-
"Birbirini seven cocuklar aldirmazlar kimseye, onlar geceden bile uzak bir yerdedir. / Ma i ragazzi che si amano non ci sono per nessuno, ed è la loro ombra soltanto che trema nella notte." Jacques Prevert
-
"Eger hicbir sey bizi olumden kurtarmayacaksa, bari ask bizi hayattan kurtarsin. / Se niente ci salva dalla morte, che almeno l'amore ci salvi dalla vita." Pablo Neruda
-

Ask gitti, birakti beni, gunler hep birbirinin ayni
Yemek gerek, uyuyacagim, isterim ki gece olsun
Fakat heyhat! Uyanigim, saatin agir vuruslarini duyuyorum
Isterim ki gun olsun gene, agarsin karanlik
Ask gitti, birakti beni, ne yapacagimi bilmiyorum
Su ya da bu, hepsi bir benim icin
bitirmeden birakiyorum basladigim her seyi
Ise yarar bir şey yok benim bildigim.
Ask gitti, birakti beni, komsular borc aliyorlar kapi calip
Hayat surup gidiyor gene, kemirip durmasi gibi farenin
Yarin gene yarin gene yarin gene yarin
Kucuk bir sokak ve bu kucuk ev var.
Edna St. Vincent Millay
-

Sorma bizden o sozcugu, her yandan
sarip bicimlenmemis ruhumuzu, ates harflerle
aciklayan onu ve tozlu bir cayirda
yitmis safran gibi isil isil yanan.
Ah o insan ki guven icinde gider,
o kendi kendisine ve ellere dost,
golgesine dost insan inanmadi, sivasi bozuk
duvarda yaz sicaginin iz bıraktigina yer yer.
Bir cozum isteme bizden sana dunyalar acacak,
dal gibi kuru ve kivrik bir heceden baska yalniz.
Bugun sudur diyebildigimiz ancak:
Istemedigimizdir olmadigimiz.
Eugene Montale
-
Even if i close my eyes,
You are still in my heart.
You don't go away from there.
Where can i escape from YOU?
-
Aydinlanma Cagi'nin en onemli kisiliklerinden Fransiz yazar ve filozof Denis Diderot'nun olum yil donumu (31 Temmuz 1784)
"Her seyi bilmek mumkun olmadigina gore, bir seyi iyi bilmekte mumkun degildir. Bir seyin nereye gittigi, bir baskasinin nereden geldigi; sunun bunun nereye yerlesmek istedikleri, hangisinin one gecmesi, hangisinin geride kalmasi gerektigi bilinemez. Yontem olmaksizin bir sey ogrenilebilir mi? Peki ama yontem nereden dogar? Sevgili filozof dostum, ben fizigin ucsuz bucaksiz okyanustan ignenin ucuyla alinacak bir su damlasi, Alplerden koparilan bir kum tanesi kadar zavalli bir bilim olarak kalacagina inanirim." Rameau'nun Yegeni

"There are so many of them that if you don't have the whole lot, you might as well not have any. We don't know where one thing is going, where another has come from, nor where one or the other thinks it should go, which one should go first, or which would be better off in second place. Can you be a good teacher if you lack method? And method, where does that come from? Listen, my dear philosopher, in my head, physics will always be a poor science, a droplet of water lifted out of the vast ocean on the point of a needle, a speck of earth removed from the Alpine range."
-
19. yuzyilin en onemli piyanistlerinden, senfonik siir tarzinin yaraticisi olan muzisyen, besteci, piyanist, orkestra sefi, muzik ogretmeni Franz Liszt'in olum yil donumu (31 Temmuz 1886)
-
Nobel Odullu Amerikali ekonomist Milton Friedman'in dogum yil donumu (31 Temmuz 1912)
"Eger kasitli olarak, yaratici, atilgan ve kendine guvenen insanlari isten cikarip onlarin yerine kalin kafali, siradan ve hayal gucunden yoksun olanlari ise alacak bir sistem gelistirmek isterseniz yapmaniz gereken tek sey bugun buyuk kentlerde ve ulke capinda uygulanan sistemi taklit etmek ve ogretmen olabilmek icin diploma zorunlulugu koyarak standart maas sistemi uygulamaktir."

"If one were to seek deliberately to devise a system of recruiting and paying teachers calculated to repel the imaginative and daring, and to attract the mediocre and uninspiring, he could hardly do better than imitate the system of requiring teaching certificates and enforcing standard salary structures that has developed in the largest city and state-wide systems. The alternative system would resolve these problems and permit competition to be effective in rewarding merit and attracting ability to teaching."
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri