devamlı karını artırarak devam eden faaliyet bir defalık kar açıklamaktan daha iyidir.
ben yıllardır zarar açıklayan 3 aylıkta da zarar açıklayan şirketin kara geçme performansını beğendim.
tabi ben uzuncuyum sabırcıyım. ytd
devamlı karını artırarak devam eden faaliyet bir defalık kar açıklamaktan daha iyidir.
ben yıllardır zarar açıklayan 3 aylıkta da zarar açıklayan şirketin kara geçme performansını beğendim.
tabi ben uzuncuyum sabırcıyım. ytd
Bilanço detayına inmek gerekir. Ben de arkadaşa katılıyorum, şirket için bilanço güzel.3.çeyrek 6,50 hedefini benim için karşılıyor.Ancak pompalanan ciro ve karlılık yok. Olsun iyi karlar aldık. Ben 4,45 maliyetle girdim, 4,10 maliyet oluşturdum, ancak diğer ortaklar çok iiyi gelir elde ettiler. İnşallah devam eder.Yarın biraz zor geçecek.Yatırım tavsiyesi değildir.
temel analizcilerin borçuluk harici bu hisseyi bu karı beğenmemesi mümkün değil. devamı gelecektir hele teker bir düzlüğe çıksın. onunda ışığı görülmüştür
Bilançoda ters bir durum yok arkadaşlar yıl sonu hedef 600 milyon hasılatsa ortalama bi 550 -575 arası yapar bu durumda fakat hasılat önemli değildir onu faaliyet karına çevirmek önemlidir.
Orgenin hasılatı düşmesine rağmen faaliyet karlılığı arttı !!!! Kimse kimseye algı oluşturup negatif izlenimlerle milletin rızkıyla oynamasın ! Yıl sonuna kadar hasılatlar iyi değerlenmeye devam ederse faaliyet karlılığı dahada artar.
Yazdıklarım Hiçbir Şekilde Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Temel Analiz olmadan yapılan Teknik Analiz ise sadece bir kumardır.
2017 yili ilk 6 ayinda 45milyon TL FAVOK geldi. Yillik FAVOK 90milyon TL uzerinde gelecek demektir. 90milyon TL'lik yillik FAVOK, Dogtas'in su anki fiyatina gore 13.6 FAVOK carpanina (EV/FAVOK) denk gelir. Benim icin bu sekilde hizli buyuyen bir perakende sirketi icin bu oran pahali degil, ama net kar beklendigi gibi 10milyon uzerinde gelmedigi icin yarin satan KY olacaktir. Ama hisse fiyati tekrardan geri gelip 5TL'yi asacaktir. Kisa vade degil, uzun vade buradayim ben.
Bencede tatmin edici kar degil hoslanmadim
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimse kusura bakmasın !!!
Hasılat hedefi 600 diye Hasılat tutmazsa karlılık azalır diyemez kimse ki bu performansla 550 575 arası kalır en kötü FAKAT Herşey hasılat değil çünkü ORGE nin bilançosuna bakarsanız Hasılat azalsa da Faaliyet Karı artmıştır. ALKA nın bilançosuna bakarsanız Hasılat rekor gelse de Faaliyet Karı ve net kar azalmıştır.
Marjlar güzel Net kar güzel borçlarda artmamış ve 6 milyonluk Öz kaynaklar artmış ! temel analiz bilmeyenlere algı yapıp bu bilanço berbat havası katmasın kimse ! Hasılat artmasada giderler düzenlenirse bu hasılatlarla ilerdeki karı düşünemiyorum.
Ha eğer beklenti 10 milyon net kar idi ise kısacılar dökülür biraz....
Yazdıklarım Hiçbir Şekilde Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Temel Analiz olmadan yapılan Teknik Analiz ise sadece bir kumardır.
Yer İmleri