Sayfa 325/1003 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. TKF bugun 113.505.013 pay gozukuyor tefasta. Bakalim yarın kaç olacak.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Mevzuat aktif yönetilen hsyf lerde 3.65 e kadar izin veriyor. Fon yönetim ücretinin %35i zaten fon dağıtım kuruluşuna gidiyor. Örneğin bende Qinvest'in Elz var. Ziraat üzerinden alıyorum. Yıllık %3 yönetim giderinin %35 ı yani %1.05 ziraate gidiyor, %1.95 qinvest e gidiyor. Bankalar bu konuda baya avantajlı ve kârlılalar.

Ayrıca fon yönetim giderleri bazı fonların düşük gibi olsada, aracılık komisyonu, saklama ücreti ve diğer giderler adı altında mevzuat izin verdiği noktaya kadar kullanabiliyorlar.

Hatta bazı fonlar mevzuat sınırını aşabiliyor ara sıra, fon kurucusu kendisi aşan kısım kadar, bir dahaki dönem fona ödeme yapıyor.

Kapta fonların sayfalarında "Fon Toplam Gider Oranı ve Fon Toplam Giderinin Dağılımı" 3 ayda bir açıklanıyor. Ayrıca 6 ayda bir performans sunum raporlarında da ayrıntıları veriliyor.

Benim gözüme çarpan, hisse yoğun fonlarda, benim çalıştığım bankamdan hisse işlemlerinde aldığım komisyon oranından yüksek komisyon oranı olan fonlar var, bu biraz garip. O kadar işlem hacmi ile daha düşük komisyon alabilirler diye düşünüyorum.
    Haydar beyin twitterda bununla ilgili yakiniyordu. Marmara Capital araci kurum degil fon saklamiyor. O yuzden bankalara ve aracilara kurumlara gore dezavantajli bir durumda. Bu kadar basarili fon diger acayip banka fonlarindan daha az kazandiriyor yoneticisine.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

3.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Haydar beyin twitterda bununla ilgili yakiniyordu. Marmara Capital araci kurum degil fon saklamiyor. O yuzden bankalara ve aracilara kurumlara gore dezavantajli bir durumda. Bu kadar basarili fon diger acayip banka fonlarindan daha az kazandiriyor yoneticisine.
    Aynen. Bazı bankalar kendi bankalarinda saklama yapıp, fon yönetim giderinin tamamı da kendine kalıyor. Bence dediğiniz böyle başarılı fonlar, mevzuat izin verdiği noktaya kadar yönetim ücreti alabilir.

Tabi bankalar tarafindan bakarsakta, başka kurumun fonlarını mağazalarında bulunduruyorlar, saklıyorlar vs. Mac gibi fonlar içinde ulaşılabilirlik, alınabilirlik artıyor. Bu işin de bir maliyeti var.

Kaç tane fon, bu %35 azaltılsın, bizde bu azaltma oranına göre fon yönetim giderini düşürelim de küçük yatırımcıya faydası olsun diyebilir, buda muamma, fazla ütopik geliyor bana.

Bu arada Elz saklayıcı kuruluşu da, iş bankasıymış.

4. Exel tablosuna ihtiyaç var elinde kopyası olan var mı ben kaydetmedim

5. eib -0.11 %
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eib -0.11 %
    Hocam bunların getirisini nereden bakılıyor akşam.mesela suc fonunu da görebilir miyiz .bir de hocam bu suc sua Şub fonlarının dediniz ya değişecek filan diye hisse oranlarını mi dusurecekler acaba.getirilerinde azalma olurmu yorumunuz nedir .

7.  Alıntı Originally Posted by zaftra Yazıyı Oku
    Hocam bunların getirisini nereden bakılıyor akşam.mesela suc fonunu da görebilir miyiz .bir de hocam bu suc sua Şub fonlarının dediniz ya değişecek filan diye hisse oranlarını mi dusurecekler acaba.getirilerinde azalma olurmu yorumunuz nedir .
    eib ziraat hesabımda akşam 8 gibi açıklanıyor genelde . suc falan diğerleirnin bir kısmı da gece 12'de mkk'da açıklanıyor.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8. MAC sırf bu yönetim ücretinin %35'ini aracılara vermemek için ve kendi saklama hesabına para yatırılmasını özendirmek için şöyle bir çağrıda bulunmuş.
    https://twitter.com/Haydaracunn/stat...458816000?s=20

Sayfa 325/1003 İlkİlk ... 225275315323324325326327335375425825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •