Sayfa 324/564 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424 ... SonSon
Arama sonucu : 4509 madde; 2,585 - 2,592 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

1. Bu şirketin önemli problemi yönetiminin hala şirketin tek sahibinin GENCER'ler olduğunu sanması. BAGFAS'ta neler oluyor, küçük yatırımcı bilmiyor.

Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    Rahmetli Yaşar Erdinç, 2015'de Bagfaş yorumlarında CAN tesis yatırımiyla beraber toplam 250 milyon USD yatırım yapılacağından bahsetmiş.

2018 Faaliyet raporunda eskiyen fosforik asit-dap/npk, AS ve torbalama, ilaveten sülfirik asit ünitelerinin yenileme ve/veya iyileştirme faaliyetlerine hız verilerek büyük kısmının bitirildiği yazıyor.

Bitmeyen kısmın ne olduğu ve ne kadar para harcanacağını bilmiyoruz.

Ayrıca bu yil konveyör ve elektrik türbininde de ariza ve degisim-yenileme yapıldığını duyuyoruz.

Bagfaş yönetimi de sağolsun... Bu konularda oldukça şeffaf... Fabrikada üretimin durduğunu internet forumlarından öğreniyoruz.

50 yıllık şirket... Yönetim körlüğü oluşmuş gibi...

Gencer ailesinin yönetimden ayrılıp işi yeni ve daha profesyonel bir ekibe bırakması bence daha faydalı olur.

Fabrikadaki tüm iş ve yönetim sureclerinin-kadrolarin gözden geçirilmesi yerinde olacaktır.

2. arkadaşlar herkese selamlar..arkadaşlar internetten gezinirken şu eski raporu okudum...

http://www.etb.org.tr/media/raporlar...4%B1%C5%9F.pdf

bu raporun bir yerinde bağfasın Sülfat, Kükürt, Fosfat ve Amonyak ithal
    ederek üretim faaliyetlerini gerçekleştiren şirket için maliyet tarafında
    hammadde fiyat riski mevcuttur.
    denilmiş...acaba gerçekten de tüm hammaddesini ithal mı ediyor ??

ikinci bir konuda yukarıdaki raporun bir kısmında özelikle şu paragraf dikkatimi çekti

 Doğal gaz fiyatlarının gübre üretim maliyetlerinin %70’lik
    kısmını oluşturması nedeniyle Petrol ve Doğal gaz
    fiyatlarının seyri gübre fiyatlarını doğrudan etkileyen unsurların
    başında gelmektedir. Doğal gazın azotlu ve fosfatlı gübrelerde
    ana bileşen olarak kullanılması nedeniyle, doğalgaz ve gübre
    fiyatları arasında yüksek korelasyon bulunmaktadır. 2012 yılından
    itibaren küresel ekonomilerdeki büyüme endişeleri sonrasında
    düşen enerji fiyatlarıyla birlikte gerileyen gübre fiyatlarının
    önümüzdeki süreçteki seyri açısından enerji fiyatlarının gelişimi
    büyük önem taşımaktadır. Enerji fiyatlarındaki istikrar kazanma
    çabasını göz önünde bulundurduğumuzda, gübre fiyatlarında
    oluşabilecek olası aşağı yönlü hareketlerin daha ziyade enerji dışı
    kaynaklı olmasını bekliyoruz.

bu paragrafta gübrenin maliyetinin %70 nin doğal gazdan oluştuğunu yazıyor..acaba bu doğru mu ?? bağfas doğal gaza ne kadar hasas ??

