Sayfa 322/1002 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,569 - 2,576 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    arkadaşlar

hisse fonlarından stopaj yok diye biliyorum ama AFT VE YAY için stopaj kesiliyor mu?
    Yabacı hisse fonlardan %10 stopaj kesilir. 0 stopaj yerli hisse fonlar için geçerli.

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    O tek alış emrinde girilebilecek maksimum değer diye biliyorum ben. 500.000 erlik 2 emir peş peşe girebiliyor olması lazım mesela.

Fon sahibi tarafından ayarlanan başka bir günlük limit var. Atıyorum bugün 3M dan fazla para istemiyorum diyebiliyor.

Emirler giriş sırasına göre isleniyordur muhtemelen, almak isteyenler erken giriş yapmayı deneyebilir
    Muhtemelen sizin dediğiniz doğrudur.

Aes fonun sayfasında da böyle bir durumla ilgili açıklama var;

"Bilgilendirme: Yoğun talep ile pay sayısının, üst limite ulaşması sebebiyle, yeni alım talimatları, fondan çıkış olması durumunda gerçekleşebilmektedir. Yatırımcılar fona giriş sırasında pay sınırı mesajı almaları durumunda, daha düşük miktarlarda talep göndermeyi deneyebilir ya da aynı gün saat 14:30 sonrası ve ilerleyen günlerde tekrar talep göndermeyi deneyebilirler."

https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/AES

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben yatırım fonunu topluca almak değil, günlük ve istikrarla biriktirmek istiyorum.
    Ama bu NNF , kendince reklam stratejisi mi yapıyor ''tükendi '' diyerek ( biz çocukken pazarda kiraz satardık, son 2 kilo diyince anında satılırdı, kapış kapış gidiyor vs. gibi ) bilmiyorum ama sürekli twitterde bugün de pay tükendi vs. yazıyor.
    Hiç hoşlanmadığım hareketler. Henüz 10 günlük fonsun altı üstü.
    5 yıldır düzenli hem de senden çok daha iyi performans gösteren hisse fonlar var. Bu hareketlerin anlamı nedir ki ?
    NNF'yi portföyümden çıkaracağım yarın. Diğer hisse fonlarıma böleceğim.
    Fon yöneticisi Yaşar Bey Twitter'da sevilen ve saygı duyulan birisi, eskiden Spk yasakları yokken sosyal medyada temel analizini yaptığı hisseleri alanlar çok iyi kazandı. Ben de dahil olmak üzere çoğu kişi onun fon yönetmesini uzun zamandır bekliyorduk. O yüzden fona gelen talep nbeni şaşırtmadı.

4.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Fon yöneticisi Yaşar Bey Twitter'da sevilen ve saygı duyulan birisi, eskiden Spk yasakları yokken sosyal medyada temel analizini yaptığı hisseleri alanlar çok iyi kazandı. Ben de dahil olmak üzere çoğu kişi onun fon yönetmesini uzun zamandır bekliyorduk. O yüzden fona gelen talep nbeni şaşırtmadı.
    https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...nedi-yogun-fon

Fon müdür / yöneticileri arasında Yaşar bey diye biri yok?

5.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku

yoktur tabi fon yönetiminde olman için spk lisansların olmalı. Yaşar işin pazarlamasındadır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku

Yasar Bey araştırma ekibinde. Fon yöneticisi olmasına gerek yok.

7. Performans dışı bir durum ama beni sahsi olarak düşündürten bu fona Twitter sayfası açılmış ve resmi logo mu ne olduğunu anlamadığım bir şekilde Türk bayrağımız konulmuş oraya. Resmi olamaz çünkü bayrağımızı anca yasa ile izin verilen kurumlar logosunda kullanabilir

Daha once vatan millet sakarya diyenlerin malum çarşaf çarşaf SPK cezalarını okuduk. Etik olarak kendilerini kanıtlamadan yatırım yapmak istemiyorum.

8. Adamlar banka banka fonun nasıl alınacağını anlatmış, daha doğrusu anlatanları paylaşmış

Sayfa 322/1002 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •