yörük dayu
islamı inceliyorum, karşıt görüşleri görüp değerlendirme yapmak istiyorum... demiştinya
o zaman ben şöyle dalayaım mevzuya
islamın şartlarını yerine getirmiyorum, küçüklüğümde gençliğimde kuran falan okuyup çok şeylerde öğrenmedim
ama Allah'a, islamiyete çok büyük bir imanla inanıyorum.
(bunda biraz çok zeki olmamın

da etkisi var diyorum... organlarımızı, dünyadaki nimetleri başka şeyleri saymıyorum, sadece şu bile Allah'ın varlığının % 1000 kanıtıdır.
hepimizin ilkokulunda dünya küresi vardı deel mi ? onun altı vardı bildiniz mi ?

alt taraftaki sular neden dökülmüyoru ? Allah dökmüyoru... başka bir mantıklı açıklaması yok benim için )
hükmen ve ilme... kelimesi vardır kur'an'da... hikmet ve ilim verdik
meryem suresinde Hz. isa için
enbiya sureisnde süleyman ve davut için
21/ENBİYÂ-79: Fe fehhemnâhâ suleymân(suleymâne), ve kullen âteynâ
hukmen ve ılmen ve sehharnâ mea dâvudel cibâle yusebbihne vet tayr(tayre), ve kunnâ fâılîn(fâılîne).
Böylece onu (bu hükmü), Süleyman (a.s)'a anlattık. Ve hepsine
hikmet ve ilim verdik. Dâvud (a.s)'la beraber tesbih eden (etsinler diye) dağları ve kuşları musahhar (emrine amade) kıldık. Ve (bunları) yapan, Biziz.
yani Allah... peygamberlerde bir insandı, o insanlara vermiş ise bizede veriyordur. şahsen ben şükürler olsun ki bana verdiğine inanıyorum
kimine 3 yaşında, kimine 5... kimine 25 kimine 50... zaman onun takdiri ama rahmeti her zaman var ve daim.
33/AHZÂB-43: Huvellezî yusallî aleykum ve melâiketuhu li yuhricekum minez zulumâti ilen nûr, ve kâne bil mu’minîne rahîmâ(rahîmen).
Sizi (nefsinizin kalbini),
karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için,
üzerinize salâvât (vasıtasıyla nur) gönderen, O ve O'nun melekleridir ki
O, mü'minlere Rahîm(dir). (Rahîm esmasıyla tecelli eden).
Yer İmleri