özelikle eski arkadaşların veya bilgi sahibi olan arkadaşların cevap vermesini isterim...mr &mr dostumuzun fikirleri ayrıca çok değerli olacaktır...

hepinize başarılar diliyorum dostlar ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar herkese selamlar..arkadaşlar internetten gezinirken şu eski raporu okudum...

http://www.etb.org.tr/media/raporlar...4%B1%C5%9F.pdf

bu raporun bir yerinde bağfasın Sülfat, Kükürt, Fosfat ve Amonyak ithal
    ederek üretim faaliyetlerini gerçekleştiren şirket için maliyet tarafında
    hammadde fiyat riski mevcuttur.
    denilmiş...acaba gerçekten de tüm hammaddesini ithal mı ediyor ??

ikinci bir konuda yukarıdaki raporun bir kısmında özelikle şu paragraf dikkatimi çekti

 Doğal gaz fiyatlarının gübre üretim maliyetlerinin %70’lik
    kısmını oluşturması nedeniyle Petrol ve Doğal gaz
    fiyatlarının seyri gübre fiyatlarını doğrudan etkileyen unsurların
    başında gelmektedir. Doğal gazın azotlu ve fosfatlı gübrelerde
    ana bileşen olarak kullanılması nedeniyle, doğalgaz ve gübre
    fiyatları arasında yüksek korelasyon bulunmaktadır. 2012 yılından
    itibaren küresel ekonomilerdeki büyüme endişeleri sonrasında
    düşen enerji fiyatlarıyla birlikte gerileyen gübre fiyatlarının
    önümüzdeki süreçteki seyri açısından enerji fiyatlarının gelişimi
    büyük önem taşımaktadır. Enerji fiyatlarındaki istikrar kazanma
    çabasını göz önünde bulundurduğumuzda, gübre fiyatlarında
    oluşabilecek olası aşağı yönlü hareketlerin daha ziyade enerji dışı
    kaynaklı olmasını bekliyoruz.

bu paragrafta gübrenin maliyetinin %70 nin doğal gazdan oluştuğunu yazıyor..acaba bu doğru mu ?? bağfas doğal gaza ne kadar hasas ??

özelikle eski arkadaşların veya bilgi sahibi olan arkadaşların cevap vermesini isterim...mr &mr dostumuzun fikirleri ayrıca çok değerli olacaktır...

hepinize başarılar diliyorum dostlar ??
     Alıntı Originally Posted by Trust Yazıyı Oku
    Satilan urunlerin maliyeti son ceyrekte %84. Dokuz aylik rakam %78. Son ceyrekte yuksek maliyetli urun satilmis. Diger gelir kaleminde ciddi bir iyilesme olmus. Dokuz aylikta diger gelir 32 milyon, gider ise 48 milyon. Son ceyrekte bu gelir 19 milyon, gider ise sadece 3.8 milyon. Buradan iyi bir + yazmis son ceyrekte. Bu rakamlara gore ilk iki ceyrekte bu kalemde gelir 13 milyon, gider ise yaklasik 44 milyon olmus.
    Keko kardes kolay gelsin. Eski bile olsa guzel rapor. Iyi yapmissin buraya koyarak. Biraz once goz attim rapora.
    Bilanco aciklandiktan sonra ben uretilen mallarin maliyetlerinin yuksek oldugunu vurgulamistim rakamlara bakarak. Bu risk iceriyor. Kar marji dusuk olursa surumden kazanmak icin cok miktar satmak gerekir. 660 bin ton kapasitenin en az 450 bin tonunu ihrac etmesi lazim. O zaman kur farki gideri cok etkilemez bilancolari, cunku doviz borcun var ama doviz kazaniyorsun. Senin de daha once soyledigin gibi 2-3 sene sonra bu isler oturur bence de.
    Eskiden Tayland'a makul fiyatlara ucak bileti bulmak sorun olmazdi. Simdi bilet fiyatina yakit icin ekstra bedel eklemisler. Petrol fiyatlarinda bir artis bekliyor olabilirler. Raporda petrol fiyatlarinin gubre maliyetleri ile ciddi bir bag oldugu da vurgulanmis.

4. daha önce topikte bazı arkadaşlar gübrenin ton fiyatının 450 dolardan 150 dolara düştüğünü söylemişlerdi..galiba petrol fiyatları ile doğrudan alakası var görünüyor...nasıl petrol ?? aslında doğalgaz ile doğrudan bağlantılıdır..doğalgaz fiyatları da (şahsen ben de yeni öğrendim) petrole endeksli..

bu güne kadar bu topikte hiç okumadım ama bu gün yaptığım araştırmalarda ilginç bilgilere ulaştım..mesela gübrenin hammaddesinin doğalgaz olduğunu öğrendim...doğalgaz maliyeti de gübrenin tüm maliyeti içinde %70-80 aralığında olduğunu öğrendim...

yani doğalgaz çeşitli işlemlerden geçirilerek gübrenin çeşitlerine dönüştürülüyor..tabi sadece doğalgaz değil buna çeşitli doğal mineraller de katılarak yapılıyor..o yüzden de doğalgaz fiyatları gübrede çok önemli...

bu gün bu konular ile ilgili şirkete bir meail attım..cevabını bekliyorum..gelince burada paylaşmak isterim..

ben hepimize başarılar diliyorum dostlar..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. bir de bağfasta 2016 yılından itibaren borçlar ödenmeye başlıyor..bu borçlar 2026 yılında bitecek..yılda iki taksit şeklinde ve 20 eşit taksitte borçlar ödeniyor..şu ana kadar 3 yılın borcu bitmiş geriye 7 yıl kalmış...2-3 yıl sonra borcun karın üzerindeki baskısı iyicene azalacak..o vakit göze daha da hoş gelecek karlar yapacak..

dövizin ve faizin düştüğü bu ortamlarda bağfas iyi duracak..yalnız bu yılın dördüncü çeyreğinde üçüncü çeyrekte gördüğümüz 60 milyon kar ne yazık ki daha da aşağı inecek...ama daha sonra ise 2020 yılının ilk çeyrek bilançosu satın alınmaya başlanacak ki yılın ilk çeyrekleri her zaman en güçlü olduğu çeyreklerdir..

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    daha önce topikte bazı arkadaşlar gübrenin ton fiyatının 450 dolardan 150 dolara düştüğünü söylemişlerdi..galiba petrol fiyatları ile doğrudan alakası var görünüyor...nasıl petrol ?? aslında doğalgaz ile doğrudan bağlantılıdır..doğalgaz fiyatları da (şahsen ben de yeni öğrendim) petrole endeksli..

bu güne kadar bu topikte hiç okumadım ama bu gün yaptığım araştırmalarda ilginç bilgilere ulaştım..mesela gübrenin hammaddesinin doğalgaz olduğunu öğrendim...doğalgaz maliyeti de gübrenin tüm maliyeti içinde %70-80 aralığında olduğunu öğrendim...

yani doğalgaz çeşitli işlemlerden geçirilerek gübrenin çeşitlerine dönüştürülüyor..tabi sadece doğalgaz değil buna çeşitli doğal mineraller de katılarak yapılıyor..o yüzden de doğalgaz fiyatları gübrede çok önemli...

bu gün bu konular ile ilgili şirkete bir meail attım..cevabını bekliyorum..gelince burada paylaşmak isterim..

ben hepimize başarılar diliyorum dostlar..
    Senin icin biraz arastirdim.
    "Natural gas is used in the process as the source of hydrogen to combine with nitrogen to make the ammonia that is the foundation of the nitrogen fertilizer."
    Nitrojen gubresinin temeli, altyapisi amonyaktir diyor. Ayrica, dogal gaz amonyak yapmak icin nitrojenle birlestirmede hidrojen kaynagi olarak kullanilir diyor.
    Yazinin devaminda iki buyuk firmanin birlestigi ve kaya gazini kullanacagini belirtmis. Amac ise Cin'in ihrac ederken fiyatla oynayabilmesini engellemekmis. Daha ucuza imal edeceklermis.

7. bende şirkete email yolladım ..bakalım cevabı gelirse paylaşırım...doğal gaz fiyatlarının gübre fiyatlarına etkisini öğrenmek istiyorum..

8. #BAGFS Hissesi , nasıl bir hisseye yatırım yapmalı veya bir hisseye ne zaman yatırım yapmalı sorunun cevabı olabilecek niteliklere sahip iyi bir örnek.

https://www.youtube.com/watch?v=6a2fqjoqo9A
    Hisselerin Temel Analiz videolarının yayınlandığı youtube kanalımı izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/channel/UCeE...UP3xw/featured

Sayfa 324/564 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •