Sayfa 334/990 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: Viop XLVII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Kumar oynamayın...Ama PASCAL KUMARINI hiç oynamayın.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Kalbi duran insana müdahale etmezseniz ölme ihtimali %99 dur, ederseniz dönme ihtimali %90 dır. Burada tanrının yeri neresi sizce? Yada döndürürseniz, siz mi döndürmüş olursunuz tanrı mı?
    Daha derine inelim, herşeyi bilen, benim bütün yaşamımı yazan bir tanrı nasıl oluyorda benden yazgım dışında action bekliyor, ben 40 yaşına kdr müsülüm yaşayıp sonrasını isyankar olarak devam edeceksem bunun sebebi zaten direk benim yazgımdır, yani 40 yaşından sonraki yazgım isyankardır zaten, ha cüzi irade diyorsan o zaman tanrıyı otomatik olarak inkar etmiş oluyorsun.

İslamcılar Amerika Çökecek..diyor.. (ATV,Sabah,Yeni Akit,24)

Richard Florida, kitabında Yaratıcı Sınıf'tan bahsediyor..
    (müslümanlar öncelikle bu kelimeden nefret ederler.Yaratıcılık Allah'a mahsustur vs)
    Florida'ya göre YARATICI SINIF, yaratıcılıklarıyla ekonomik katma değer kazandıran insanlardan oluşuyor.
    Yazar bu sınıfa; Bilim insanları,mühendisler,mimarlar,tasarımcılar,yazarl ar,sanatçılar,müzisyenler ve eğitimde,sağlıkta,hukukta diğer mesleklerde ana faktör olarak kullanan herkesi dahil ediyor..
    Söz konusu kesimin oluşturduğu işgücü ABD'de
    2.Dünya Savaşı sonrasında %15 ...
    1980'lerde %20 düzeyindeymiş..
    Şimdiyse bu oran %30'larda..
    Acaba dünyada her yüz yaratıcı kişiden kaçını TR'de tutabiliyoruz??

1800'lerde YARATICI SINIF için Londra cazibe merkeziyse,şimdilerde San Fransisco..

Yaratıcı Sınıfını oluşturamamış Türkiye'de sanayicilik insanı bezdiren türden kaliteli hamallıktır.
    Yaratıcı sınıfımız olmayınca biz sanayiciler olarak,ben de dahil hamalız aslında.....

Yükü iyi taşıyoruz,malı zamanında teslim ediyoruz ama günün sonunda icat edemeyen,
    yaratamayan, ancak önceden yapılmışı
    taklit eden kaliteli hamallarız
    ..(Yüzleşme/Adnan Dalgakıran shf.45)

4.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku

Dunyada devlet destekleri ile universite egitimini bu kadar az masraf ile bu kadar az borcla verebilen cok az ulke var. Batili ulkelerde yildan yila artan doktor, muhendis aciginin bir sebebide universite egitiminin pahali olmasidir....
    Bunu yazmayı hafta somları alışkanlık haline getirmesen
    cevap yazmayacaktım.

Università degli Studi di Pavia, UNIPV de tıp okuma maliyeti öğrenci için kaç tl
    Bak euro demiyorum kaç tl
    Lise mezunu isen evraklarını hazırla okulu kazan ve başla
    okurken sınıfı geçersen karşılıksız burs miktarı kaç euro onu da öğren.

Bizim ülkede iş yapmaz müdür.
    En ladin yaşayan bile camiden çıkıyor sonu
    Sonuçta yasal vesayet bile verse
    Bir akrabası çıkar
    Ona yakıştıramaz bu sonu
    Gider gömer...
    Bi tek aziz nesin yaşadığı gibi gitti
    Kimse bu topraklarda iradene saygı göstermez..
    Kendisi seni nasıl gördüyse öyle muamele eder..
    Bu topraklarda ilah olmakta
    Çarmıha gerilmekte kolaydır..
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Diyanet işleri baş. dilekçeyle başvurdum...Açalım bir KREMATORYUM.Küller çiceklerde vucut bulsun..Neden kişileri bir inanca ait olmaya zorluyoruz ki?

Bu konuda karşılıklı ikna-münazara olabilir ama asla dayatma olamaz.

Kesinlikle o fırınlar olmalı.
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    İslamcılar Amerika Çökecek..diyor.. (ATV,Sabah,Yeni Akit,24)
    ..(Yüzleşme/Adnan Dalgakıran shf.45)
    30 yıldır devletten her türlü teşvik reklam bağış toplayıp 1 kuruş vergi vermeyen dinciler bunlar, dini imanı yalnızca para, ver parayı allshı inkar ederler

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Krematoryum doğaya aykırıdır, beden heleki ölü beden doğa için yaşayandan daha değerlidir. Kanadalılar bile yakmaktan vazgeçiyorlar, daha maliyetli diye

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Kalbi duran insana müdahale etmezseniz ölme ihtimali %99 dur, ederseniz dönme ihtimali %90 dır. Burada tanrının yeri neresi sizce? Yada döndürürseniz, siz mi döndürmüş olursunuz tanrı mı?
    Daha derine inelim, herşeyi bilen, benim bütün yaşamımı yazan bir tanrı nasıl oluyorda benden yazgım dışında action bekliyor, ben 40 yaşına kdr müsülüm yaşayıp sonrasını isyankar olarak devam edeceksem bunun sebebi zaten direk benim yazgımdır, yani 40 yaşından sonraki yazgım isyankardır zaten, ha cüzi irade diyorsan o zaman tanrıyı otomatik olarak inkar etmiş oluyorsun.
    Burada İRADE VAR..SEÇİMDE ÖZGÜRSÜN..Ama arkadaşımda olduğu gibi; mükemmel yaşamı vardı..Yediğine-içtiğine dikkat ederdi.Her şeye dikkat ederdi.Genetik risk yok..ama AKCİĞER KANSERİ oldu..Bu kaderindir.

Veya Araba kazası olur..Aynı poz.olan ölür,diğeri yaşar..Burada belirleyici ne?..savaşırsın eğer kaderinde varsa mermi gelince ayagın kayar yandan geçer.

Bir senarist bir plato kuruyor.Herkese rol veriyor..kimi ağa kimi çoban..Orada ağa ,çoban olmak yönetmen tarafından taktir edildiğinden asla bir üstünlük sebebi değil(İŞTE BU YAKLAŞIM kralmış,sultanmış, hepsinin korkulu rüyasıdır..Çünkü sizin sahip olduklarınız size verilendir..)..TEK ÜSTÜNLÜK SEBEBİ ROLUNU EN İYİ OYNAMAKTIR.
    zAMANI GELİNCE O FİLİMDEN SENİ ÇIKARIP..BAŞKASINI SOKAR.

Ama her hangi bir dine tabi olmak olmamak o senin tercihindir.

KADER olayı bana olaganüstü güç veriyor..Modern çağın,fennin,aklın gerektirdiği tüm önlemi-çalışmayı yap..gerisi kader olur...Varsa önümüzde hastalık..yapacak bir şey yok.

NEYSE FORUIM FORUMLUKTAN ÇIKAR AÇIN BİR TOPİK KONUŞALIM..

Sayfa 334/990 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •