Sayfa 325/864 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon
Arama sonucu : 6905 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: KLMSN - Klimasan Klima

Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Bir ara Panda Ayhan ile Big trader kapışmıştı twetter da. O zaman panda Ayhan Big traderin Enver Çevik olduğunu ima eden bir yazı yazmıştı.
    Bence doğru olma ihtimali yüksek...

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Neden böyle düşünüyorsunuz ?

2.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Neden böyle düşünüyorsunuz ?
    Adamın işi gücü operasyon hisseleriyle. Hiç endeks kağıtlarını yorumlarken gormedim.
    Bir de al Panda Ayhanı vur Enver Çevik e. Yani birbirlerini iyi tanirlar bence. Panda birşey biliyor ki söylüyor.
    SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Mantıklı , hep ağır operasyon yiyen şaibeli ve çoğunluğuda enverin adının geçtiği hisseler

4.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    son çeyrekte 273 milyon tl civarı bir ciro bekliyorum..bu cironun ne kadarı hammadde gideri olabilir ve bu hammaddenin de %35 i ne kadar ediyor ?? işte bunun cevabını bulursak çözüme çok yaklaşırız...
    ---------------------
    bir de şirketin 132 milyonluk stoğu da var...dövizin çıkması ile stok da aynı oranda değerlenecektir...

Sn.keko..

Şirketin son çeyrek ciro tahmininizi çok yüksek tutmuşsunuz diye düşünüyorum. Evet stok var ama onu bu dönemde satabilmek önemli. Malum soğuk iklimdeyiz. Bana göre son dönem cirosu 160/170.miy.tl.civarında olabilir.
    Tabii benimki sadece tahmın. Asıl rakamları açıklanınca görebilecegiz./ytd..
    benim son çeyrek ciro tahminim 273 milyondur..bunun gerekçelerini daha önce yazmıştım ..tekrarlayayım..

2019 yılı yurtiçi cirosu......4.çey .........3.çey........2.çeyrek........1.çeyrek
    ........................................???....... ...45 mil.........127 mil.......159 milyon

2018 yılı yurtiçi cirosu.......136 mil........48 mil.........128 mil........114 milyon

yukarıda son iki yılın yurtiçi ciroları birinci çeyrek farklıdır fakat ikinci çeyrekler 127 ve 128 milyon ile neredeyse aynıdırlar..yine üçüncü çeyrekler de 45 ve 48 milyon ile neredeyse aynıdırlar...o halde bu kadarlık benzerlik var ise 2019 yılın son çeyreği de tıpkı 2018 yılının son çeyreği gibi 136 milyon ciro oluşabilir mi ?? bence krizin de hafiflediği bu ortamda bu mümkündür...

o halde yurtiçi son çeyrek ciroyu 136 milyon olarak bir kenara alabiliriz..

şimdi sıra geldi yurtdışı ciroya..

2019 yılı yurtdışı ciro.....4.çey........3.çey.....2.çey.....1.çeyrek
    ...................................????.........11 9 mil....206 mil....121 milyon

2018 yılı yurtdışı ciro.....4.çey.........3.çey......2.çey......1.çey rek
    ..................................70 mil.........60 mil.....92 mil......68 milyon

2018 yılına baktığımızda üçüncü çeyrek ihracat rakamlarının da tıpkı yurtiçinde olduğu gibi en zayıf çeyrek olmuş...en iyi çeyrek tıpkı yurtiçi satışları gibi ikinci çeyrek olmuş...ikinci çeyrekten sonra ise en iyi çeyrek ihracatta dördüncü çeyrek olmuş..ilk çeyrekten bile daha iyi bir ciro yakalanmış..

o halde bu istatistiği 2019 yılına uyguladığımızda son çeyreğin ikinci çeyrek cirosu olan 206 milyondan düşük ama diğer çeyreklerdeki 121 ve 119 milyonluk cirolardan ise daha iyi olmasını bekleyebiliriz...

2018 yılında son çeyrek üçüncü çeyreğin %15 kadar daha iyisi gerçekleşmiş...o halde 2019 yılı üçüncü çeyrekteki 119 milyonun %15 i 18 milyon tl ediyor ve bunu da 119 milyona eklediğimizde 137 milyon tl olarak buluyoruz ciroyu

hesapladığımız cirolar şu şekilde netleşti....yurtiçi ciro 136 milyon tl + 137 milyon yurtdışı ciro = 273 milyon tl toplam ciro...

benim bulduğum rakam budur...bakalım nasıl bir ciro gerçekleşecek ???
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. yılın son çeyreği genelikle soğuktur , hemen aklımıza nasıl oluyor da son çeyrekte derindondurucu satışları olabiliyor diye bir soru gelebilir...arkadaşlar şirketler buzdolabı ve derin dondurucu ihtiyaçlarını sezon açılmadan önce temin ederler...sezon başlamadan diğer rakip firmalardan önce harekete geçerek en işlek satış noktalarını ele geçirmek isterler...cocakola ,pepsi ,algida, ülker ...v.b şirketlerin çalışma prensipleri budur..bizzat market işletmeciliği yapan biri olarak bu işleri az çok biliyorum....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. tabi ben ciroyu hesaplarken 2018 yılının istatistik verilerine dayanarak bir inceleme yaptım...2018 yılında yurtiçi satışları çok ilginç bir şekilde son çeyrekte 136 milyon tl olmuş...yılın en iyi olduğu ikinci çeyrekte dahi bu rakam 128 milyon tl imiş...acaba neden o kadar büyük bir sıçrama yapmış son çeyrekte.?? ne gibi bir anormallik olmuş ??.....ve bu sıçrayışın istatistiki olarak bir devamlılığı olabilir mi ?? ben de bunu çok merak ediyorum...

7. Dün %1 gibi çok sert yükseldi artık düzeltme vakti geldi galiba 😂

8. Bir öngörü....Borsa %5 düştüğü birgün bu % 15 çıkacak..Olabilirmi?

Sayfa 325/864 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •