Keşke tahta yapıcı yerine öyle hep küçük yatırımcı olsa diycem de bizim zır cahil ky de çok. Aynı gün içinde bile %20 aşağı %20 yukarı yaptırırlar böyle sığ tahtalarda. O yüzden tahta yapıcı şart. Tabii keşke kendi(patronu) kadar küçük yatırımcıyı da düşünse...
Size küçük bir örnek vereyim. 28.11.2018 günü öncesi gece fibonacci baktım. hem de OBO nun 1.omzu 13.24tl gösteriyor. Ben de 13.18-19-20 ye bikaç bin lot satış yazdım tahtaya.
O gün öğleden sonra işim bitince baktım ki en son 13.17 görmüş. Ehh be kardeşim, bizim senetler vebalı mı? Hayır, 13.18 görse isterse 50 lot satılsın... Tabi ertesi günlerde çizeceği OBO ya göre niye tepede alsın spek. 13.88 de öyle bir rakam. Hemen üzerindeki satışa yazdığım 1 lotu almamış. Sence bunlar tesadüf mü, küçük yatırımcı olsa 50 lot ta benim senedi almaz mı?
Aynı şeyi alımda da yaptı kaç kere. Misal geçen ay 9.58den alta alışlarım var, insafsız 5 lot ta bize ver 9.59 dan dönülür mü? Aylarca böyle, hiç küçük yatırımcı olsa tam bende... Tabi biliyor sonraki hafta yukarı yapcak, niye versin ucuza. Yalan olmasın, sadece 1kez gönlüyle 50 lot filan verdi dipten.
Bir de geçen günkü gibi durumlar var. Hani sanko dan 11.7den yukarı kaldırıp 70bin lotu aldılar. Spek Hisseyi aşağı basarken koyduğu satışları bazen biri topluyor işte. Spek de hisseyi üste çekip malları geri istedi 12den.Al 1500tl zulanı ver malları, yoksa patrona ne diycem diye... ;)
Hatta alanzo görmüş, 12den çağrı var yazmıştı buraya.
Bunun gibi durumlar çok oluyor ama lot sayısını sadece alan satan bilince başkası anlayamayabilir.
Saygılar, selamlar herkese...
Yer İmleri