Sayfa 334/1003 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Tcd nin pandemi döneminde yüzde 40 kaybetmesi kötü ama birde olaya şu açıdan bakalım, bir yıllık getirisi yüzde 90. Yani bu yılı başarılı geçirmiş, öngörüleri tutmuş, düştüğü halde pozisyonuna inanmış ve başarılı olmuş.
    Bu başarıyı da görelim.
    bir yıllık getiriye bakmak yanıltıcı olabilir.... ocak ayından , yılbaşından itibaren getirisi % 86 da şu an... stopaj düşülmemiş hali..

benim bahsettiğim ise oynaklık , volatilitenin fonda değer kaybına sebebp olması... eğer değişken fon isen isminin hakkını verip bukalemun gibi olacaksın... yüzde 40 düşmeyeceksin ! yumuşatacaksın değer kaybını... hisseni azaltırsın , viopta kısa pozisyon açarsın ... % 40 değil de % 15 düş mesela ... anlatabiliyor muyum ? adın değişken fon değişken ... serbet fon da değilsin hisse yoğun da değilsin... % 40 kabul edilir değil ... kazancını koruyamamışsın demektir.... dip tepeden bakacaksak , hayhay öyle bakalım ;

24 mayıs 2019 dibinden başladığın rallide 27 ocak 2020 da % 157 brüt getiri yakala sonra % 40 düş , 24 mayıs 2019 - 23 mart 2020 getirin % 53 brüt olsun.... % 157 den % 52 ye iki tarih arasındaki düşüş bana şunu diyor , bu fondaki yurt paydaşları aktif takip yapmıyor , çok dikkatli ol... paranın zaman maliyetini hesaplamadan yapılan değerlendirmeler hatalıdır onu da unutmamalı...

daha basit bir örnek hadi şanslısın diyelim dipten aldın 100 kertiğin % 157 değerlendi brüt stopajsız düşülmemiş oldu 257 kayme...
    sonra bi baktın panda-emmy döneminde dipte 100 kertiğin 152 ye düşmüş brüt stopajsız... 257 kayme nere 152 kayme nere...
    yarın fon hisse taşımaz başka işler yapar bu sefer nasıl bir volatilite ile karşılaşırız o da bir bilinmez.... ki hisseden vazgeçeceklermiş gibi durmuyor 2021 yılında da çünkü tajirlerin hisse yöğün fonlarındaki portföy büyüklüğü sınıra geldi gibi... tcdd çuf çufu ikinci bir hisse yöğün fön gibi devam ettirebilirler 2021 yılında da...
    Son düzenleme : HMZ STBYK; 22-12-2020 saat: 16:18.
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Hsyf neden olsun ? Zaten o stratejiye uygun fonu var.
    TCD'den beklentiler farklı.Aldığı sattığı ürünler farklı.
    Elmayla armutu kıyaslamayın.Lütfen.
    sürekli elma-armut diyip durmayın baymaya başladı artık bu konuşma. "aldığı sattığı ürünler farklı"ysa bunu pandemide neden göremedik diyorum ben zaten. niye tkf yi geçemedi o dönem diyorum, bu yıl için niye geçemedi diyorum.

HMZ STYBK çok güzel yazmış üstte demek istediğimi.

3. yazıma ekleme yaptım , sayfayı yenilerseniz ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

4.  Alıntı Originally Posted by alpermete Yazıyı Oku
    Şimdi bu SUC'ları ne yapıyoruz? Ben alımı kestim banka fonu almak istemediğimden IBB'ye takılmak istemiyorum. Geriye tümünü EIB çevirmek kalıyor benim nezdimde, var mı defansif değişken için farklı alternatif kullanan.
    SUC larda ne gibi olumsuzluk gördünüz de Ne yapıyoruz? diye soruyorsunuz. Açıklar mısınız? Ben her üç fonun da izhnamesini okudum. bir olumsuzluk göremedim. Örneğin SUA fonu eski yönetim şeklinde risk aralığı 5-7 imiş yeni duruma göre risk aralığı 1-2 olacak şekide değiştrilmiş. Şu an zaten öyle yönetilmiyor mu? Yoksa ben mi yanlış anlamışım.

5. Merkez kur % - 0,52

6.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    sürekli elma-armut diyip durmayın baymaya başladı artık bu konuşma. "aldığı sattığı ürünler farklı"ysa bunu pandemide neden göremedik diyorum ben zaten. niye tkf yi geçemedi o dönem diyorum, bu yıl için niye geçemedi diyorum.

HMZ STYBK çok güzel yazmış üstte demek istediğimi.
    Hedef kıstası TKF'mi ?
    Benchmarklarında ne yazıyor? Mevduat*1.1

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Merkez kur % - 0,52
    7.iş günü oldu üstüste eksi. İlginç gidiyor bakalım. Faiz artışını fiyatladılar sanırım. Umarım anormal beklenti dışı bir şey olmaz.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    7.iş günü oldu üstüste eksi. İlginç gidiyor bakalım. Faiz artışını fiyatladılar sanırım. Umarım anormal beklenti dışı bir şey olmaz.
    Aslında şuan tüm piyasanın düşünceside bu hocam. "İnşallah beklenti dışı bir şey olmaz." Bu kadar mesaj, yaratılan ortam, beklentiler vs hepsi boşa gitmez inş.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 334/1003 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •