Sayfa 331/1002 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Dun osd alamamaktan 250 k eıc aldim bugun hesaba gecicek -0.051 ile dususten aldik %9 dan %14 e hisse orani var bu ay hisse oranini yukseltmisler.
    Amacim osd idi dediginiz gibi %4 luk aylik getiriye kapildik
    Bugun hisselerin yarisi +yarisi ekside
    Yarinda eksi yazarsa sabah satmayi dusunuyorum.
    Yine osd almayi deneyecem.PPF oranlari ufak ufak dusmeye basladi.
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    EIC hakkında karar vermek için biraz daha izlemek gerekir diye düşünüyorum. Şu anda %4.64 olarak gözüken aylık getirinin yarısını 03.06.2021 da %2 kusur günlük getir ile sağladı. Çok ilginç bir durumdu. Sonraki gün getirileri yine normale döndü.
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Dun osd alamamaktan 250 k eıc aldim bugun hesaba gecicek -0.051 ile dususten aldik %9 dan %14 e hisse orani var bu ay hisse oranini yukseltmisler.
    Amacim osd idi dediginiz gibi %4 luk aylik getiriye kapildik
    Bugun hisselerin yarisi +yarisi ekside
    Yarinda eksi yazarsa sabah satmayi dusunuyorum.
    Yine osd almayi deneyecem.PPF oranlari ufak ufak dusmeye basladi.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    EIC'yi uzun süredir tutuyorum, öyle ahım şahım bir şey değil, son ayki getirisi de kimseyi yanıltmasın, nasıl olduysa tarihinde tek bir kez 1 günde 2 üzeri yaptıydı aylık getiri ondan yüksek görünüyor.
    Çoğu ay mevduatın çok altında kapattığımız hatırlarım.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yeni bazı görüşler şöyle.
    ABD'de beklendiği gibi bir enflasyon olmayacak, olacaksa da çok kısa süreli ve geçici bir enflasyondan söz edilecek.
    ABD tahvil faizleri beklendiği gibi artmayacak.
    Bunları bekleyenler ters köşe olacaklar.
    Dolayısıyla ne altın ne de dolar güçlenmeyecek.
    Yatırım enstrumanları bir o yana bir bu yana ufak dalgalarla mutlu ve huzurlu bir şekilde devam edecekler.

Haaa ama tahvil faizleri gerektiğinden fazla artarsa buna uyumlu bir fon yok, dolar alıp faize koymak en iyisi.
    Bu durumda hisse dayanaklı, altın, gümüş dayanaklı, düşük faizli tahvil dayanaklı dövize dayalı fonlar işe yaramayacaklar.
    Şu ana kadar olaylar yukarıda yazdığım gibi gelişiyor.

Bu sene ne olacağını tahmin etmek için müneccim olmak lazım.

Kesin olan tek bir şey var para bitti, bist top çeviriyor.

Valörsuz osl aylik %20 %45i öst olmasa iyiymiş.

5.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Bayram öncesi bir değerlendirme daha yapalım. 1470'ler artık çok zor demiştik ancak yanıldık. Sanırım 100 günlük ortalama olan 1480leri göreceğiz, üst destek ve aynı zamanda psikolojik bir rakam olan 1500'ler çok ciddi direnç olarak çalışacaktır. Buralardan tekrar aşağıya dönmesini bekliyorum. Eğer bu öngörümüz gerçekleşirse, düşüş trendi de tescillenmiş olacak ve kırmızı ile çizdiğim doğru direnç olacak ve düşüş trendinde önümüzdeki dönemler için belirleyici olacaktır.

Aşağıda belirleyici rakamlar yine 1380-1400'ler olarak görünüyor. Becerilebilirse, 1500'lerde HSYF'ler azaltılıp, 1400'lerde tekrar eklenebilir. Fonlar her ne kadar uzun vadeli yatırım araçları olsa da, düşen trend içerisindeki piyalarda çok uzun süre beklemek gerekebilir, o yüzden ağır hareketlerle de olsa ağırlıklı ortalamayı düşürmek gerektiğini düşünüyorum nacizane.

Şimdiden herkese iyi bayramlar, umarım ailelerimizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz son bayram olur.

Bist'te yine geldik bir dönüm noktasına, bayram öncesi 1400'lere kadar sarkabileceğimizi belirtmiştik, oradan destek buldu ve tekrar toparladık. Ancak gerek yabancıların eksikliği ile hacimsiz yükselişler, gerekse yukarıyı destekleyecek yeni haberlerin gelmemesi, endeksi sınırladı.

İyice daralan bir alana sıkıştık, sanırım önümüzdeki haftaki Nato toplantısına kadar aşağı ya da yukarı yönlü bir kopuş olmayacaktır. Kritik noktalar üstte 100 günlük ortalama olan 1470'ler, yeni zirveler için buraları hacimli bir şekilde kırmamız gerekiyor. Altta da hem uzun vadeli yükseliş trendinin destek noktası hem de 200 günlük ortalama olan 1380'ler kapı gibi bekliyor. Buralar kırılmadıkça yönümüz yukarı diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şu ana kadar olaylar yukarıda yazdığım gibi gelişiyor.

Bu sene ne olacağını tahmin etmek için müneccim olmak lazım.

Kesin olan tek bir şey var para bitti, bist top çeviriyor.
    Ama nereye kadar? Böyle gitmez. Çıkamayan borsa düşer diye bir söz var. Ümit edelim de bir yerden bir rüzgar eser iyi bir haber gelir borsa yükselir. Borsanın düşmesi demek biz foncuların da zarar etmesi demek.

7. Nitelikli yerine artık profesyonel müşteri ibaresini getirmişler sanırım:

3.Talebe dayalı profesyonel müşterilere ilişkin şartlar: Yatırım Kuruluşları Tebliği’nin 32 nci maddesinin birinci fıkrasında;“Genel müşterilerden aşağıdaki nitelikleri haiz olanlar, yazılı olarak talep etmeleri ve aşağıdaki şartlardan en az ikisini sağladıklarını tevsik etmeleri durumunda, yatırım kuruluşunun sunabileceği hizmet ve faaliyetlerden profesyonel müşteri sıfatıyla yararlanabilir. Bir müşterinin profesyonel müşteri olarak kabul edilebilmesi için aşağıdaki şartlardan en az ikisini sağlaması gerekir:a) İşlem yapılması talep edilen piyasalarda son 1 yıl içinde, her 3 aylık dönemde en az 500.000 Türk Lirası hacminde ve en az 10 adet işlem gerçekleştirmiş olmalarıb) Nakit mevduatlarının ve sahip olduğu sermaye piyasası araçlarının da dâhil olduğu finansal varlıkları toplamının 1.000.000 Türk Lirası tutarını aşmasıc) Finans alanında üst düzey yönetici pozisyonlarından birinde en az 2 yıl görev yapmış olması veya sermaye piyasası alanında en az 5 yıl ihtisas personeli olarak çalışmış olması veya Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı veya Türev Araçlar Lisansına sahip olmas

8.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Ama nereye kadar? Böyle gitmez. Çıkamayan borsa düşer diye bir söz var. Ümit edelim de bir yerden bir rüzgar eser iyi bir haber gelir borsa yükselir. Borsanın düşmesi demek biz foncuların da zarar etmesi demek.
    Yerlinin gücü buraya kadar.
    Ne zaman ki dışarıdan destek başlar o zaman buralar dip olacak, buralardan alan kazanacak.
    Ama o gün ne zaman gelecek bilmek mümkün değil.

Sayfa 331/1002 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •