Sayfa 326/565 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426 ... SonSon
Arama sonucu : 4517 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

1. Halden kilosu 4 liradan aldığın domatesi pazarda 5 liraya satarsan 1 lira kazanırsın... yani 4 liranı 5 lira yaptın karın % 25 tir...
    Ben 5 liradan 1 lira kazandım bu durumda cebimdeki 5 liranın % 20 si kardır da diyebilirsin...
    Ama doğrusu 1 inci durumdur....

2. **KİŞİSEL GÖRÜŞÜM**

GÜBRE SATIŞ FİYATI USD + HAMMADDE FİYATI USD + FABRİKA MALİYETİ EUR cinsinden olduğu için fiyatlamanın temelini USD olarak kabul ediyorum.

ESKİ FABRİKA EDERİ = 45MILYON adet hisse *5 USD ( 12 TL/ 2.4 kur ile yani 5 sene önce kasım ayı ortalama fiyatı) = 225 MILYON USD
    YENİ FABRİKA EDERİ= 130 MİLYON USD
    TOPLAM FABRİKA EDERİ=355 MİLYON USD
    NET BORÇ - 90 MİYON USD

BENCE ŞİRKET EDERİ= 265 MİYON USD
    HİSSE BAŞINA USD EDERİ = 265/45 = 5.88 USD * 5,7 = 33,5 TL

ESKI DÖNEMLERE GÖRE MEVCUTTA BIST ISKONTO ORANI YAKLASIK 30% = 23,5 TL

Yukarıdaki analiz tamamen bakkal hesabıdır.
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Zaten böyle olacağını bilsem burada işim olmazdı.

Alıntı Originally Posted by Sabırlı Borsacı Yazıyı Oku
    12.83 kapattı.
    05 Kasım 2019 Salı günü.

Citibank 2 milyon lotu geçmişti.
    Bugün 1 milyon 700 bin lota düştü.

300 bin lotu 13.00 liranın üstünden boşalttı.

Adamlar işi biliyor. İyi para kazandılar.

Bagfaş, benim tahminime göre bu seviyelerde 3-4 ay gezecek gibi duruyor.

2019/12 aylık bilançosu da iyi gelecektir. 12 aylık bilanço Şubat sonu gibi gelecektir. O günlerde bagfaş ta yine bir hareketlenme olacaktır.

2020/3 aylık bilançosu ise Nisan sonu Mayıs başı gibi geleceği için yine o günlerde Bagfaşı kimse tutamaz. Bu yazdıklarımı burda yorum yapan herkes de biliyor zaten!!!

Mesele Bagfaş ın kaçları göreceği???
    Yani zirvesi neresi olacak?

Daha önceki zirvesi 16.49 lar.
    2020 de sizce kaçları görebilir?
    60.00 liraları göreceğini söyleyen de var!!
    30.00 liralar zaten zor değil!!
    15.00-20.00 arasını istese 2 günde görebilir.

Sizin beklentiniz nedir??

Cevap yazarsanız sevinirim.

Bol kazançlar.
    Son düzenleme : kucukortak; 06-11-2019 saat: 19:50.

3. Küçükortak
    Teşekkurler
    22-23 ler olması daha makul bi tahmin.

Bekleyip görelim.

Benim 2020 endeks tahminim 130.000 ler. O günlerde bagfaş ta 22-23 leri çok rahat görecektir.

Selamlar.

4. https://www.tarimorman.gov.tr/TAGEM/...02018-2022.pdf

2017 yılına kadar güncel olan güzel bir rapor var...oldukça uzun bir rapor..ama bence elinde bağfas olup da bu hisseyi orta uzun tutmayı düşünecek herkesin okumasında fayda var...

bu rapordan bir kesiti burada paylaşmak istiyorum...paylaşacak daha çok şey var..şu an için bunu paylaşmak istiyorum..(sayfa 46)

3.1. Dışa Bağımlılık
    Gübre sektörünün en büyük sorunu ülkemizin gübre hammaddelerine sahip olmamasıdır. Gübre üretiminde
    %80’lik oranla temel girdi durumunda olan doğalgaz ve fosfat kayası gibi hammaddelerin temini sadece yurtdışı
    piyasalardan sağlanabilmektedir. Dolayısıyla bu durum, gübre sektörünü büyük ölçüde dışa bağımlı kılmakta ve
    özellikle de doğalgaz fiyatlarına oldukça duyarlı hale getirmektedir. Doğalgaz daha çok Rusya’dan temin edilirken,
    fosforlu gübre üretiminde kullanılan fosfat kayası ise dünyada daha çok Kuzey Afrika coğrafyasında bulunmaktadır.
    Ayrıca, üretici firmalar açısından hammadde garantisinin sağlanması da önem arz etmektedir. Ayrıca ihtiyacın ithalat yoluyla daha ucuza tedarik edilmesi ülke içinde üretim yapan üreticilerin ürettikleri gübreyi satamamalarına
    neden olmaktadır. Sektördeki bu bağımlı yapı ve dünya pazarlarının diğer ülkeler tarafından paylaşılması ve hammadde sahibi ülkelerin gübre üretimini artık kendileri yapmaları gibi nedenler rekabeti güçleştirmektedir. Dünya
    piyasalarında az sayıda ülkenin söz sahibi olduğu oligopol bir yapı söz konusudur. Bu durum, gübrenin önemli bir
    girdi olması gerçeği dikkate alındığında tarımsal üretimde üretimin sürdürülebilirliği açısından önemli bir soruna
    işaret etmektedir. Yoğun olarak ithalatın gerçekleştirildiği sektörde, granüler yapısı bozuk olan düşük fiyatlı gübrelerin ülkemiz piyasasına girişleri de hem haksız rekabet hem de ürün kalitesi açısından öne çıkan başka bir sorundur

...................... Ayrıca artan petrol fiyatları ile enerji ihtiyacı da gübre fiyatlarını olumsuz etkilemektedir. Bu
    sebeplerden dolayı da kimyevi gübre sektörü olumsuz etkilenmekte, sağlıklı bir arz, talep ve fiyat istikrarı oluşması
    zorlaşmaktadır
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. Vay canina 13.37 den 35.000 tek kalemde satis

6. 13.32 den 21600 alis???
    Ne duydu bunlar?

7. 01 Şubat 2015, 20:17Genel
    Türk sanayisinin köklü şirketlerinden BAGFAŞ, Bandırma’da hizmete girecek yeni fabrikalarında ilk kez granül Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) ve granül stabilize Amonyum Nitrat (AN) gübresi üretip, cari açığın kapatılmasına önemli bir destek verecek. 2015 yı

Türk sanayisinin köklü şirketlerinden BAGFAŞ, Bandırma’da hizmete girecek yeni fabrikalarında ilk kez granül Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) ve granül stabilize Amonyum Nitrat (AN) gübresi üretip, cari açığın kapatılmasına önemli bir destek verecek. 2015 yılında hizmete girmesi planlanan CAN-AN fabrikaları için toplam 250 milyon dolarlık yatırım yapılıyor. BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Y. Kemal Gençer, yeni fabrikaları 2015’in mayıs ayında hizmete açmayı hedeflerini belirtiyor. Bandırma’da 450 bin metrekarelik arazisi üstündeki beş fabrikasında kimyevi gübre üreten Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ), bir ilke daha imza atarak, yine bir ilke imza atarak, Türkiye’de ilk kez granül Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) ve granül stabilize Amonyum Nitrat (AN) gübresi üretecek iki yeni fabrikayı hizmete hazırlıyor. BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Y. Kemal Gençer, yeni fabrikaları 2015’in mayıs ayında hizmete açmayı hedeflerini belirterek şu bilgileri verdi: “Tarım için hayati öneme sahip kimyevi gübre üretimi, yüzde 55-60 hammadde ile beraber yüzde 80 gibi son derece yüksek oranda ithalata bağlı olarak gerçekleştiriliyor. Kimyevi gübreye yılda ortalama 1.5 milyar dolar döviz ödüyoruz. Önümüzdeki yıl devreye girip ilk kez granül Kalsiyum Amonyum Nitrat (CAN) ve granül stabilize Amonyum Nitrat (AN) gübresi üretecek iki yeni fabrikamız cari açığın kapanmasına katkı sunacağımıza inanıyoruz.”

8. 450 000 m2 lık araziSi, ihracatçı bir firma,

Sayfa 326/565 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •