Sayfa 33/216 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 257 - 264 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1. Allah yardımcınız olsun sabır dilerim, erken çıktım ben merakımdan takip ediyorum. Bi 7şekilde insanları madur etmemeliler. Makro köşeyi döndü hayal bile edemeyeceği fiyattan 42.5 liradan evlerin yarısını sattı ucuz satıyoruz diye. Talep çok yetişemeyiz yetişen alacak diyen borsa başkanı tutuklanmalı bence.

SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Arkadaşlar herkese merhaba. Finans piyasasında hisse forex viob dahil yaklaşık 8 senelik tecrübem var. Burada önceleri takılırdım ama hesabımın herşeyini unuttum bakmıyordum şimdi bazı yazılanları gördüm herkesin kafası karışık o yüzden aydınlatmak istedim.

1. Normal bir proje, inşaat düşünün. Topraktan satın aldınız. Temel atıldığında değer yükselmez. Tuğla koyuldugunda yukselmez ya da ne biliyim ilk kat yapıldığında yükselmez. Evin değeri kaba inşaat bittiğinde biraz yükselir. ince işçilik bittiğinde yükselir vs vs. Yani normalde bi yerden topraktan ev alsanız değerinin yükselmesi ancak 6 7 ay ı bulur. Madem burda amaç ev alacak parası olmayanlara evin hissesi üzerinden paraları miktarında kazandırabilmekse neden 1 ay da değer kazanmasını bekliyorsunuz ?

2. Şu an yapılan satışları büyükler değil, sertifikanın çok hızlı değer kazanacağını sanan ama biraz gerilediği için paniğe kapılıp satan ky ler yapıyor.

3. madem ky yapıyor neden böyle düşüyor diyosanızda kademeler çok sığ. şu anda birisi girip 100.000 tl lik bi anda aktif serbest alış yazsa hisse 39.10 dan 41.00 e kadar bile gidebilir.tam tersi durumda da çok aşağı değebilir.

4. bist100 ün yükselmesiyle sertifikayı asla kıyaslamayın. Bu bir hisse değil; türev araçtır. Dayanak varlığı ise şu anda yapılan proje. Yani sertifikanın değerini projenin hatta parkmavera1 ve 2 projelerinin satışı bile etkileyebilir. Ama Endeks etkilemez.

5. Elinde 350.000 TL 400.000 Tl civarında parası olmayan biri burada ancak ve ancak uzun vadede para kazanabilir. bu kadar parası olan yatırımcıda sadece ucuza ev almak ve kendisi oturmak istiyorsa kar edebilir. O nedenle kısa sürede harikalar beklemeyin.

6. Vakıf yatırım falan burdaki duruma el atamaz. Vakıf yatırım sadece bu sertifikanın borsada işlem görmesi için aracılık faaliyeti üstlenen kurum. El atmak gibi yetkisi bilmem neyi yok.

7. Makro İnşaat parayı cebe falan indirmedi. Sertifikanın satışından gelen bütün fona bloke konuldu. Makro inşaat projenin yapımı ilerledikçe blokeli fondan yavaş yavaş para alabilecek. Yani hakediş gibi.

8.Amacınız gayrimenkul yatırımı yapmak ise bu işe hisse gibi değil gayrimenkul gibi bakmalısınız. Eğer 2 yıl içinde (proje 2019 sonlarına dogru bitecek) İstanbulda gayrımenkul fiyatlarının tekrar yukseleceğini faizlerin düşüp insanların tekrar istihdam edilerek kredi kullanabileceklerini ve ev alabileceklerini düşünüyorsanız en az 1 sene beklemek gerekebilir.

9. Menkul kıymet uzun vadede gelir getirir bunu unutmayın. Sabırlı olun. 50.000 tl ye ev alamazsınız ama 1 sene beklersenız 50.000 niz gayrımenkul değerlenmesiyle 70.000 e 80.000 e satabilirsiniz.

Hepsi kişisel görüşümdür arkadaşlar. Yatırım danışmanlığı kapsamına almayınız.

3. Yukarıda yazdıklarımın dışında Halktan bireysel yatırımcıdan ciddi talep gelmeye başlarsa sertifika fiyatı bi anda yukseledebilir. Bunu da bir kenara yazın

4. yazdıklarının hepsine katılıyorum. acele edilmemesi gerekiyor . paylaştıklarının için teşekkürlerr

5. yazdiklariniz cok dogru, o yuzden bu kadar panik yapilmasina hic anlam veremiyorum. bircok kisi cok dusuk paralarla girip kisa sureli vurkac planladi, ama olmadi. ki zaten buna musade etmezler bence. kucuk payi olanlar yavas yavas cikinca gercek degerine gelecek hisse. hatiri sayilir miktarda aldim halka arzdan,dunde 1000 tane daha aldim. duserse yine alirdim. niyetim yil sonunda % 15-20 kar elde etmek. fiyat gercekten cok iyi bence. ki zaten diger projelerde boyle bir sistem ustunden borsaya acilmayi dusunuyolar, en azindan gostermelikte olsa dusurmezler daha fazla. arsaya yatirim yaptim bekliyorum. hepinizde rahat olun. hakkimizda hayirlisi. tamamen kendi goruslerimdir, yatirim tavsiyesi degildir.

6. Birileri düşük fiyattan topluyor aklınca 3 günde zengin olma hayali ile hisseye giren ky zararına kaçıyor. Allah rızası için elinizdeki mali verin gidin bizde keyfimize bakalım..

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Keşke elimde sağlam para olsa da 39-41arasi milyonluk hisse alsam.

8. Milyonluk hisse alacağınıza bitmiş daire alıp kiraya vermeyi neden düşünmüyorsunuz? Hem risk almamış olursunuz, hem de daha karlı bir yatırım olmaz mı? Yoksa her KY gibi siz de yıllar boyu kahır çekmeyi çok mu seviyorsunuz?

Alıntı Originally Posted by sssg Yazıyı Oku
    Keşke elimde sağlam para olsa da 39-41arasi milyonluk hisse alsam.

Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 33/216 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •