Sayfa 336/1002 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,681 - 2,688 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Şöyle bir konu acayım,
    Şuan fonlara dayalı bir portföy yapacak olsanız hangi fonlara ve ne kadar ağırlık verirsiniz?
    AFA %10
    AFT %10
    DBH %20
    GTA %20
    EIB %30
    TKF %10
    mesela...
    OSD %25
    TDG %22
    ARE %15
    EIB %11
    TTE%10
    NNF %10
    TCD %7 yapılabilir.

Dolar 7,40’ı kırdı.Tekniğe göre 7,80’lere gidecek gibi.Hisse fonlarını hedge etmek için dövize ödemeli tahvil tercih edilebilir.OSD içinde bir miktar dövize ödemeli tahvil var.TDG ve ARE direkt dövize endeksli.ARE ile biraz risk alınıp, dolar 7,80 e geldiğinde dövize endeksli fonları satmak gibi bir strateji uygulanabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Evet haklısınız, benimde tecrübelerim bu yönde. Bireysel emeklilik sisteminde 2013 te vergi avantajını kaldırdılar, devlet katkısı getirdiler. Daha öncesinde bes'e ödenen katkıların vergi avantajı ile direkt maaşta etkisi hissediliyordu. Değişiklik ile, katkı veriyorlar ama katkıyı elde edebilmek için, bekleme şartı getirildi, ayrıca katkıyı yönetmenize izin vermiyorlar.

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...eyecek-1645353
    Mesela ilginç bir düzenleme söyleyim. Bir çok ülkeyi taradım, benzerine, böyle bir zorunluluğa rastlamadım. Fonlar portföy detaylarını yatırımcısı ile paylaşmak zorunda. Niye ? Şeffaflık olsun diye. Uvvv kelimeyi görünce gözler kamaşıyor, ne hoş kelime ''şeffaflık.''

Bana ne ? , ne almış , ne satmış ? ( inanç kaygıları olanlar dışında söylüyorum, katılım fonu vs. gibi değil, normal hisse fonundan bahsediyorum ) Bana ne kazandırmış ben o kısmına bakıyorum, templeton fonu yıllık %50 dolar bazında getiri yapınca, bir sene sonra söylüyor altın almıştık, petrolü açığa satmıştık diye, o da bir röportajda ağzından laf alırlarsa.

Peki tamam bazı yatırımcı bilmek istiyor diyelim, yatırımcı bilmek istiyorsa, bazı fonlar da ''ben söylemeyeceğim, açıklamayacağım'' diye çıksınlar piyasaya, isteyen de bunlara yatırsın.

Bütün dünyada yapılmış tonla finansal araştırma var. Portföyünü söylersen, sıkıntı yaşıyorsun piyasada. iki tane fonun bilici yatırımı tuttuğunu bilen piyasa oyuncusu biliciyi satar mı , biliyor ki fonda 50 milyonluk var. mecbur tutacak kağıdı gevşerse. O satmayınca şişen fon meblağı ile günlük hacmi 200k olan aynı hisseyi tavana kitlemeden toplayabilir mi ? Sonra onca malı taban yapmadan nasıl çıkar ? Incığını cıncığını niye açıklar.

Açıklamasın demiyorum, bu niye zorunlu diyorum ? Neyse geriliyorum düzenleme, müdahale, zorunluluk falan diyince.

3.  Alıntı Originally Posted by sekko Yazıyı Oku
    OSD %25
    TDG %22
    ARE %15
    EIB %11
    TTE%10
    NNF %10
    TCD %7 yapılabilir.

Dolar 7,40’ı kırdı.Tekniğe göre 7,80’lere gidecek gibi.Hisse fonlarını hedge etmek için dövize ödemeli tahvil tercih edilebilir.OSD içinde bir miktar dövize ödemeli tahvil var.TDG ve ARE direkt dövize endeksli.ARE ile biraz risk alınıp, dolar 7,80 e geldiğinde dövize endeksli fonları satmak gibi bir strateji uygulanabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    are ve nnf konusunda biraz şüphelerim var onun dışında getirisi çok kötü olmaz bu portföyünde bence
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Mesela ilginç bir düzenleme söyleyim. Bir çok ülkeyi taradım, benzerine, böyle bir zorunluluğa rastlamadım. Fonlar portföy detaylarını yatırımcısı ile paylaşmak zorunda. Niye ? Şeffaflık olsun diye. Uvvv kelimeyi görünce gözler kamaşıyor, ne hoş kelime ''şeffaflık.''

Bana ne ? , ne almış , ne satmış ? ( inanç kaygıları olanlar dışında söylüyorum, katılım fonu vs. gibi değil, normal hisse fonundan bahsediyorum ) Bana ne kazandırmış ben o kısmına bakıyorum, templeton fonu yıllık %50 dolar bazında getiri yapınca, bir sene sonra söylüyor altın almıştık, petrolü açığa satmıştık diye, o da bir röportajda ağzından laf alırlarsa.

Peki tamam bazı yatırımcı bilmek istiyor diyelim, yatırımcı bilmek istiyorsa, bazı fonlar da ''ben söylemeyeceğim, açıklamayacağım'' diye çıksınlar piyasaya, isteyen de bunlara yatırsın.

Bütün dünyada yapılmış tonla finansal araştırma var. Portföyünü söylersen, sıkıntı yaşıyorsun piyasada. iki tane fonun bilici yatırımı tuttuğunu bilen piyasa oyuncusu biliciyi satar mı , biliyor ki fonda 50 milyonluk var. mecbur tutacak kağıdı gevşerse. O satmayınca şişen fon meblağı ile günlük hacmi 200k olan aynı hisseyi tavana kitlemeden toplayabilir mi ? Sonra onca malı taban yapmadan nasıl çıkar ? Incığını cıncığını niye açıklar.

Açıklamasın demiyorum, bu niye zorunlu diyorum ? Neyse geriliyorum düzenleme, müdahale, zorunluluk falan diyince.
    Osmanlı içeriklerini açıklamıyor mesela. Sadece şu kadar tahvil, bu kadar hisse diyor. Anladığım kadarıyla mevzuat, ne alıp sattığını illa açıkla demiyor, ne türde menkul bulunduruyorsun onu açıkla diyor.

Bu arada bugün fonlara yansıyacak kur artışı 4,31 kuruş.
    NDXT -%4'e dayanmış. AFT, YAY eksi getirebilir.

5.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Osmanlı içeriklerini açıklamıyor mesela. Sadece şu kadar tahvil, bu kadar hisse diyor. Anladığım kadarıyla mevzuat, ne alıp sattığını illa açıkla demiyor, ne türde menkul bulunduruyorsun onu açıkla diyor.

Bu arada bugün fonlara yansıyacak kur artışı 4,31 kuruş.
    Evet mevzuat detayını şart koşmuyor ama ne kadar hissen var , ne kadar bonon var söyle diyor.
    Ne aldığını da açıklamak zorunda kalmasa keşke diyorum aslında. %80 hisse tutmak zorunda olmasa mesela bir hisse fon.
    Piyasanın düşeceğini gördüm, bir süreliğine hisse taşımadım diyebilse. İlle kağıt kağıt detaydan değil, hangi enstrümana yatırdığını dahi paylaşmak zorunda olmasa.

Hepsi böyle olsun da demiyorum aslında. Bunu bilmek isteyen yatırımcı da olur, son derece saygı duyarım, hakkıdır, ama bunu açıklamayan ve öğrenmek istemeyen yatırımcılara yönelik fonlar da olabilir.
    Yani lafın özeti, metazori, düzenleme ile olan her detay, eninde sonunda yatırımcının gelirine zarar bence.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ne aldığını da açıklamak zorunda kalmasa keşke diyorum aslında. %80 hisse tutmak zorunda olmasa mesela.
    Piyasanın düşeceğini gördüm, bir süreliğine hisse taşımadım diyebilse. İlle kağıt kağıt detaydan değil, hangi enstrümana yatırdığını dahi paylaşmak zorunda olmasa.

Hepsi böyle olsun da demiyorum aslında. Bunu bilmek isteyen yatırımcı da olur, ama bunu açıklamayan ve öğrenmek istemeyen yatırımcılara yönelik fonlar da olabilir.
    Aslında o esneklik değişken fonlarda var ama çok keskin hareket yapmıyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Çöküş mü başlıyor yoksa alım fırsatı mı çözemedim

Sayfa 336/1002 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •