Sayfa 329/437 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon
Arama sonucu : 3491 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: KARSN - Karsan Otomotiv

1. Bir sonraki sahnede SBK karşımıza TAİK ve American Turkish Council’ın (ATC) 2017’de Washington’da düzenlenen ortak yıllık konferansında çıktı. O dönemde TAİK Başkanlığını yürüten ancak daha sonra adı*Mueller soruşturmasına karıştığı için*istifa etmek zorunda kalan Ekim Alptekin’le aynı masada oturuyordu. Hatta konferans sırasında yaptığı kısa konuşmada Alptekin’e methiyeler düzüyor, kariyerindeki yükselişi onun önemli payı olduğunu söylüyordu. O gün gazeteci olarak o salondaydım. Kahve arasında Alptekin’e hayatımda ilk kez gördüğüm ve dinlediğim Sezgin Baran Korkmaz’ın kim olduğunu sormuştum. Verdiği yanıt şuydu; “Ben de çok tanımıyorum aslında, yeni üyemiz. Ne istesek ikiletmeden sponsor oluyor.” Nitekim o konferansta kafa masada oturabilmek için tak diye 75 bin dolar vermişti.

2. SBK’nın konferans sponsorluğundan çok daha derin işler ve ilişkiler peşinde olduğunu ise o gün tabii ki anlatmamıştı bana Ekim Alptekin. Korkmaz ile Alptekin’in bugün İstanbul’daki bir inşaat proje yüzünden davalık olduğunu notunu da buraya düşmekte fayda var.

SBK mevzusunun tuhaf yerlere doğru gitmekte olduğu Alptekin’le ayaküstü sohbetimizden yaklaşık beş ay sonra Reuters’ın yayınladığı*haberle*su yüzüne çıktı. Haberde Sezgin Baran Korkmaz’ın Gülen’in ABD’deki ağının çökertilmesi ve Türkiye lehine lobi yapması için eski CIA Direktörü James Woolsey ile görüştüğü anlatılıyordu. Haberi yazan muhabirin gördüğü e-posta yazışmalarına göre Woolsey, söz konusu PR çalışmasını kendi şirketinin 10 milyon dolara yapabileceğini bildirmişti. AKP hükümeti o dönem benzer bir lobi çalışmasını daha ufak bir fatura karşılığında birkaç ay sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı olacak olan emekli General Mike Flynn’in yapmasına onay vermişti. Flynn biraz daha ileri bir tarihte yargılanırken o parayı Ekim Alptekin üzerinden Türk hükümetinden aldığını ancak rapor etmediğini itiraf etmişti.

3. Tüm bunlar olurken SBK bir yandan da Türkiye’ye soktuğu kaynağı belirsiz paralarla çılgın gibi zor durumda olan şirketleri satın almaya devam ediyordu. İş dünyasında kulaktan kulağa Korkmaz’ın hükümete yakın olduğu, bazı savcılar üzerinden iş bağladığı fısıldanmaya başlanmıştı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 Mayıs’ında Washington’a yaptığı ziyaret sırasında görüştüğü Amerikalı iş insanları arasında Sezgin Baran Korkmaz’ın üst düzey yönetici göründüğü Washakie Grup’un ortaklarından Jacob Kingston da vardı. O fotoğraf karesi iki yıl sonra Amerikan basını tarafından defalarca kullanılacaktı. Zira Jacob Kingston ve kardeşi Isaiah, 2019 yılında ABD’de şirketlerinin bio-yakıt ürettiğine dair sahte belgeler düzenleyerek 511 milyon dolarlık vergi indiriminden haksız biçimde faydalandıkları suçlamasıyla tutuklandı. Mahkeme sürecinde Kingston’lar ABD Hazinesi’ni dolandırarak elde ettikleri paranın önemli bir bölümünü 2014- 2018 yılları arasında SBK kontrolünde Türkiye’ye gönderdiklerini itiraf ettiler. Yaptıkları işlemlerin belgelerini de savcılarla paylaştılar. Bunun üzerine Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın (SBK) Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etti.

4. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan kara para aklama soruşturması kapsamında Sezgin Baran Korkmaz’ın bütün mal varlığına el konulduğunu geçen hafta*Sözcü’nün*haberinden*öğrendik. Sonrasında Korkmaz’ın haberin yalan olduğunu ima eden sosyal medya paylaşımlarını görünce işin peşine düştüm. Biraz kazıyınca SBK’nın uzun zamandır rüşvet verdiği bir savcı aracılığıyla yürütmeyi durdurma çıkartmaya çalıştığını ancak “yukardan” talimatla SBK’nın bu girişiminin son anda engellendiğini öğrendim. Dahası, söz konusu savcı apar topar görevden alınmıştı.

Türkiye’deki soruşturmanın seyri açısından şu aşamada SBK’nın mal varlığına el konulmasından daha kritik önemde olan kendisine yurtdışına çıkış yasağı getirilmiş olması. Zira edindiğim bilgilere göre Beştepe’de Sezgin Baran Korkmaz’ın ikinci bir Zarrab vakasına dönüşmesinden ciddi anlamda kaygı duyuluyordu. Korkmaz’ın kendini kurtarmak için bir noktada ABD’ye giderek elindeki fotoğraf albümünü üzerinden “hikâye üreteceğinden” korkan Ankara, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hamlesiyle kendince bir taşla iki kuş vurdu. Hem ABD Adalet Bakanlığı’nın talebine olumlu yanıt verilmiş oldu, hem de Korkmaz’ın esrarengiz biçimde ortadan kaybolması engellendi.

Lakin Kars’tan Utah’a uzanan bu hikâyenin henüz gün yüzü görmemiş birkaç skandalı daha kaldıracak yeri var gibi duruyor.

5. Ne güzel ABD hazinesi ile ortak şirketimiz mi olacak? İnan amcam düşünsün onu da.Böylece ihale de de öne geçmiş oluruz.

Bilgiler için teşekkürler tekrar itibar puanı verdirtmiyor.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6. Bağımlılık yaptı Karsn😊, dönüp dönüp bakıyorum.14.30-15.00 gibi hareket? Aşağı veya yukarı? Hayal kuruyorum, siz bana inanmayın ve asla yatırım tavsiyesi olarak algılamayın...

7. KAP: KARSN [ ] KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. İhale Süreci / Sonucu

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/881924
    Dosyalar:

İhale Süreci / Sonucu 2020-10-15
    Dil Seçimi
    Dil seçimi
    Türkçe
    İngilizce
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
    Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
    Bildirim İçeriği
    İhale Konusu Otobüs Alımı
    İhaleyi Açan Taraf Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı
    İhaleye Teklif Verilmesine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı Var
    Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Diğer Taraflar -
    Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Ortaklığın Payı -
    İhaleye Teklif Verme Tarihi 2020-10-15
    İhale Sonucu -
    İhale Bedeli -
    İhale Bedelinden Ortaklık Payına Düşen Kısım -
    Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%) -
    Açıklamalar
    Açıklama Şirketimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım
    Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu, 15.10.2020 tarihli 3 bölümden oluşan
    ihalenin 2 bölümüne katılmaya karar vermiş olup, bu çerçevede 70 adet
    solo (en az 12 metre) ve 30 adet körüklü (en az 18 metre) CNG yakıtlı Otobüs ihalesi ile 2
    adet dizel yakıtlı uzun yol otobüsü (7,7 - 10 metre) ihalesine teklif vermek
    suretiyle katılım sağlamıştır. CNG yakıtlı otobüslerin 5 yıl ve dizel yakıtlı
    otobüslerin ise 2 yıl süre ile garanti ve bakım onarım işlemlerinin de üstlenildiği
    söz konusu ihaleye en iyi ikinci teklif Şirketimiz tarafından verilmiştir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    KAP: KARSN [ ] KARSAN OTOMOTİV SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. İhale Süreci / Sonucu

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/881924
    Dosyalar:

İhale Süreci / Sonucu 2020-10-15
    Dil Seçimi
    Dil seçimi
    Türkçe
    İngilizce
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
    Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
    Bildirim İçeriği
    İhale Konusu Otobüs Alımı
    İhaleyi Açan Taraf Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı
    İhaleye Teklif Verilmesine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı Var
    Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Diğer Taraflar -
    Grup Olarak İhaleye Girilmesi Halinde Ortaklığın Payı -
    İhaleye Teklif Verme Tarihi 2020-10-15
    İhale Sonucu -
    İhale Bedeli -
    İhale Bedelinden Ortaklık Payına Düşen Kısım -
    Ortaklık Payına Düşen Kısmın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satış Hasılatına Oranı (%) -
    Açıklamalar
    Açıklama Şirketimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım
    Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu, 15.10.2020 tarihli 3 bölümden oluşan
    ihalenin 2 bölümüne katılmaya karar vermiş olup, bu çerçevede 70 adet
    solo (en az 12 metre) ve 30 adet körüklü (en az 18 metre) CNG yakıtlı Otobüs ihalesi ile 2
    adet dizel yakıtlı uzun yol otobüsü (7,7 - 10 metre) ihalesine teklif vermek
    suretiyle katılım sağlamıştır. CNG yakıtlı otobüslerin 5 yıl ve dizel yakıtlı
    otobüslerin ise 2 yıl süre ile garanti ve bakım onarım işlemlerinin de üstlenildiği
    söz konusu ihaleye en iyi ikinci teklif Şirketimiz tarafından verilmiştir. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.
    En iyi teklif Otokar dir kesin... Bir oncekinde de oyleydi onlar almisti ihaleyi,..
    Akıl, akıl olduğundandır ki işlerin sonunu görür; sonu görmeyen akıl, nefis kesilir.

Sayfa 329/437 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •