Sayfa 333/1002 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Bugun kismen kol kestim , gostergeler cok ic acici degil, bizde kur baskilandigindan yabanci fonlar direkt eksi yazmaya devam ediyor
    ben de 2 aydır her düşüşte azar azar alıyordum ama zarar da sürekli artıyor, bu düşüşün bittiği biteceği yok gibi görünüyor, dolardan yana da bir gelişme yok, 14 üstüne ani bir çıkış yaparsa orada kol kesmek en iyisi herhalde.

2.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Evet sayın BlackMirror, IPB bende yok ama İstanbul portföyün bir fonu olduğu için maalesef bu fon da durumdan kötü etkilenmiş görünüyor. Yapacak çok da birşey yok, geçen gün Turgay bey de son 15 yıldır hiç böyle bir durum yaşamadım diyordu ama asıl kazancın da borsadan geleceğini söylüyordu. IIS ve FYA fonlarını başarılı buluyorum ve günlük hareketlere pek de takılmamak lazim bence. Bende GZN yok ama bunun kardeşi olan GZM fonu var, maalesef çok kötü yönetiliyor. Dün de 195'lerden TÜPRAŞ aldılar, bakalım daha ne kadar sabır göstereceğim.

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bende sizin gibi bi yerde mutlaka duzelecektir diye dusunuyorum. Gzm zamaninda cok iyi getiriler yakalamis bir fon ama son donemde yedi bitirdi. Ipb de ayni sekilde. IIS ve FYA takip etmiyorum, istanbul portfoy veya isyatirim hesabi gerekli oldugu icin.

IPB ise eskiden ne agresifti, deli fisek bir fondu. Bir gun bi bakariz %7 yukselmis ertesi gun bakiyoruz %4 dusmus. O eski halinden eser yok simdi

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Degisken fonlarda getirileri kestirmek,tahmin etmek guc ama yinede paylasayim.

Bazi fonlarin guncel dagilim raporlarina gore tasidigi hisseler;

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Bol kazanclar, saygilar.
    Usd getirisi haric , TGE %4 civari , IJT %4,50 civari gelmeliydi. Portfoy dagilimlari degismis olsa gerek.

3. Serbest fonların zamanında ,deli fişek gibi yukarı gitmesinin sebebi sanırım agresif hareket eden hisseleri bulmalarından kaynaklanıyor
    Dün adam fiyatına bakmadan Tüpraş almış ,ki küçük yatırımcı almaya korkardı , bu gün hisse 2.49 artıda ,Brentin agresif yükseldiğini hesaba katarak Tüpraş almıştır .serbest fonlar bu günde deli gibi migros ve kardemir alıyorlardır
    tabi endekste agresif hareket edince bazen zarar katlanabiliyor

4. Gldtr yatırım fonu nasıl hesaplanıyor bilen var mı? Son borsa kapanışa göre altın gram fiyatı neredeyse %2 artıda ama bu fon neredeyse eksi kapatıyordu. Anladığım kadarıyla gram altınla korele çalışmıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Gldtr yatırım fonu nasıl hesaplanıyor bilen var mı? Son borsa kapanışa göre altın gram fiyatı neredeyse %2 artıda ama bu fon neredeyse eksi kapatıyordu. Anladığım kadarıyla gram altınla korele çalışmıyor.
    gldtr altın artarken düşebilir, altın düşerken artabilir.

borsaya konulmuş altın olarak düşünün.ons artarken gldtr'yi elinde bulunduranlar düşüş olacağı inancıyla satışa geçerse bist değeri düşer.

net aktif değeri gerçek değeridir.
    bistteki değeri ise bir nevi borsa değeridir.

1 pay 0,087 gram altındır.
    net aktif değeri şu an 76,3198 TL

Ama bist değeri 78,000

Yani bistte gerçek değerinden yukarda işlem görüyor.

O fark kapanabilirde artabilirde.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

borsaya konulmuş altın olarak düşünün.ons artarken gldtr'yi elinde bulunduranlar düşüş olacağı inancıyla satışa geçerse bist değeri düşer.

Ama bist değeri 78,000

Açıklama için teşekkürler...

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Ama bist değeri 78,000

üstat ,fon işinde iyisin , yarın yansıyacak fon fiyatlarını bu gün görebileceğimiz bir yöntem veya internet sitesi falan var mı

MKK da saat 00.01 de yarin ki fiyatlari gormek mumkun ama
    iki gundur bunu da goremiyoruz ha gayret bu gece goruruz belki yani 75dk sonra

Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    üstat ,fon işinde iyisin , yarın yansıyacak fon fiyatlarını bu gün görebileceğimiz bir yöntem veya internet sitesi falan var mı
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 333/1002 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •