Sayfa 330/1002 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    IPV'nin iyi getirmesindeki en büyük etken kur artışı değilde içindeki tahvillerimizin 2 el değerlerinin artmasıydı.
    Bugün tüm tahvillerimiz değer kazandı.
    TDG'de de içindeki tahviller için benzer durum olmuştur.Onları takip edemedim.
    Dolar dünkü merkez bankası verilerine göre %0,40 yükseldi.TDG deki artış ise %0,61 olarak gerçekleşti.Extra %0,21 getirinin nedeni TDG nin porfoyünde orta ve uzun vadeli amerikan tahvillerinin bulunmasıdır.ABD tahvillerinin değerinin düşmesi TDG ye ilave getiri sağlıyor.Tahvilerin değer kazanması ise getirisini azaltıyor.Powellın J.Hole konuşmasından sonra ABD 2 ve 5 yıllık tahvillerinde ciddi düşüşler yaşandı.Bugün bir miktar toparlanma çabası var.Dünya ekonomisine ve ons altına yön veren ABD tahvil fiyatlarıdır.Söz konusu tahviller aşağıdaki linkten anlık takip edilebilir.

https://tr.tradingview.com/markets/bonds/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Petrol çakılmaya devam ediyor, dolayısıyla AES de. Nereye kadar düşer acaba? Satmak mı, orta uzun vade beklemek mi? Fon da olunca, stoploss da olamıyoruz.

3. Arkadaşlar bu IPV, TDG ve GPA gibi Eurobond fonlarının arasında ve yatırım stratejilerinde çok fazla fark var mı? Getirilerinde öyle aman aman bir fark yok.

4. YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Ağustos ayı enflasyonu %11,70 şeklinde gerçekleşti.MB yıllık enflasyon beklentisi ise %10 civarında.Zorunlu tüketim malları ve gıda enflasyonunun %40-45 civarında olduğu güzel ülkemde enflasyon sepetindeki gıda ve zorunlu tüketim mallarının ağırlığının az olması enflasyonu kağıt üzerinde aşağı çekiyor.Yanlış hatırlamıyorsam gıdanın ağırlığı üç dört ay önce %17 civarındaydı.Hanehalkının tl mevduatta bekleyen birikimi her geçen gün erimekte bu da satınalma gücünün düşmesine neden olmakta.

Ekonomi yönetimi ,üretimin ve ekonominin canlanması için faizleri düşük tutuyor sanayici-müteahhit iş yapsın diye.Lakin paranın maliyeti düşük olduğu için çekilen krediler altına ve sermaye piyasalarına akıyor.Negatif reel faiz de eklenince dolar endeksinin düşmesine rağmen yurt içi yerleşiklerin döviz talebi artıyor.Bence burada amaç, dolardan getiri elde etmek değil, bir nebze olsun satınalma gücünü korumak.

Ekonomi yönetimi, sanayici-iş adamı-müteahhiti destekleyeceğim derken kur artışının enflasyon olarak yansımasından dolayı hanehalkının fakirleşmesine neden oluyor maalesef.TLyi destekleyici önlemleri az çok hepimiz biliyoruz ve biran önce uygulamaya konulması lazım.Dolar 8 lirayı geçtikten sonra aksiyon almanın bir manası yok bence.

5.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu IPV, TDG ve GPA gibi Eurobond fonlarının arasında ve yatırım stratejilerinde çok fazla fark var mı? Getirilerinde öyle aman aman bir fark yok.
    Portföyün %15-20 si kadar ARE alınabilir.
    Hem gelişmekte olan ülkelerin tahvil faizleri daha yüksek hem de kur artışından kaynaklı extra getiri sağlanabilir.
    Son 3 ayın brüt getirisi %21

6.  Alıntı Originally Posted by Foçabeyi Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu IPV, TDG ve GPA gibi Eurobond fonlarının arasında ve yatırım stratejilerinde çok fazla fark var mı? Getirilerinde öyle aman aman bir fark yok.
    Bunların arasında değil ama bazı eurobond fonları daha riskli ülkelere ait ve daha uzun vadeli bondları taşıyor. Dolayısıyla volatilitesi ve sapmaları yüksek oluyor. Ben bu mantıkla bir makul, sakin / bir tane de daha agresif ve volatil olanı sepet yaptım.
    ıpv ( daha sakin/defansif ) ile dbh ( daha oynak/agresif ) gibi.

7. USD/TL 7.433
    Kumdan kale yapıyoruz.
    Saygılar.

8. 5 yıllık grafiği 45 derece olan, sürekli kazandırmış GMA'ya ne oldu da son 2 aydır çuvalladı anlamıyorum... birdenbire ne olmuş olabilir? 5 yılda bir sürü olay oldu ama grafik hep yukarıda... 2 aydır bi haller oldu ama ne olduğunu çözemiyorum...

Sayfa 330/1002 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •