Sayfa 328/872 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon
Arama sonucu : 6974 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1.  Alıntı Originally Posted by m_tech Yazıyı Oku
    maalt başlığında bir hfy vardı, gel pompaladı pompaladı yok 3 haneli olacak vs, 21 lerden çaktı ....p gitti. şu an 16,86 fiyatı. Bu da ona benzemez inşallah.
    dostum benim maliyetim 21,40 tır ve şu anda gördüğünüz gibi 21,34 fiyatındadır..benim lot adetim de 2 700 adettir...

ben 8 yıldır topiklerde yazıyorum...yazarken de vebal almamaya çalışıyorum...bir şeyler yazarken de delilleri ile ve altını doldurarak yorum yapmaya çalışıyoruz...ki yorum yaparken de kimseye al ,sat veya tut demiyoruz...herkesin kararı kendinedir...isteyen alır isteyen satar ,isteyen da tutar..bu karar sizindir..bu verdiğiniz kararın sonuçları ile siz karşılaşacaksınız...

eğer karınız doğru ise piyasa sizi kar ile ödüllendirecek...yok eğer yanlış ise zarar ile cezalandıracaktır...karar sizlerin dostlar...

2018 haziran temuz aylarında cironun en yüksek olduğu çeyreklerde bilanço beklentileri satın alındığı vakitlerde , banvit bu ciro ve karlılık büyümesi ile 40-50 tl aralıklarını görebileceğini tahmin ediyorum..bu bir tahmindir kesin olacak diyemeyiz..yanlız bu tahmini yaparken bilgi ve tecrübelerimize başvuruyoruz...

hissenin olası çıkışlarında herkes gibi bizim de trade hakkımız var..yine herkes gibi tutup tutmama hakkımız var...ama hisse ister elimizde olsun isterse de olmasın fikirlerimizde bir değişiklik olmaz...yaklaşık son 3-4 aydır bu hissede bazen ara vererek yazıyorum...dediğim gibi fikrimiz bellidir ve her zaman da söylemekten çekinmeyiz...

banvit beğendiğimiz üç beş hisseden biridir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    biraz önce tuik verilerine baktım...2017 yılının 7,8,9. aylarında sırası ile genel anlamda 12,615, 13,253, 11,814 milyar tl lik ihracatlar olmuş...üçüncü çeyreklerin ortalaması 12,560 milyar tl dir...

2017 10 ve 11. aylarda ise sırası ile 13 923 ve 14 216 milyar tl lik ihracatlar olmuş...bu iki ayın ortalaması ise 14,069 milyar tl dir...yani bir önceki çeyreklere göre %12 lik ihracat artışı var ve bu artışın artan döviz nedeni ile daha da artması ihtimali kuvvetlidir..

artık bu oranlar tavuk sektörüne ne kadar yansır onu bilemem...onu da araştıracağım dostlar...bulursam onları da paylaşırım...

malum çeyrekler bazında sürekli artan bir ihracat vardı banvitte...türkiyenin genel ihracat artışı ile paralel bir artış olursa ?? üçüncü çeyreklerde 95 milyon tl olan ihracat son çeyrekte 106,5 milyon tl ye çıkmış olur..yani 11,5 milyon tl lik bir artış olur...ki son yaptığım hesaplamalarda ben bu rakamı tahmini olarak 20 milyon tl olarak ele almıştım...

son çeyrek ciroyu 530 milyon +20 milyon ekstra ihracat =550 milyon tl olarak tahmin etmiş ve bunu net kar marjları ile çarparak tahmini bir kar bulmuştum...
    SAYIN KEKO,
    BENİM İHRACAT TAHMİNİM SON ÇEYREKTE 120 MİLYON TL DİR. Toplamda 620 milyon tl dir. Bu rakamı muhafazakar olarak verdim tahminim daha da yukarısıdır.

"95 milyon tl olan ihracat son çeyrekte 106,5 milyon tl ye çıkmış olur..yani 11,5 milyon tl lik bir artış olur...ki son yaptığım hesaplamalarda ben bu rakamı tahmini olarak 20 milyon tl olarak ele almıştım..."
    Diye yazmışsınız,
    Sanırım bu cümlenizde sehven 20 milyon demişsiniz galiba bu rakam 120 olacaktı.
    ssss

3.  Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
    SAYIN KEKO,
    BENİM İHRACAT TAHMİNİM SON ÇEYREKTE 120 MİLYON TL DİR. Toplamda 620 milyon tl dir. Bu rakamı muhafazakar olarak verdim tahminim daha da yukarısıdır.

"95 milyon tl olan ihracat son çeyrekte 106,5 milyon tl ye çıkmış olur..yani 11,5 milyon tl lik bir artış olur...ki son yaptığım hesaplamalarda ben bu rakamı tahmini olarak 20 milyon tl olarak ele almıştım..."
    Diye yazmışsınız,
    Sanırım bu cümlenizde sehven 20 milyon demişsiniz galiba bu rakam 120 olacaktı.
    ssss
    dostum benim kişisel beklentilerim de biraz daha yüksektir ama buna rağmen ben muhafazakar rakamları ele aldım...beklentileri çok yüksekte tutmayalım ki sonradan hayal kırıklığı oluşmasın....

son çeyrekte ekstra 20 milyon ihracat artışı demiştim...tüm ihracat değil..yani üçüncü çeyrekte 95 milyon ihracat olmuşsa ,20 fazlası 115 milyon civarı olur...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. 620 milyon ciro hedefinize ikinci çeyrek kar marjı olan %11 i koyarsak son çeyrekte 68,2 milyon tl kar oluşur...yok eğer üçüncü çeyreğin %17 lik kar marjını koyarsak o vakit de 105 milyon civarı kar oluşur...umarım sizin tahmininiz tutar...

normal şartlarda son çeyrek zayıf geçiyordu (brezilyalı şirket satılmadan önce ) eğer bu son çeyrekte 100 milyon civarı bir kar yaparsa 2018 yılının toplamında rahatlıkla toplamda 400-500 milyon aralığında karlar yapabilecektir..o durumda da hissenin olması gereken değeri 40-50 tl aralıkları olur...

5. endeks malum zirvelerindedir , benim sermaye de neredeyse zirvelerine yakındır o yüzden de fazla risk almamak adına sermayemin yarısı ile düşüş riski minimuma yakın olan ama çıkış potansiyeli de fazla olan bir hisse olan banvitten yana tercihim kullandım...almadan önce albarakayı 1,47 den alabilirdim ayrıca başka hisseleri de albilirdim...ama ben düşüş riski minimuma yakın olan aynı zamanda biraz da yakından tanıdığım banviti aldım...artık gerisi nasip dostlar...

normal şartlarda hisse belirli aralıklarda agresif tepkiler veriyordu bu aralar bu tepkinin de yaklaşmakta olduğuna inanıyorum...ama herhangi bir tepki vermez ise de bilançosunu bekleyebilirim ..benim için sıkıntı yoktur...

6. Hacim 5 milyon civarında.

Burada pasta atacak kimse yok mu yahu?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by wurddf Yazıyı Oku
    Hacim 5 milyon civarında.

Burada pasta atacak kimse yok mu yahu?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    işlem hacmini bende yakından takip ediyorum dostum...25 ocakta (iki iş günü önce ) işlem hacmi 4,5 milyon tl olmuştu...o miktar son 5-6 ayın en düşüğü idi...ki zaten bu düşük işlem hacmi sayesinde aşağı düşüş marjı neredeyse durdu...cuma günü hafif artılı oldu..bu gün de hafif artılı oldu...bunlar şu ana kadar olumlu işaretler veriyor...

hisse son iki gündür yavaş yavaş kaynıyor...bu kaynama ile zaman zaman bir miktar yukarı çıkıp tekrardan iniyor...tıpkı önceki büyük çıkışlardan önceki tavırlarını sergiliyor...

yakın zamanda yaptığım yorumlarda da geçmişte bu durumu yaşamış olan banvitin 5-6 iş günü içinde güçlü bir alış tepkisini verdiğini söylemiştim..bu hesap ile en geç bu hafta sonuna doğru buna benzer bir tepki vermesi gerekiyor...

artık ister tepkisini versin isterse de vermesin biz bilançolara kadar beklemesini biliriz...:)

8. Sn keko emeklerine teşekkürler..

Yatırım tavsiyesi değildir..
    Yatırım Tavsiyesi Değildir..

Sayfa 328/872 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •