Sayfa 323/345 İlkİlk ... 223273313321322323324325333 ... SonSon
Arama sonucu : 2753 madde; 2,577 - 2,584 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Bende 3.ceyrek sonrası tam olarak bunu sordum..
    Yatırımcı iliskileri de satışlarda %76 oranında hedefi yakaladigini net karda %90 hedefledikleri yeri yakaladiklarini iletti ve defaylarini da 10 gün sonra paylasacklarini belirtmişti..

Simdi ben şöyle bir hesap yaptım.Bunlar 637 milyon dolar hedef koyduklarında dolar 25/26 seviyelerindeydi.Hadi o zamanki kura göre cirosunu yaklaşık hesaplasak 16 milyar diyelim yıl sonu hedef ciroya..

%76 civarindalarsa hedefe ciro olarak 16milyarin %76 si yaklasik 12 milyar yapar.Demekki son ceyrek bir aksilik olmazsa 5-6 milyarlik bir ciro bekleniyor.Tabi bu %76 oranında kalirsa..

Bu hedeften neden uzak kaldiklarini irdelememiz sorgulamamiz lazım.Yoksa öyle her gün video atayım soyle çalışıyoruz böyle yatırım yapıyoruzla olmaz.Hersey seffaf olmalı..

Cwene ile iglili belki 5 sene sonrası için en yüksek getiri getirebliecekler sirketler arasında olduğunu düşündüğüm için tutuyorum ama kısa vade icin çok soru işaretleri var ve bu soru işaretleri bende artmaya başladı.

Simdilik devam ediyoruz bakalım sonumuz hayrola..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Yıl sonu 16 milyar TL ciro olur diyorsanız. Son çeyrek 5-6 milyar TL değil, 9,5 Milyar TL ciro yapması lazım...

Firma %76 yı hedef rakama göre söylemiş olmalı..O zaman şu an ,
    637,8 milyon USD*0,76 = 485 milyon USD ciro yapılmış olması lazım...Ortalama dolar kurunu (1 Ocak-12 Kasım) 23 lira alsam(224 günlük basit ortalamasını aldım) bu da şu an 11,1 milyar TL ciro olmalı.. Ama mümkün değil bu...Eylül sonu 6,5 milyar TL olan ciro Kasım ortası 11,1 milyar TL mi oldu

Açıkcası ben bilgiyi verenin de finansal okuryazarlığından şüpheliyim.

Benim de takıldığım bu. Hedef ciroyu tutturmalarını mümkün görmüyorum..
    Yayınlanacağını söylediğiniz raporda bunu güncellemeleri beklerim. Mesela Kontrol matik aşağı güncelledi..

Bu arada firmadan aldığınız bilgileri burada paylaştığınız için teşekkür ederim.

2. Bu arada dip not olarak yazayım.
    Citibank son 1 ayda Cwene, Alfas, Europower da ciddi alım tarafında . 3 tahtada da alımların min. %30 unu o yapmış.
    Enerjilerde genel olarak bir hareket beklentim var.
    Ytd

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Yıl sonu 16 milyar TL ciro olur diyorsanız. Son çeyrek 5-6 milyar TL değil, 9,5 Milyar TL ciro yapması lazım...

Firma %76 yı hedef rakama göre söylemiş olmalı..O zaman şu an ,
    637,8 milyon USD*0,76 = 485 milyon USD ciro yapılmış olması lazım...Ortalama dolar kurunu (1 Ocak-12 Kasım) 23 lira alsam(224 günlük basit ortalamasını aldım) bu da şu an 11,1 milyar TL ciro olmalı.. Ama mümkün değil bu...Eylül sonu 6,5 milyar TL olan ciro Kasım ortası 11,1 milyar TL mi oldu

Açıkcası ben bilgiyi verenin de finansal okuryazarlığından şüpheliyim.

Benim de takıldığım bu. Hedef ciroyu tutturmalarını mümkün görmüyorum..
    Yayınlanacağını söylediğiniz raporda bunu güncellemeleri beklerim. Mesela Kontrol matik aşağı güncelledi..

Bu arada firmadan aldığınız bilgileri burada paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Sn Emregunes,

5-6 milyarlik son ceyreklik ciroyu yukardada açıkladığım üzere şirketin belirttiği hedefin %76 açıklaması üzerine bu çıkarımi yapıyorum ve bunu da sirket hedeflerine yaklastirmak icin dolar kurunu dusukten hesaplarsak ulasmis oluyoruz.Yoksa zaten hedef %100 olarak ilerliyoruz denilseydi sizinde hesapladiginiz gibi 9.5 milyar ciro olması lazim idi.Oyle birsey olması da mümkün gözükmüyor.Tabi birde burda dolar kuru düşükten hesaplanmış hali 16 milyar ciro.Eger gerçek dolar kuru (28.50) ile hesaplarsak 18 milyar ciro yakalanmasi gerekirki o zaman son ceyrek yaklasik 11.5 milyar ciro yapmaları gerekir.Bunlar revize edilmeyi bekleyen sonuçlar olduğunu açıkça gösteriyor.

Sirkete burada bahsi geçen soru işaretli kısımlarla ilgili bir mail attım.Eger hep birlikte hareket edilirse (Sirkete bu konuda bikmadan dogru sorulari yoneltmek) sonuç almamız daha hızlı olacagini düşünüyorum.

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

4. Şirkete yazmış olduğum maili iletiyorum.Cevap gelirse sizlere de burdan paylaşırım.Sizlerden de ricam lütfen yatirimcisi olduğunuz sirketleri aramaktan mail atmaktan çekinmeyin sorun sorgulayın.Belki tüm sorulara yanıt alamayabiliriz ama ufak bir bilgi bilgi bile bize ilerisi için ışık tutabilir diye düşünüyorum Sn Paydaslar..

Şirkete yazdığım mail:

Merhabalar,

Şirketinizin halka arzından beri yatırımcısıyım..

3.ceyrek sonuçlarıyla birlikte benim gibi birçok yatırımcının kafasında oluşan bazı soru işaretleri var.Bunlarla ilgili bizleri bilgilendirebilirseniz sevinirim.Soracagim soruları*hisse.net*gibi yüksek sayıda yatirimcinin bulunduğu bir platformda oluşan ortak sorular olarak değerlendirebilirsiniz.

1-Halka arz izahnamesinde yaklasik 637 milyon dolar 2023 sene sonu ciro beklediğiniz belirtildi.

Şuana kadar TL olarak yaklaşık 6.5 milyarlik bir ciroya ulaşıldı.Bugunku kurdan (28.50) hesaplasak 637 milyon dolar sene sonu için yaklaşık 18 milyar ciro eder.

Bu hesaba göre sadece 4.ceyrek için yaklaşık 11 milyar ciro bekleniyor sonucu çıkar..*

Sadece 3.ceyrek için 2.5 milyar ciro açıklandı.Burdan son ceyrek için 11 milyar ciro yapılması çok mümkün gözükmüyor.

Sirket olarak sizden beklentimiz eğer izahnamedeki tahminlere göre bir sapma olacaksa (ki negatif yönde olacak gözüküyor) bunu yatirimcilariniza şeffaf bir şekilde nedenleriyle birlikte ve beklentilerinizi revize ederek açıklamanızı beklemekteyiz..

2-Şirketin acik döviz pozisyonu 2022/4 de 900 milyon civarında idi.2.ceyrek sonunda bu rakam yaklasik 1200 milyar TL ye yükseldi.Buraya kadar sorun yok.Sirket yatırımcı ilişkileriyle birçok kez görüşmemizde 2.ceyrekten sonra 3 ve 4 .ceyreklerde bu açık pozisyonda azalma yönünde bir eğilim olacağı birçok yatırımcıya anlatıldı fakat 3.ceyrek sonucunda görüyoruzki açık döviz pozisyonu TL olarak 1900 milyar seviyelerine yükselmiş.Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Şunu tekrar belirtmek istiyorum.Bu soruları sadece şahsım adına değil*hisse.net*te cw enerji yatırımcı topluluğu adına sizlere yöneltiyorum.

En son yayinlanan yatırımcı sunumunuzda bunlara açıklık getirileceğini dusunuyorduk ancak ordada bir bilgilendirme göremedik.

Konuyla ilgili değerli aciklamalalarinizi bekler iyi çalışmalar dilerim..

5. Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

6. https://www.dunya.com/surdurulebilir...-haberi-710693

Laboratuvarda bekleyen hidrojen üreten güneş panelinin piyasaya çıkmasını bekliyorum.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

7. Ben geçmiste şunu gördüm . Ne zaman bu yabancılar gelecek olsa borsa tepe takla gitti. Onlar senetleri düsük fiyattan alıyor , yükselince satiyor, parayı kazanip sonra basıp gidiyor.
    Sonuç olarak, Ülke insanı kendi borsasına güvenmiyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada insanlar boş konuşur, yalan konuşur. buna göre yatırım yapılmaz.biri hisseye girerse, biri çıkar .benim fikirlerim size tavsiye değildir.laf salatasıdır.

8.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Şirkete yazmış olduğum maili iletiyorum.Cevap gelirse sizlere de burdan paylaşırım.Sizlerden de ricam lütfen yatirimcisi olduğunuz sirketleri aramaktan mail atmaktan çekinmeyin sorun sorgulayın.Belki tüm sorulara yanıt alamayabiliriz ama ufak bir bilgi bilgi bile bize ilerisi için ışık tutabilir diye düşünüyorum Sn Paydaslar..

Şirkete yazdığım mail:

Merhabalar,

Şirketinizin halka arzından beri yatırımcısıyım..

3.ceyrek sonuçlarıyla birlikte benim gibi birçok yatırımcının kafasında oluşan bazı soru işaretleri var.Bunlarla ilgili bizleri bilgilendirebilirseniz sevinirim.Soracagim soruları*hisse.net*gibi yüksek sayıda yatirimcinin bulunduğu bir platformda oluşan ortak sorular olarak değerlendirebilirsiniz.

1-Halka arz izahnamesinde yaklasik 637 milyon dolar 2023 sene sonu ciro beklediğiniz belirtildi.

Şuana kadar TL olarak yaklaşık 6.5 milyarlik bir ciroya ulaşıldı.Bugunku kurdan (28.50) hesaplasak 637 milyon dolar sene sonu için yaklaşık 18 milyar ciro eder.

Bu hesaba göre sadece 4.ceyrek için yaklaşık 11 milyar ciro bekleniyor sonucu çıkar..*

Sadece 3.ceyrek için 2.5 milyar ciro açıklandı.Burdan son ceyrek için 11 milyar ciro yapılması çok mümkün gözükmüyor.

Sirket olarak sizden beklentimiz eğer izahnamedeki tahminlere göre bir sapma olacaksa (ki negatif yönde olacak gözüküyor) bunu yatirimcilariniza şeffaf bir şekilde nedenleriyle birlikte ve beklentilerinizi revize ederek açıklamanızı beklemekteyiz..

2-Şirketin acik döviz pozisyonu 2022/4 de 900 milyon civarında idi.2.ceyrek sonunda bu rakam yaklasik 1200 milyar TL ye yükseldi.Buraya kadar sorun yok.Sirket yatırımcı ilişkileriyle birçok kez görüşmemizde 2.ceyrekten sonra 3 ve 4 .ceyreklerde bu açık pozisyonda azalma yönünde bir eğilim olacağı birçok yatırımcıya anlatıldı fakat 3.ceyrek sonucunda görüyoruzki açık döviz pozisyonu TL olarak 1900 milyar seviyelerine yükselmiş.Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Şunu tekrar belirtmek istiyorum.Bu soruları sadece şahsım adına değil*hisse.net*te cw enerji yatırımcı topluluğu adına sizlere yöneltiyorum.

En son yayinlanan yatırımcı sunumunuzda bunlara açıklık getirileceğini dusunuyorduk ancak ordada bir bilgilendirme göremedik.

Konuyla ilgili değerli aciklamalalarinizi bekler iyi çalışmalar dilerim..

Cw enerji Yatirim İlişkileri biriminden yukarıdaki sorularıma gelen cevabı paylaşıyorum..

Sayın Yatırımcımız,

*
    Öncelikle şirketimize göstermiş olduğunuz ilginiz ve güveniniz için teşekkür ederiz.

*
    Kısa bir süre sonra yayınlanacak olan varsayımlara ilişkin gerçekleştirme ve değerlendirme raporunda *hedef gerçekleşmesine ilişkin tüm sorularınıza yanıt vermiş olacağız. İlgili rapor yayınlandıktan sonra detaylı inceleyip değerlendirebilirsiniz.

*
    Telefon görüşmelerinde ise döviz pozisyon açığından ziyade mevsimsellik etkisi ile cironun ağırlıklı 3. ve 4. Çeyrekte oluştuğu açıklanmaya çalışılmaktadır.* *Ancak;uygulanan iş modeli çerçevesinde avans tahsilatları ile ağırlıklı stok alımı yapılmakta ve yabancı para cinsinden ticari alacak, borç ve avanslar üzerinde döviz kurlarında yaşanan değişimlerin negatif etkileri yansıyor gibi görünse de yaşanan kur farkı stokta yaşamakta olup stokların satışa dönmesi ile hasılata olumlu şekilde yansımaktadır böylece kur dalgalanmalarının etkisi minimize edilmeye çalışılmaktadır.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

*
    Saygılarımızla

Yatırımcı İlişkileri Yönetimi

Sayfa 323/345 İlkİlk ... 223273313321322323324325333 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •