sn. nikrece, siz besi degerinden bahsediyorsunuz. Haklisinizdir mutlaka ama ordaki konu o koydugunuz arkeolojik bugday turu idi.
Ayrica besi degeri az diye liflileri yememek olmaz. Hersey kararinda faydali butun canlilara.
Her ayın başında yüklüce zamlar,üstelik 7 üstünde büyümüşüz,ben bu kısımını anlamadım morukluk işte.temmuz başında bana kalırsa en büyük zam kazıkları olabilir,sebep, emekli ve çalışanlara verilen enflasyon zamlarının maliyeti nasıl çıkacak
Bunu düşman yapmaz,düşmanı dışarıda değil içeride aramak lazım,bu zamlarlan seçime gitmez iktidar,acep ne düşünüyor ?,aklıma deli sorular geliyor,zaten anketlere göre %20 altına düşülmüş![]()
Geçen Aralık enflasyonu dolayısıyla Ocak zammı belli olur olmaz elektriğe %125 zam yatılar ya, işte gene öyle olmasın diye parça parça yapıyorlar önden yüklemeli %40-%40-%40 diye sektirecekler..
'Enflasyon tepe yapacak bu yaz' umutlarını kaybettiler, tepe mepe yok, reel kurda da dip mip yok...
Kastamonulu bir arkadaş,Köyde Siyez ( gabılca/ gernik ) buğdayı ekiyor, Sosyete yiyeceği diye paketleyip paketleyip yüksek fiyatlardan satıyor...
Baazi entel dantel arkadaşlar da,Siyez buğdayın arkeolojik kazılarda yeni bulunmuş bir ürün zannediyor...!!..
''Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 8,15 aralığında yer aldı.''
2,40 olarak tahminde bulunan Ekonomist değil, bildiğimiz salatalıktır.
Yalaka ol bir şey demem ama, en azından ayda bir gün dışarıya çık veya TV seyret
Sadece çaya ve şekere ve süt ürünlerine gelen zam bile en az % 5 etki eder, bu ortamda %2,5 enflasyon tahmin edebilen ekonomistlerin bulunduğu bir ülke ekonomide ne kadar gelişebilir !!!
Yer İmleri