Sayfa 326/470 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426 ... SonSon
Arama sonucu : 3758 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: EGPRO - Ege Profil

1. Bildiğim kadarıyla, borsadan çıkma kararı aldıkları tarihten geriye dönük ya 30 gün içerisinde, ya 3 ay içerisinde ya da 6 ay içerisinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması alınıyor. Bu üç ortalamadan hangisi daha yüksek ise o fiyattan geri alım çağrısı yapıyorlar. Bazen istisnai durumlar oluyor. Şirketin değeri çok yüksek olduğu halde bu ortalama fiyat düşük çıkarsa bu rakam revize edilerek yükselebiliyor. Dediğim gibi ben bu şekilde biliyorum. Ancak bu saçma sapan hareketler beni bu şekilde düşündürdü.
    Yoksa şirketin borsadan çıkma isteği ile ilgili ne bir bilgim var ne de duyumum.

2. Son üç haftadaki saçma sapan hareketler üzerine sadece bir tahmin. Başka fikirleri ya da tahminleri ya da duyumları olan arkadaşlar da varsa lütfen yazsın. Sonuçta forum sayfasındayız.

3. Aklıma gelen bir diğer ihtimal :

Tahta sahibi düzenli bir şekilde kağıdı yukarılara taşırken, olaya salça olan günlükçüler, açıkçılar ve kredili işlem yapanlar kağıt yapıcıyı rahatsız etti. Bunun üzerine de spekciğimiz, SPK nın ilgisini çekecek şekilde, bu vatandaşların da eline vermek amacıyla kağıdı iki günde tepe taklak yapıp açığa satış ve kredili işlem yasağı getirtti. Şu anda parazitleri devre dışı bıraktı ve oyunu yeniden kurmaya hazırlanıyor. YTD.

4.  Alıntı Originally Posted by birkelime Yazıyı Oku
    Aklıma gelen bir diğer ihtimal :

Tahta sahibi düzenli bir şekilde kağıdı yukarılara taşırken, olaya salça olan günlükçüler, açıkçılar ve kredili işlem yapanlar kağıt yapıcıyı rahatsız etti. Bunun üzerine de spekciğimiz, SPK nın ilgisini çekecek şekilde, bu vatandaşların da eline vermek amacıyla kağıdı iki günde tepe taklak yapıp açığa satış ve kredili işlem yasağı getirtti. Şu anda parazitleri devre dışı bıraktı ve oyunu yeniden kurmaya hazırlanıyor. YTD.
    Bende bu şekilde düşünüyorum.

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. atlar tepişirken arada eşşekler ölür saygılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
     Alıntı Originally Posted by birkelime Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla, borsadan çıkma kararı aldıkları tarihten geriye dönük ya 30 gün içerisinde, ya 3 ay içerisinde ya da 6 ay içerisinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması alınıyor. Bu üç ortalamadan hangisi daha yüksek ise o fiyattan geri alım çağrısı yapıyorlar. Bazen istisnai durumlar oluyor. Şirketin değeri çok yüksek olduğu halde bu ortalama fiyat düşük çıkarsa bu rakam revize edilerek yükselebiliyor. Dediğim gibi ben bu şekilde biliyorum. Ancak bu saçma sapan hareketler beni bu şekilde düşündürdü. Yoksa şirketin borsadan çıkma isteği ile ilgili ne bir bilgim var ne de duyumum.
    Borsadan çıkabilmenın şartları......

-- Öncelikle son yönetmeliğe göre borsadan çıkmak isteyen şirket sahibinin hisselerinin toplamının %.98.inin
    bir lot daha fazla hisseye sahip olması gerekir.
    --Sonrasında eger bu orana sahipse ilgili şirketın genel kurulunda bu yönde karar alınır ve SPK.ya borsadan çıkabilmek için
    başvurulur.
    --SPK.müracaatı eger kabul ederse bunu haftalık bültenınde yayınlar. Ayrıca şirketin Aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık
    3 ve 5 yıllık ortalamalarının hesaplanmasını ister. Bunun haricinde piyasadakı yetkılı degerlendirme kuruluşlarından
    iki tane degerleme raporuyla şirketın beher hissesinın degerının buldurulmasını ister.
    Yapılan bu hesaplamalardan en yuksek olanı hangisiyse şirketin borsadan çıkma degeri o olur.
    --Tekrar SPK.dan müsaade alınır.
    --Alınan bu son müsaadeden sonra bir aracı kurum belirlenir ve 15.iş günü süresince hisseler aynı fiattan toplanır.
    --15.gün sonunda hissesini satmayanların hisselerının degeri hesaplarına yatırılır ve o hisselerın numaralarının piyasada kullanımı yasaklanır ve borsadan çıkış olur.

Borsadan bir hisse senedinin çıkabilmesının proseduru budur./ Bilgilerınıze..YTD..

7.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Borsadan çıkabilmenın şartları......

-- Öncelikle son yönetmeliğe göre borsadan çıkmak isteyen şirket sahibinin hisselerinin toplamının %.98.inin
    bir lot daha fazla hisseye sahip olması gerekir.
    --Sonrasında eger bu orana sahipse ilgili şirketın genel kurulunda bu yönde karar alınır ve SPK.ya borsadan çıkabilmek için
    başvurulur.
    --SPK.müracaatı eger kabul ederse bunu haftalık bültenınde yayınlar. Ayrıca şirketin Aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık
    3 ve 5 yıllık ortalamalarının hesaplanmasını ister. Bunun haricinde piyasadakı yetkılı degerlendirme kuruluşlarından
    iki tane degerleme raporuyla şirketın beher hissesinın degerının buldurulmasını ister.
    Yapılan bu hesaplamalardan en yuksek olanı hangisiyse şirketin borsadan çıkma degeri o olur.
    --Tekrar SPK.dan müsaade alınır.
    --Alınan bu son müsaadeden sonra bir aracı kurum belirlenir ve 15.iş günü süresince hisseler aynı fiattan toplanır.
    --15.gün sonunda hissesini satmayanların hisselerının degeri hesaplarına yatırılır ve o hisselerın numaralarının piyasada kullanımı yasaklanır ve borsadan çıkış olur.

Borsadan bir hisse senedinin çıkabilmesının proseduru budur./ Bilgilerınıze..YTD..
    City nin topladığı mallardan sonra %kaç hisseye sahip olduklarını Genel Kurulda göreceğiz. Gerisi zaten bilinen prosedür. Benim şüphem de bu yüzdeye ulaştıkları yönünde. Neticede son yaptıkları hareketleri açıklayan bir kaç ihtimalden bir tanesi bu. Genel Kurulda göreceğiz 7 Mayıs'ta.

Kotton çıkma çıkma oranı %95 den % 98 çıktı tekrar değişmediyse piyasadan çok mal toplamalı %2,1 gibi 1 milyon 700 bin yapıyor hata küsürst da var. Fiyat buralarda hayatta kalmaz. Hayırlısı neyse o olsun bi ilk çeyrek i görelim bakalım.

Sayfa 326/470 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •