Originally Posted by
Av. Serpil
Herkese günaydın, maalesef 2009'dan beri bu hissedeyim ve artık gönül bağı oluştu. Çok fazla lotum yok ancak 10 yıldır bir hissede kalıp da zararına çıkmak istemediğimden, değerleme raporunun bizim gibi ky için olumsuz çıkması ihtimaline istinaden emsal davalar araştırıyorum ancak borsadan hiç anlamadığımdan mevzuatı da bilmiyorum. Daha önce bu tarz davalar açmış ya da SPK mevzuatına hakim avukat arkadaşlarla görüşme yapıldığında alınan bilgiler buradan paylaşılırsa çok sevinirim.
Son olarak değerleme raporu hazırlanırken "Uluslararası Değerleme Standartlarına" uygun hazırlanması gerektiği ve bu standartlardan olan "UDS 105 Değerleme Yaklaşımları ve Yöntemleri madde 20"ye göre Gayrimenkullerin değerlemesinde Pazar değerinin de dikkate alınması gerektiği bilgisini paylaşmak istiyorum. İzocamın çok değerli arsalarının olduğunu hepimiz biliyoruz ve bunların değerinin raporda piyasa rayiç bedeline göre belirlenmesi gerekir. Bu yapılmaz da hisse değeri düşük çıkarsa o zaman dava açarak hissenin gerçek değerinin belirlenmesini isteyebiliriz.
Yer İmleri