derdim kesinlikle İranı kötülemek değil fakat Türkiye hiçbir zaman İran kadar kötü duruma düşemez, siyası ve ekonomik dengeleri çok çok farklı, arada dini söylemler belki birbiriyle kesişebilir fakat bunlarda belirli bir kesim için atılıp tutulan şeylerdir,
Faizi düşürmek gibi bir niyeti olsa en geç ocak sonunda emlak faizleri min 0.99 max 1.39 a indirmişti, 10 yıllık bir krediyi 0.99 veya 1.39 arası bir rakamdan satıpta bukadar görev zararı yazmak yemedi, demekki hem emlak sektörünü gözlerinde bitirdiler hemde faizi yükseltmek zorunda kalacaklarını kendileride biliyorlar.
30 kasımdan önceki aylar içinde (STOPAJ AVANTAJI DA VARKEN) hep yazıldı çizildi % 25-27 aralığındayken uzun bağlamak lazım diye...TL mevduat için...Çok kişi yazdı çizdi...Ben de yazmıştım...Hedef 15-16 vermişler...Oraya doğru iner diye...
Peki dolar cikarsa tekrar 7 tl ye uzun vade baglayanlar pisman olmayacak mi.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ulkede hicbir sey belli olmaz. Dolar zaten en kotu enflasyon oraninda kazandirir ve uzerine de yuzde 4 dolar faizi aldiginda 2019 dolarda olanlarin kazanci ortalama yuzde 20 olur.
Simdi yavas yavas donusler baslayacak mevduattan ve mevduat faizleri dusuk oldugu icin dth larin artmasi kacinilmaz.
Ha ne olur fed faiz indirir, bizim notumuz artar, yani ekstrem seyler olur o zaman dolarcilar zarar ederler.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgisi olanlara basit bir soru.Mevduat bono yerine yatırım fonları daha mantıklı değilmi.Şirketlerin nitelikli yatırımcılara sundukları yüksek oranlardan ancak bu şekilde faydalanabilecegini düşünüyorum.Ziraat portföyün ZBT kodlu özel sektör borçlanma araçları fonu 1 aylık getirisi mevduatı ıkiye katlamış görünüyor.Bilgisi olan yorumlayabilir.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri