olarak ürünleştirmeyi, hedefliyor.

https://azure.microsoft.com/tr-tr/overview/what-is-saas/
    Son düzenleme : Forza korfez; 14-03-2021 saat: 19:26.

5. çok değil bundan 6-7 ay önce sürekli burada hesap yapıp , kron tun olması gereken Fksının çok daha yüksek olması gerektiğini sürekli buraya yazıyordum umarım faydalanan olmuştur yazdıklarımdan...

Şimdi ise krontun , 4 senede globalde PAM de , ilk 5e girme macerası başlıyor .Hayırlara vesile olur inşallah bütün gerçek uzun vadeci yatırımcılar için

6.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    diğer bişimlerin, kronta göre , 10-20 kat daha az arge ve pazarlama harcayıp 25 ve üstü FK larda fiytlanıp, krontun sadece 40 Fk larda fiyatlanması benim hesaplamalarıma göre kabul edilemez.

Ve de krontun brüt kar marjıda çoğu bilişimden 2-3 kat fazla

madem kront bist bilişim endeksinde ve bu borsada işlem görüyor bilişim firması o halde ...

ya diğer bilişimler çok daha düşük FK ile fiyatlanması gerek , Ya da Krontun Fk ının yükselmesi gerek...
    Varan 1 ..................

7.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    tamam 4 seneye çok var ....

ancak şu an bile yıllık 55 milyon satışta bile , hisse olması gereken yerde değil sebebini defalarca kez yazdım

1- Yükse Brüt KAr Marjı

2- Yüksek arge ve pazarlama oranı

Varan 2 ....

8. varan 3-4-5 vs... daha gider bu

Sayfa 322/919 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz