Sayfa 326/985 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: Viop - XVII

1.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Evde rakı kalmamıştır.
    Kolonyadaki alkolde safsizliklar dedigimiz farkli maddeler de olabiliyor. İcecek olmadığı olmadığı için kullanilan alkol kaliteli olmak zorunda değil. Fakat ne yazıkki bazi kolonyalarda daha ucuz olduğu için bazen metil alkol kullanan da oluyor. Metil alkol çok zehirlidir. Bu kolonyalarda içilmesi durumunda az miktarda körlüğe, cok miktarda içilirse olume neden olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by sartorius Yazıyı Oku
    gayet iyi oranlar,kredi notu iyi olan alacak demekki
    5.8 oran diyenler vardı burada onlar göre bayağı kötü duruyor

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    zorunlu olmayan vitamin ve destek ürünlerine de ÖTV gelebilir. Bunların bazılarında sağlık bakanlığı bazılarında tarım bakanlığı yazısı var sanki.
    hayır abi,"ilaç değildir" ibaresi taşıyan vitamin ve destek ürünlerinin tamamı Tarım bakanlığınca denetleniyor.
    Sağlık bakanlığı ile ilgili hiç bir yazı olamaz üzerinde.
    o iş te uçtu gitti korona yüzünden.. ))
    herkes bu vitaminlere sardı bir anda.. bana denk geldi sadece..
    korona işi patlamadan 1 ay önce beta glukan takviyesine başlamıştım, işe yaradı gibime geliyor ama korunmaya devam tabi ki..

4. Arkadaşlar TA dan bir sorum olacak:

TA de sık kulladığımız MACD ve MACD.Div-AS arasındaki fark nedir..

Biz klasik TA de hep MACD kullanırken Div:AS hangi amaçla kullanılıyor vede asıl güvenilir olan MACD değil mi?

MACD.Div-AS kullanan biri varsa yorum yazabilir mi ?

Teşekkürler..

5.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Benim alkol alışkanlığım yok. Migros'da şişeler vs insanı cezbediyor geçen baktım hakikaten pahalı. Üniversitede ucuz diye Buzbağ şarap içilirdi o da pahalı. Alkol keyif içilir ise anlamlı olur diye düşünüyorum. Kolonya damıtma işi Coca Cola yerine Le'cola içmek gibi olur

Bana renk ve koku olarak ispirto ilginç geliyor, o da bir alternatif olabilir zor durumda ama bilgim yok tamamen bir his.

Bir süre sigara ve alkol kullananlara yüklenilecek bence, zorunlu olmayan vitamin ve destek ürünlerine de ÖTV gelebilir. Bunların bazılarında sağlık bakanlığı bazılarında tarım bakanlığı yazısı var sanki.
    Etil alkol eskiden seker fabrikalarında uretilirdi. Seker fabrikalarinin durumu malum, suan kullanilan etil alkol ithal geliyor asiri derecede disariya bagimliyiz.
    Etil alkolun kullanim alani cok fazla, kullailan dezenfektanlarin temelinde yine etil alkol var. Alkol icilmek icin evde de uretilebilir. Cok ucuza mal olur. Fakat orada tek sikinti fermantasyon islemi esnasinda az muktarda metil alkolunde olusmasi ve distilasyon esnasinda ayrilmasi onemli. Evde uretilen raki maliyeti cok dusuk olur 1 litre raki maliyeti 30 tl gibi diye dusunun.
    Zamaninda bir calisanim, hergun alkol aldigini ve evde yaptigini soyledi. Kaliteyi artirmak icin destek istemisti. Uzum, incir, elma, muz gibi meyveleri de ekleyip raki yaptirmistim. Harika bir icki olmustu. Vergiler artarsa hetkes evde yapmaya baslar.
    Birde sahte icki olayi var, o da sahtekarlar sanayi tipi etil alkolu alip, seyreltip sonra siseleyip satiyorlar. Endustriyel etil alkolde dedigimiz zararli safsizliklar olabiliyor. Bunlar toksik etki yapip insani oldurebiliyor. Ona cok dikkat etmek lazim..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    Arkadaşlar TA dan bir sorum olacak:

TA de sık kulladığımız MACD ve MACD.Div-AS arasındaki fark nedir..

Biz klasik TA de hep MACD kullanırken Div:AS hangi amaçla kullanılıyor vede asıl güvenilir olan MACD değil mi?

MACD.Div-AS kullanan biri varsa yorum yazabilir mi ?

Teşekkürler..
    bütün uyumsuzluk göstergelerinin ana mantığı , fiyat ve teknik gösterge arasındaki ikili dip ve ikili tepe oluşumlarındaki pozitif/negatif farklılığın gözlemlenerek bunun pozisyona giriş/çıkış için bir fırsat olarak değerlendirilmesi esasına dayanır. öncü sinyal olarak düşünülebilir..

ama bana sorarsan stokastik dışında hiçbir teknik göstergeye güvenme, bir de trend takibi açısından disiplini elden bırakma.. ))

7. İçkideki etil alkol üzümden yapılıyor. Viskideki etil alkol arpadan yapılıyor. Rakıya tadı veren uzumden olması, viskiye tadını verende fıçılarda bekletilirken yıllanma zamanı, ve fıçıların ağaç kalitesidir.
    Siyah viskiler meşe ağacından yapılmış fıçilarin içi yakilir ve uretilen alkol bekletilince hem tadi hemde rengini buradan alir.
    Şaraplarda da durum aynidir. Tadini uretilen uzum ve bekletildiği fıçı cinsi verir.

8. abd de son 24 saatte 3800 kişi hayatını kaybetmiş..artık dow 25 bine doğru yol alır
    Buradaki görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 326/985 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •