Sayfa 334/674 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon
Arama sonucu : 5386 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Bank of kusması bittiyse devam edelim;)
    Ytd syg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,428
    ASELSAN yabancı oranı 20 Aralık 2022 % 24,46. 21 Aralık 2022 % 24,44.
    Fark % -0,01. Hisse kapanış 59,25 TL (Kaynak İş Yatırım).

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
    Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,722
    Arkadaşlar merhaba,

Ekteki Bist U100 2022 Kapanış tahmini anketine katılmayanımız varsa,

Anket üç gün sonra kapanıyor.

Hatırlatayım dedim.

Bol kazançlar.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6244795

Arkadaşlar
    Aselsan’ın geleceği iyi merak etmeyin.

Aselsan niye devlete çalışıyor diye bir konu yok
    İnsaflı olun
    Aselsan ve diğerleri zaten devlete çalışmak için var edildiler.

Şu anda deli gibi Ar-ge yapıyorlar
    Deli gibi ürün konsantrasyonu yapıyorlar
    tersine Beyin göçü bile kasıyorlar…

Durumu anlayın lütfen…

Kendisini var eden devlet sayesinde garanti gelirler ile Ar-ge yapıyor
    Garanti sözleşmelerle büyük bir dev oluyor…

Bu süreç tamamlandığında elbette devletimiz ülkemiz için de hayati önemde olacak ve olmaya başladı da.

Bu süreç tamamlandıkça ürünler olgunlaştıkça bunlaru yurtdışına da satacak elbette

Oradan elde ettiği gelir ile daha dazla Arge yapacak
    Ve daha da devleşecek

Adamlar karlı bir işletme olmak zorunda
    Ayakta durabilmek zorundalar
    Modernizasyonlar ve benzerinden para kazanacaklar merak etmeyin

Belki kar marjı %25’te kalacak hep (arge dahil 25 arge hariç 45)

Marj rakamları atmasyondur
    Unuttum şimdi …

Marj sabit çalışsalar bile iş hacimleri devleşiyor görmüyor musunuz ?

Devletten aşırı kar etmelerine gerek yok.

Sabir kar etseler de tüm ihtiyaçları karşıladıkça reel olarak 10 kat iş hacmine reel olarak 10 kat kara gitmeleri hiç zor değil….

Bunun yanında olgunlaşan ürünleri yurtdışına çok daha yğksek marjlarla satmaya başladıklarında
    ..

Her halukarda bu şirket önümüzdeki 10 yıl için çok doğru bir yatırım gençler…

Asla ytd

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Asla yatırım tavsiyesi değildir

Alıntı Originally Posted by Crux Yazıyı Oku
    Arkadaşlar
    Aselsan’ın geleceği iyi merak etmeyin.

Aselsan niye devlete çalışıyor diye bir konu yok
    İnsaflı olun
    Aselsan ve diğerleri zaten devlete çalışmak için var edildiler.

Şu anda deli gibi Ar-ge yapıyorlar
    Deli gibi ürün konsantrasyonu yapıyorlar
    tersine Beyin göçü bile kasıyorlar…

Durumu anlayın lütfen…

Kendisini var eden devlet sayesinde garanti gelirler ile Ar-ge yapıyor
    Garanti sözleşmelerle büyük bir dev oluyor…

Bu süreç tamamlandığında elbette devletimiz ülkemiz için de hayati önemde olacak ve olmaya başladı da.

Bu süreç tamamlandıkça ürünler olgunlaştıkça bunlaru yurtdışına da satacak elbette

Oradan elde ettiği gelir ile daha dazla Arge yapacak
    Ve daha da devleşecek

Adamlar karlı bir işletme olmak zorunda
    Ayakta durabilmek zorundalar
    Modernizasyonlar ve benzerinden para kazanacaklar merak etmeyin

Belki kar marjı %25’te kalacak hep (arge dahil 25 arge hariç 45)

Marj rakamları atmasyondur
    Unuttum şimdi …

Marj sabit çalışsalar bile iş hacimleri devleşiyor görmüyor musunuz ?

Devletten aşırı kar etmelerine gerek yok.

Sabir kar etseler de tüm ihtiyaçları karşıladıkça reel olarak 10 kat iş hacmine reel olarak 10 kat kara gitmeleri hiç zor değil….

Bunun yanında olgunlaşan ürünleri yurtdışına çok daha yğksek marjlarla satmaya başladıklarında
    ..

Her halukarda bu şirket önümüzdeki 10 yıl için çok doğru bir yatırım gençler…

Asla ytd

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Hocam biz devlete çalışmasın demiyoruz ki tabi çalışacak devlete görevi bu ama junge ne dediğimi gayet net anlamış.
    Bayraktarı bayraktar yapan ne kdar özellik varsa radarı kameraları mühimmatı hatta yazılımının büyük kısmı devlet şirketlerinden gidiyor ama ihracatı baykar yaparak ilin kaymağını yiyor üstelik ihracat bağlantısınıda devlet bizzat kendi kuruyor.
    Gizli bir kar aktarımı gibi düşün. Aselsanın kar etmesi bile isteye engelleniyor ve aselan gibi devlet şirketlerinin yapacağı ihracat Selçuk bayraktarın şirketine akıtılıyor.
    Kaç defa söyledim adamın şirketinin gelirindekş ihracat payı yüzde 98 aselsanın yüzde 10.
    ASELSAN başkanı bile röportajda söylğyor ama utancından şirket baykar diyemiyor birde baykar bizim parçaları alıyor sağolsun diyor şaka gibi.
    Siha baykar yapıyor aselsan yapamıyor mu üstelik iskeleti hariç devlet önemli aksamları adamalra verirken.
    Argeyi sen yap ürünü Selçuk efendiye postala ne ala memeleket. Adam kahraman herşeyi yapan kişi olmasa ğlke batar modunda haber üstüne haber birde.
    Bir Allah'ın kuluda neden devlet şirketlerinin bu ihracatı yapmadığını sadece devlete çalıştığını, bazen ödemeleri için kredi kullandığını sormuyor. Kredi yahu kredi kullanıyor şirket ama ihracat yapmıyor devletten parasınıda almıyır düzenli.
    Tekrar edeyim Selçuk Bayraktar'ı severim çalışmalarında takdir ederim ama ne kadar bu şekilde davrnan kişi yada kuurm varsa onlardan da nefret ediyorum artık Selçuk efendide dahil.
    Finansalları berbat borsa performansı berbat, ihracat ypaamdına izin verilmiyor, ama ASELSAın ve benzeri devlet kurumlarının varettiği siha tiha Kızılelma baykar eliyle ihraç ediliyor.
    Tek kelime ile kepazelik ve haksız hukuksuz ve Müslüman adama yakışmayan haksız kazanç. Ben bir kötülğk görürsem senden benden demem kötülük yapıyorsun kardeşim derim.

6. Bu gidişle komple piyasa dutluk olacak.

Sayın 1. Yavuzhan eee geçen gün Haluk Abiyi de gömüyordun. Yapma bu işler devlet işi sosyal medyada dönenler üzerinden bu kadar kesin yargılara varma bence.

Misal gelirse 12 aylık kallavi bir bilanço ne yapcan mesela? Pardon mu dicen.

Mesela o zaman uyardım eeee hani nerede endeks 5400 olunca bakan konuştu borsa düştü diyenler?

Bu borsa işini bu kadar kişiler üzerinden götürmemek lazım.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Dostum sosyal medyadan değil kendi düşüncelerimden bahsediyorum. Son çeyrek bilanço tabiki iyi gelecek çünkü ertelenen alacakların bir kısmı şirket batmasın ayakta kalsın diye devlet verecek. Bak bir kısmını diyorum hepsini değil nefes alsın ölmesin Baykara selçuğa bizim ASELSAN hamallıpa devam etsin diye )
    Zaten sorunda burada 4. Çeyrekte alacaklarının bir kısmı verilir gerisi yine yaz tahtaya hesabı. Ama Selçuk efendi dövizleri peşin peşin kapar ihracattan, gideri TL geliri döviz paşa paşa devam eder.
    Düşünsene ASELSAN harcamaları TL ile ve satış gelirleri yüzde 98 ihracattan dövizle, burada neleri konuşurduk. Aselan daha büyük dev olurdu devlete daha iyi katkı sağlar idi, bizler daha falza yatırımımızın karşılığını alabilir idik. Ama şimdi biizm yerimize Selçuk efendi ve benzerleri alıyorlar malesef.

8. Ben şu kısmını anlamadım.Mühimmat Baykara satılıyor oradan da Yurt dışına gibi bir iddianız mı var?

Mesela yarın SİPER tamamlandı İhracaat oldu Bundan Bayraktar nasıl nemalansın.

Avyonikler olsun cats ler olsun ederi ne ise ondan satılır Baykara diye düşünüyorum.

ASELSAN da zaten ucuza alınıp kar marjı eğer Baykar da yaratılıyorsa o zaman kimseyi susturamazlar bence buna imkan dahi vermezler.Hepimiz buralardayız varsa çıkar zaten.

Marjlar bir noktadan sonra ASELS lehine dönecektir zaten.Ama ASELS den de bir özel şirket performansı beklemek doğru olmaz.

Hava atma işine gelince bakın bizim borsa işi de hava kaldırmaz. Selçuk Bayraktar şahıs şirketi hava atabilir ama ben Roketsan dan işinde çok iyi bir mühendisin göz önünde olup hava atmasını anlayamam.

Şimdi ben şunu da anlamıyorum mesela madem bu Ülke meteliğe kurşun atıyor nasıl koyacak o 3 bankaya 60 mlr ı?
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 334/674 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •