Sayfa 334/1195 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Sn nicrece saman buğdayın sapıdır, yonca başka bir şey. İç Anadolu’da istisna sulak yerler hariç yoncayı bilmezler, saman ve kepegi karıştırarak verirler, eskiden saman çoktu son zamanlarda bugdayın vitamini boya gitmesin Başak verimi artsın diye boyu kısa cins buğday ekildi ve saman azaldı, ithalata mecbur kalındı, şimdi saman iyi para edince tekrar uzun boy buğdaya geçiliyor.
    Sagolasin. Olayin ozu bu. O arkadasin dedigi gibi de silis bugdayi midir arkeoljik kazida bulunan her neyse Kastaomonu'da zaten ekiliyormus.

sn. nikrece, siz besi degerinden bahsediyorsunuz. Haklisinizdir mutlaka ama ordaki konu o koydugunuz arkeolojik bugday turu idi.
    Ayrica besi degeri az diye liflileri yememek olmaz. Hersey kararinda faydali butun canlilara.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    ENTERESAN
    Umarım doğrudur.
    İstanbul'da sosyetenin,Köyde Beygirlerin yediği kabılca buğdayını ,yeni bir şeymiş gibi anlatılıyor,bu herif...
    La videodaki dayı,Ammada hayalperest ve senaristin..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,064
    Her ayın başında yüklüce zamlar,üstelik 7 üstünde büyümüşüz,ben bu kısımını anlamadım morukluk işte.temmuz başında bana kalırsa en büyük zam kazıkları olabilir,sebep, emekli ve çalışanlara verilen enflasyon zamlarının maliyeti nasıl çıkacak

Bunu düşman yapmaz,düşmanı dışarıda değil içeride aramak lazım,bu zamlarlan seçime gitmez iktidar,acep ne düşünüyor ?,aklıma deli sorular geliyor,zaten anketlere göre %20 altına düşülmüş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,064
     Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    İstanbul'da sosyetenin,Köyde Beygirlerin yediği kabılca buğdayını ,yeni bir şeymiş gibi anlatılıyor,bu herif...
    La videodaki dayı,Ammada hayalperest ve senaristin..
    Ciddiye alınacak bir zat değil,en büyük buğday alanı konyada,ama altı boşalmış üstü kurumuş,yakında konya çökebilir altı boşaldığı için.

6.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Her ayın başında yüklüce zamlar,üstelik 7 üstünde büyümüşüz,ben bu kısımını anlamadım morukluk işte.temmuz başında bana kalırsa en büyük zam kazıkları olabilir,sebep, emekli ve çalışanlara verilen enflasyon zamlarının maliyeti nasıl çıkacak

Bunu düşman yapmaz,düşmanı dışarıda değil içeride aramak lazım,bu zamlarlan seçime gitmez iktidar,acep ne düşünüyor ?,aklıma deli sorular geliyor,zaten anketlere göre %20 altına düşülmüş
    Geçen Aralık enflasyonu dolayısıyla Ocak zammı belli olur olmaz elektriğe %125 zam yatılar ya, işte gene öyle olmasın diye parça parça yapıyorlar önden yüklemeli %40-%40-%40 diye sektirecekler..

'Enflasyon tepe yapacak bu yaz' umutlarını kaybettiler, tepe mepe yok, reel kurda da dip mip yok...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Kastamonulu bir arkadaş,Köyde Siyez ( gabılca/ gernik ) buğdayı ekiyor, Sosyete yiyeceği diye paketleyip paketleyip yüksek fiyatlardan satıyor...
    Baazi entel dantel arkadaşlar da,Siyez buğdayın arkeolojik kazılarda yeni bulunmuş bir ürün zannediyor...!!..

8. ''Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 8,15 aralığında yer aldı.''

2,40 olarak tahminde bulunan Ekonomist değil, bildiğimiz salatalıktır.
    Yalaka ol bir şey demem ama, en azından ayda bir gün dışarıya çık veya TV seyret
    Sadece çaya ve şekere ve süt ürünlerine gelen zam bile en az % 5 etki eder, bu ortamda %2,5 enflasyon tahmin edebilen ekonomistlerin bulunduğu bir ülke ekonomide ne kadar gelişebilir !!!

Sayfa 334/1195 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •